Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Απάντηση του κ. Σκαρίμπα για τα έργα στην πλατεία της Κίρρας

Σχετικά με προηγούμενο άρθρο μας λάβαμε την παρακάτω απάντηση .


Λέγομαι Ευθύμιος Σκαρίμπας και έχω την εταιρεία Ε.ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. η οποία εκτελεί το έργο στην Πλατεία της Κίρρας , με έδρα 200 μέτρα από την πλατεία αυτή.
Μόλις πριν από λίγο έλαβα γνώση όλων αυτών που γράφετε εδώ ,με καθυστέρηση και με την βοήθεια φίλου internetάκια . Επειδή οι λέξεις «ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ» ΚΑΙ «ΔΙΑΠΛΟΚΗ» αφήνουν ανοιχτά θέματα για τον «ΚΑΚΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ» .θα ήθελα να δημοσιεύσετε μαζί με τα άλλα σχόλια τα ακόλουθα!
Για την διευκόλυνση όποιου ενδιαφέρεται για την αλήθεια ,μπορεί ο ίδιος ή κάποιος ...
γνωστός του ή και κάποιος από τους κοινούς γνωστούς που έχουμε (με σεβασμό στην ανωνυμία των blogs, να δουμε και κανένα φίλο) να πάρει στο 6947806967 ή να έρθει από το γραφείο να ενημερωθεί , να δει σχέδια και μελέτες , συμβάσεις και ότι άλλο θέλει . Εάν κάποιος έχει πρόσβαση σε εξειδικευμένους επαγγελματίες , νομικούς, μηχανικούς κ.λ.π., ευχαρίστως να τους δώσω όσο επίσημα θέλουν , ότι στοιχεία επιθυμούν για όσο πιο ολοκληρωτικό έλεγχο που μπορούν να κάνουν σε δημόσιο έργο.
Εν ολίγης , όποιος θέλει την αλήθεια , παρακαλώ να την ψάξει.
Όποιος προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα το οποίο θα καθυστερήσει το έργο , μέχρι να γίνουν γραφειοκρατικά ίσως και λιγότερο εξονυχιστικοί έλεγχοι από αυτούς που προτείνω , αλλά να εκθέσει τα επαγγελματικά μου συμφέροντα, με την παράταση του έργου χρονικά ,βαθύτερα μέσα στην κρίση πληρωμών του Δημοσίου , το κάνει για άγνωστους αλλά και όχι καλούς λόγους ,παρασύροντας πολλούς φίλους .

Ευχαριστώ τον φίλο μου για την βοήθεια και εσάς για τη φιλοξενία

19 σχόλια:

  1. Με το θέμα των εργασιών στην πλατεία της Κίρρας ασχοληθήκαμε μιας και δεχθήκαμε καταγγελίες σε σχέση με το κόστος του έργου και την χρησιμότητά του.

    Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα έχουν όλοι οι δημότες σαφή εικόνα και θα μπορούν να κάνουν κι απο μόνοι τους την σύγκριση χρησιμότητας και κόστους.

    Σε αυτά θα ζητήματα θα θέλαμε μια απάντηση απο τον Δήμο της Ιτέας που ενώ έχει δύο ιστοσελίδες δεν δημοσιεύει καμία απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και καμία προκήρυξη έργου σε αυτές.

    Η ενημέρωση για τα έργα του Δήμου είναι υποχρέωση του Δήμου και όχι του πολίτη που δεν μπορεί να παρευρίσκεται σε όλες τις συνεδριάσεις και να ελέγχει τα πρακτικά.
    Όλες δε αυτές οι αποφάσεις μπαίνουν υπό κριτική από όλους τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θύμιο καλά έκανες και αντέδρασες! Πρέπει να ξέρεις πως προσπαθούν τις τελευταίες ήμερες να χτυπήσουν τον Παπαλαϊο! Με το παραμικρό που βρίσκουν προσπαθούν να τον θίξουν ακόμη και μέσα από κάποιο έργο! Αυτός είναι ο ΣΤΟΧΟΣ και όχι εσύ!
    Εκλογές έρχονται!

    Ένας φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δυνατόν να ζητάμε απο τον κόσμο να πηγαίνει στα γραφεία των μηχανικών γιο να δει τι έργο θα γίνει;
    Τις ιστοσελίδες του Δήμου δεν τις χρηματοδότησε με 80% η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό κράτος για να βλέπουμε φαρδιά πλατιά την φάτσα του εκάστοτε Δημάρχου, αλλά για να δημοσιεύονται υποχρεωτικά όλα αυτά τα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι απαίτηση νομίζω όλων των πολιτών να απαντήσει ο κύριος Παπαλάιος και επιτέλους μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου που το tag προκηρύξεις - προμήθειες δεν έχει τίποτα. Γιατί δεν γίνεται τίποτα? ή δεν υπάρχει διαφάνεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ . ΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ο Κος ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ . ΤΟΝΙΖΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΥΡΙΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΑΣΠΕΣ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ, ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ SITE ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ή ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΠΟΣΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΄΄ΜΟΥΡΗ΄΄ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ!
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πιο τίμιο θα ήταν να ενημερωθούν επίσημα οι πολίτες για τα έργα του Δήμου απο τον ίδιο τον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10:04 ΔΕΝ ΓΡΆΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΈΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΝΟ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΜΟ ΔΕΊΧΝΟΥΝ.
    ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΞΈΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΤΗ "ΜΟΥΡΗ" ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΉΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ, ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς ανώνυμο 7:39

    Εσύ που είσαι όταν αποφασίζονται τα έργα και να πεις τη γνώμη και τις απόψεις σου για διαφάνεια και ΕΠΩΝΥΜΑ! Για σκέψου πόσο ωραίο είναι να πουν κάποιοι ηλικιωμένοι πως ο …… …….. αντέδρασε σε αδιαφανή έργα του δήμου!
    Μια κι έχεις γνώμη, σεβαστή φυσικά, ακούμε προτάσεις.
    Οι ηλικιωμένοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου; Όταν κι εσύ περάσεις τα 70 ή 80 δε θα λαχταράς να δώσεις κάπου τη ψήφο σου;
    Για πες μας έναν καλύτερο Δήμαρχο του παρελθόντος από τον σημερινό ή και κάποιον καλύτερο μελλοντικό.

    Είμαι ο ανώνυμος 10:04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έμαθε ο κάθε άχρηστος και ανεπρόκοπος να κάνει καταγγελίες ανώνυμες και να δημιουργεί ανακατοσούρες γιατί δεν ξέρει τι άλλο να κάνει καλά. Γενικά μιλάω. Έχω, δε, την εντύπωση ότι το μπλοκ τούτο εδώ επικροτεί κάθε είδους καταγγελία ανώνυμη ή μη και τις αναπαράγει κιόλας. Αν κάνω λάθος διορθώστε με..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλοι που γράφετε τα παραπάνω για τις καταγγελίες που γίνονται, μία μόνο λύση υπάρχει για να μην ξαναδημιουργηθεί τέτοιο θέμα, η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
    Όσο δεν ανακοινώνονται επίσημα τα έργα που θα γίνουν και πόσο θα κοστίσουν ΠΆΝΤΑ θα υπάρχει υπόνοια στους πολίτες. Δεν μπορούν κάποιοι να απαιτούν να πάνε οι πολίτες είτε στον Δήμο είτε στα γραφεία τους για να μάθουν αυτά που ήταν υποχρέωση του Δήμου να πει ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ απο την αρχή.

    Ας βγάλει ανακοίνωση ο Δήμος τι έργα θα γίνουν και πόσο θα κοστίσουν.
    Ας βγάλει ανακοίνωση ο Δήμος πόσο θα κοστίσουν οι συναυλίες του καλοκαιριού και πόσα θα μας κοστίσουν αναλυτικά.
    Δεν είναι δυνατόν να ξοδεύονται περισσότερα χρήματα απο το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου σε συναυλίες και διάφορες άλλες τέτοιες φανφάρες και να αφήνονται οι ανάγκες των πολιτων για πραγματικά έργα και πολιτισμό ανεκπλήρωτες.

    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΛΟΙΠΌΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΈΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1:10 είναι λάθος να κατηγορείς άχρηστους και ανεπρόκοπους όσους έχουν τη δική τους άποψη και την εκφράζουν με αυτό το τρόπο (blog) ανώνυμα ή επώνυμα. H δημιουργία των blog άλλωστε είναι να εκφράζει ο καθένας με το τρόπο που θέλει την αποψή του, όπως και εσύ χαρακτηρίζεις άχρηστους ΑΝΩΝΥΜΑ τους πάντες, έμμεσα και τον ευατό σου βέβαια γιατί σε αυτή τη αποψη μπορεί να έχει ο καθένας.
    Επίσης δεν νομίζω να καταγγέλει κανείς και κανένα, αν δημιουργούνται ανακατοσούρες ας ξεκαθαρίσει ο κάθε Δήμαρχος που κυβερνά αυτό το τόπο τι θέλει να κάνει προγραμματισμένα, να δημοσιεύσει το διαγωνισμό και τέλος πάντων να απολογηθεί (δεν ειναι κακό άλλωστε θα βγει προεκλογικά με φανφάρες να μας πει τι έκανε, ας το κάνει από τώρα πριν πάνε χαμένα τα χρηματά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10:04 απαντά ο 7:39
    Εκεί ήμουν και τι σημαίνει ποιος ακούει και ποιον.
    Ποιον άκουσε ο συγκεκριμένος και οποιοσδήποτε άλλος προηγουμένος.
    Δεν είπα ότι είναι κακό να ψηφίζουν οι γέροντες και εμείς εκεί θα είμαστε αλλά νομίζω ξέρεις τι γίνετια σε κάθε εκλογική μάχη.
    Και τέλος πάντων μη τα ισωπεδώνεις όλα δηλαδή αυτοί που έχουν κυβερνήσει μέχρι τώρα είναι οι top? δεν υπάρχουν άλλοι που μπορούν να μπορούν να προσφέρουν στο τόπο μας?. Είμαστε τόσο τυχεροί ως πολίτες της Ιτέας να είχαμε τους καλύτερους μέχρι τώρα και δεν θα ξαναβρούμε τέτοιους "σπόρους"? Έπρεπε να κρατήσουμε μαγιά τότε γιατί αν νομίζετε με τέτοιους είδους δημάρχους θα κάνουμε τίποτα είμαστε γελασμένοι. Απλώς κάποτε πρέπει να μάθουμε να κοιτάμε και μπροστά και να μην ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους αν θέλουμε να δούμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας.
    Ιδέες και προτάσεις να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές και από εμένα και από εσένα αλλά κάποιος πρέπει να ανοίξει τα αυτιά του και να ακούσει και πίστεψέ ττο δεν είναι δικιά μου δουλειά, ίσως ούτε και δική σου αλλά αυτών που ψηφίσαμε να την κάνουν και τους χρυσοπληρώνουμε για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάποτε πρέπι να σοβαρευτούμε σε αυτό τον τόπο .
    Οι πολίτες θα πρέπει από την μεριά μας να ενδιαφερόμστε να συμμετέχουμε και να ελέγχουμε την εκάστοτε δημοτική αρχή . Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε μόνον όταν πρόκειται ή συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο κάποιο προσωπικό μας θέμα .
    Δεύτερον σαφώς ο Δήμος θα πρέπει να αναρτά και να ενημερώνει με πλήρη διαφάνεια για τα έργα .
    ΚΑΙ ΕΝ ΤΈΛΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΎΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ?
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Grafeis gia tous anagnostes "kanete an thelete kapoio sxolio". Ti einai re to sxolio gia na to "kanoume"? Giaourti? Akou "kanete"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Giati re fasista de anarties ta sxolia mou? Se plironei o xasapis o Papalaios?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kala lene oti valtos tou Papalagiou eisai esi pou exeis to site. Gi auto anarteis mono oti sxolia se voleuoun. Karagiozi fasista

    ΑπάντησηΔιαγραφή