Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Χρυσοί θρόνοι, ή φύκια για μεταξωτές κορδέλες αξίας πάνω απο 100.000 ευρώ, στην πλατεία της Κίρρας;

Διάφορα παράπονα έφτασαν στα αυτιά μας για τα έργα που γίνονται στην πλατεία της Κίρρας.
Αυτό που είχαμε ακούσει στην αρχή ήταν οτι εκεί θα γίνει κάποιο θεατράκι, αντί γι αυτό μας πληροφόρησαν ότι έχουν κατασκευαστεί δύο πεζούλάκιια απο τσιμέντο στα οποία δεν φτάνουν να κάτσουν ούτε οι ελάχιστοι γέροντες που ...
μαζεύονται σε ένα από τα καφενεία της Κίρρας


Πάνω απο 100,000 ευρώ μας πληροφόρησαν οτι θα κοστίσει αυτό το έργο συνολικά και πέσαμε απο τα σύνεφα.
Δύο πεζουλάκια απο τσιμέντο 100,000 χιλιάδες Ευρώ.
Αν είναι δυνατόν να κοροϊδεύουν έτσι τους δημότες.
100,000 ευρώ για τσιμεντένια παγκάκια στα οποία δεν χωράνε να κάτσουν ούτε 10 άνθρωποι.
Δεν αγοράζατε καλύτερα ένα τραξονικό φορτηγό γεμάτο παγκάκια με αυτά τα χρήματα, να γεμίσει με αυτά ολόκληρη η πόλη;
Απ ότι καταλάβαμε πολλοί θα είναι τελικά οι δυσαρεστημένοι από την κατάργηση του Δήμου Ιτέας και πρώτοι απο όλους αυτοί που αποφάσιζαν και υλοποιούν τέτοια έργα.

Ακόμα και να επενδυθούν με χρυσαφένια επιστρώματα αυτά τα παγκάκια δεν δικαιολογούν σε τίποτα το κόστος και την χρησιμότητα αυτού του έργου.

Μένει τώρα να περιμένουμε εξηγήσεις, ή κι αυτό είναι πολυτέλεια, έχουν τόσα πράγματα ακόμα να χρηματοδοτήσουν μέχρι να φύγουν, που μπορεί να μην προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το έργο τους.

15 σχόλια:

  1. ΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΟ ΤΟΥΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ; ΑΛΛΑ ΤΙ ΡΩΤΑΩ; ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε
    Άσε τα αστειάκια γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό.
    Είναι πάρα πολλά τα λεφτά.
    Δώσανε 105,000 για λίγα τσιμεντάκια και ελάχιστη εργασία, ενώ για να εισπράξει κάποιος εργαζόμενος αυτά τα χρήματα πρέπει να έχει δουλέψει επι πολλά χρόνια αν είναι τυχερός και έχει δουλειά

    Μην προσπαθείς να κρυφτείς πίσω απο κόμματα αυτά δεν θα στηρίξουν κανέναν.

    Μη νομίζεις επίσης οτι τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει τι φτιάχνεται στον τόπο του με τα χρήματά του.

    Το ξέρω οτι κάποιοι θέλουν να έχουν δεμένο και στοιχισμένο τον κόσμο πίσω από τα κόμματα γιατί αυτό τους εξασφαλίζει να συνεχίζουν ανενόχλητοι το φαγοπότι τους

    Τι θα γίνει στο μέλλον δεν ξέρουμε, όπως δεν ξέρουμε ούτε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι δημότες έχουν φτάσει στα όριά τους και με κάποιο τρόπο, δεν ξέρουμε με ποιόν θα προσπαθήσουν (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε) να ελέγξουν αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο το σχόλιό σου ανώνυμε 3.37. Όλο ουσία. Ειδικά για μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Μάλλον εσένα δε σ' ενδιαφέρει αν (ΑΝ, ξαναλέω) κατασπαταλούνται τα λεφτά μας σε υπερκοστολογημένα έργα βιτρίνας. Σημασία έχει να είναι πάνω 'τα δικά σας παιδιά' και να μένει ο ΣΥΡΙΖΑ απ' την απ' έξω. Όλο ο καημός σου αυτός είναι;

    ΥΣ: Ελπίζω να διαβάσω κι εγώ μια καλή εξήγηση ή διάψευση, αν και δύσκολο το βλέπω αν αναλογιστούμε και τα προηγούμενα έργα της καλλιτεχνικής ασφαλτόστρωσης της Μητροπόλεως και της υπερβολικής σηματοδότησης όλων των στενών της πόλης.
    Το μόνο χρήσιμο και καλαίσθητο έργο που θυμάμαι είναι οι φωτοβολταικοί φανοί στον πεζόδρομο, αν και διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, γιατί δε γνωρίζω το κόστος.
    Βλέπεις, όταν έχεις καεί στο χυλό, φυσάς και το γιαούρτι (τώρα που το βρήκα το γιαούρτι θα μου πείτε, όλο χυλό και κουτόχορτο τρώμε τόσα χρόνια)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχουν ωρες και ημερες που συνεδριαζει το Δημ.Συμβουλιο.( εχει και καρεκλες μπλε - αλλα παντα κενες ειναι !!!) )
    οποιος απο ΕΜΑΣ θελει να μαθει κατι μπορει να παρεβρισκεται !!!.
    και ειναι υποχρεωμενοι ν απαντησουν.
    Υ.Γ Το ΕΜΑΣ το εννοω.
    Παρ-αλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εργο εχει δημοπρατηθει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν1418/84, Π.Δ. 609/85, Ν3263/04), από τον Δήμο Ιτέας. Περιλαμβάνει πλήρη προυπολογισμό εργασιών με τιμές μονάδας από τα εγκεκριμένα τιμολόγια του Υπεχωδέ (που εφαρμόζονται από τις Υπηρεσίες υποχρεωτικά). Είναι οι ίδιες τιμές που ενέκρινε ο Σουφλιάς το 2004 (περικομμένες κατά 30% σε σχέση με του 2003 και συναντούν τις συνεχείς αντιδράσεις όλων των εργοληπτικών οργανόσεων). Περιλαμβάνει δε και άλλες εργασίες που δεν εχουν γίνει ακόμη προφανώς. Πολλοί εργολάβοι δεν εδωσαν προσφορά καθοτι το θεώρησαν ασύμφορο ακόμη και για 0% εκπτωση.
    Πρέπει δε να ξέρετε οτι στις πινακίδες έργων που διαβάζετε δεν αναγράφονται οι εκπτώσεις και στα ποσσά συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

    Καλό θα ήταν να είχατε λίγη γνώση του θέματος προτού το θίξετε.
    Όσον αφορά του τι έργο θα μπορούσε να γίνει με τα αντίστοιχα χρήματα, μπορεί και να είναι λάθος επιλογή του Δήμου, αλλά είστε πολύ κριτικοι και δεν διατυπώνετε καμία πρόταση.

    Να ένα πολύ καλό θέμα για το SITE σας. Τι θα ήθελαν οι πολίτες να γίνει σε αυτή την πόλη ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς ειδικός για να δει το έργο και να βγάλει συμπέρασμα.
    Με 150.000 που είχε αρχικά προϋπολογιστεί το έργο και με τις 105.000 που έδωσε ο μειοδότης δεν φτιάχνεις τσιμεντένια παγκάκια αλλά ρίχνεις την βάση και τα μπετά για πολυόροφη οικοδομή στα ίδια τετραγωνικά.

    Όσο για τους νόμους και τους διαγωνισμούς έχουμε να πούμε οτι δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν την διαπλοκή και την υπερχρέωση του Δημοσίου στα διάφορα έργα που γίνονται.

    Πραγματικά απορούμε με την απόφαση του Δήμου για ακόμα ένα πολυδάπανο έργο χωρίς κανένα σχεδιασμό και με ένα ύποπτο κατά την γνώμη μας κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανωνυμο 6:58
    Εγω εμαθα οτι οι δουλειες που θα γινουν ακομα ειναι υπογεια παρασκηνια και προβλεπεται και συγχρονη εγκατασταση οπτικοακουστικων εφε τελευταιας τεχνολογιας!!!
    Τι μουρλά ειναι αυτα μου μας λες !!!
    Με 105.000 € εφτιαξα δυοροφη οικοδομη 150 τμ ο οροφος προχωρημενη μεχρι τα δαπεδα !!
    Ποιον προσπαθης να δικαιολογησης ?
    Τοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΙΤΕΑΝΕΤ, χτυπάς τη πόλη που μένεις σε εποχές κρίσιμες γι’ αυτήν! Μια στην επίσκεψη Πάγκαλου με τις φωτογραφίες από τη πλαζ των φοινίκων και μια τώρα που ακούγεται έντονα ότι ο νυν Δήμαρχος θα είναι ο αρεστός της Ν.Δ. για τον Δήμο Δελφών! Για Τα έργα που δίνει το Αφεντικό σου κατ ανάθεση δεν γράφεις τίποτα!!!
    Μάλλον δεν αγαπάς τη πόλη που κατοικείς!!! Εδώ όμως είμαστε κι ελπίζουμε όλοι να μη σβήνεις τα σχόλια μετά τη λογοκρισία σου! Να είμαστε όλοι καλά και θα πούμε πολλά στους επομένους τέσσερις μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε ανώνυμε 10:31μ.μ.
    Την πόλη μας την χτύπησε χειρότερα από όλους μας ο ίδιος ο Δήμαρχος της.
    Δεν είχε ξαναγνωρίσει η πόλη μας τέτοια εγκατάλειψη του παραλιακού της μετώπου.
    Οι Γαλάζιες σημαίες είναι πλέον " περασμένα μεγαλεία και διηγόντας τα να κλαίς" .
    Οι παιδικές χαρές ανύπαρκτες και οι υποδομές βρίσκονται στην χαρη των προσωπικών εξυπηρετήσεων.
    Η πόλη απαξιώθηκε απο την ομάδα που είχε αναλάβει τις τύχες της και γι αυτό δεν έγινε και πρωτεύουσα Δήμου.
    Πρώτα αποδοικνείεεις την αξία σου σαν πόλη και κατόπιν αυτό επιβραβεύεται. Αν τα κάνεις όλα μπάχαλο για άλλα παράλληλα συμφέροντα, δεν σου φταίνε οι άλλοι . Αν δεν κατορθώνεις να δείξεις την ηγετική θέση στην ανάπτυξη της περιοχής δεν σου φταίνε οι άλλοι αλλά η δική σου ανικανότητα.
    Τα δημοσιεύματα για τον Πάγκαλο τα έγραψαν σε άλλες ιστοσελίδες επισκέπτες της πόλης μας κατά τις ημέρες εκείνες, αλλά εσείς αντί να δείτε εκεί που σας δείχνει όλος ο κόσμος κοιτάτε το δάκτυλο στο οποίο και εκεί κάνετε λάθος.
    Δεν έχουμε κανένα αφεντικό και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα αναρτώντας δημοσιεύματα που οι υπόλοιποι τα κάνουνε γαργάρα.
    Αν μας έχει ξεφύγει κάτι πείτε το και θα δημοσιευτεί αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα , το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορείς να ακούσεις αυτά που λέμε και εξακολουθείς να βλέπεις συνομοσιολογικά ακόμα και το πιο απλό θέμα.
    Κοίτα το έργο στο οποία αναφερόμαστε σήμερα, πήγαινε μια επίσκεψη εκεί και μετά απάντησε στον εαυτό σου αν είναι δυνατόν να το αποφάσισε αυτό με τέτοιο κόστος ευνομούμενη πολιτεία.
    Μην ψάχνεις αλλού για δράκους, οι δράκοι βρίσκονται στο τιμόνι της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΣΤΟ.... ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΕΚΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με 105.000 ευρώ αναλαμβάνω να σας χτίσω μονοκατοικία 100 τ.μ. με το κλειδί στο χέρι και δεν κάνω πλάκα... Τα 5.000 θα είναι η προμήθειά μου ως κατασκευαστής και επιβλέπων μηχανικός. Ενδιαφέρεται κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το εργο στη πλατεια της Κιρρας,δεν εχει τελειωσει.Περιμενετε αν θελετε να δειτε και τα υπολοιπα που εχουν να γινουν(κιοσκι,φωτα,διαμορφωση περιβαλλοντος χωρου κ.α)Για αλλες λεπτομερειες μπορειτε να απευθυνθειτε στον αναδοχο του εργου που ειναι απο την Κιρρα η στο Δημαρχειο Ιτεας.Καλο ειναι να συζηταμε και να βρισκουμε λυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι έμπνευση και τι οίστρος ήταν αυτός του αναδόχου της Κίρρας.Αλλά και 105.000 Ευρώ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βλεπω οτι βαζουν και ασπρο μαρμαρο (Διονύσου ειναι?),Καλλιμαρμαρο θα ειναι και αυτο.
    Ακουσα οτι θα εχει και 10 θεσεις καθημενων και 1000 ορθιων - σαν αστικο λεωφορειο μου φαινεται.
    Κακιες ειναι αυτες ε !!!
    105.000€ ή 35.778.750 Δρχ.( ετσι για να τις ξαναθυμιθουμε ).Πολλα λεφτα -παρα πολλα .
    Τοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λέγομαι Ευθύμιος Σκαρίμπας και έχω την εταιρεία Ε.ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. η οποία εκτελεί το έργο στην Πλατεία της Κίρρας , με έδρα 200 μέτρα από την πλατεία αυτή.
    Μόλις πριν από λίγο έλαβα γνώση όλων αυτών που γράφετε εδώ ,με καθυστέρηση και με την βοήθεια φίλου internetάκια . Επειδή οι λέξεις «ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ» ΚΑΙ «ΔΙΑΠΛΟΚΗ» αφήνουν ανοιχτά θέματα για τον «ΚΑΚΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ» .θα ήθελα να δημοσιεύσετε μαζί με τα άλλα σχόλια τα ακόλουθα!
    Για την διευκόλυνση όποιου ενδιαφέρεται για την αλήθεια ,μπορεί ο ίδιος ή κάποιος γνωστός του ή και κάποιος από τους κοινούς γνωστούς που έχουμε (με σεβασμό στην ανωνυμία των blogs, να δουμε και κανένα φίλο) να πάρει στο 6947806967 ή να έρθει από το γραφείο να ενημερωθεί , να δει σχέδια και μελέτες , συμβάσεις και ότι άλλο θέλει . Εάν κάποιος έχει πρόσβαση σε εξειδικευμένους επαγγελματίες , νομικούς, μηχανικούς κ.λ.π., ευχαρίστως να τους δώσω όσο επίσημα θέλουν , ότι στοιχεία επιθυμούν για όσο πιο ολοκληρωτικό έλεγχο που μπορούν να κάνουν σε δημόσιο έργο.
    Εν ολίγης , όποιος θέλει την αλήθεια , παρακαλώ να την ψάξει.
    Όποιος προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα το οποίο θα καθυστερήσει το έργο , μέχρι να γίνουν γραφειοκρατικά ίσως και λιγότερο εξονυχιστικοί έλεγχοι από αυτούς που προτείνω , αλλά να εκθέσει τα επαγγελματικά μου συμφέροντα, με την παράταση του έργου χρονικά ,βαθύτερα μέσα στην κρίση πληρωμών του Δημοσίου , το κάνει για άγνωστους αλλά και όχι καλούς λόγους ,παρασύροντας πολλούς φίλους .


    Ευχαριστώ τον φίλο μου για την βοήθεια και εσάς για τη φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή