Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ιδιώτες στην καθαριότητα της Άμφισσας, που να εφαρμοστεί και ο Καλλικράτης τι έχει να γίνει

Ο Ασημακόπουλος άρχισε τις ιδιωτικοποιήσεις πριν ακόμα αρχίσει να εφαρμόζεται ο Καλλικράτης.
Έτσι φαίνεται είναι οι θιασώτες της αγοράς, βιάζονται να αρχίσουν μπίζνες με τις ιδιωτικές εταιρείες και να μεταβιβάζουν τα έξοδα στους Δημότες.
Όσο για τα επιχειρήματα, μόνο αιφνιδιασμό δεν μπορεί να αποτελεί για  μια υπηρεσία η συναξιοδότηση των υπαλλήλων της.
Τι γίνεται στον Δήμο Άμφισσας δηλαδή μαζεύουν σκουπίδια αυτοί που είναι να βγουν στην σύνταξη και έχουν τους νέους...
τακτοποιημένους στα γραφεία ή απλά βιάζονται να τακτοποιήσουν καμία εταιρεία.



Προ ημερήσιας συζητήθηκε το πρόβλημα της καθαριότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα

-«Συνταξιοδοτήθηκαν έντεκα εργαζόμενοι του δήμου, εκ των οποίων οι οκτώ σε ένα μήνα», δήλωσε ο Δήμαρχος, για την κατάσταση της πόλης.

-«Με συνοπτική διαδικασία θα γίνει η ανάθεση στην εταιρεία, ώστε μέσα στο μήνα να ξεκινήσουν», τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος.


Την λήψη απόφασης για να προχωρήσει ο δήμος σε υπογραφή σύμβασης με εργολαβική εταιρεία για την καθαριότητα της πόλης, ζήτησε ο δήμαρχος Ασημάκης Ασημακόπουλος επικαλούμενος την έλλειψη προσωπικού, καθώς όπως είπε συνταξιοδοτήθηκαν έντεκα άτομα, εκ των οποίων οι οκτώ σε ένα μήνα.


Ειδικότερα, ο κ. Ασημακόπουλος υποστήριξε ότι η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας είναι τραγική, αφού δεν υπάρχει άτομο ούτε για τις δημοτικές τουαλέτες. Απαντώντας σε ερώτηση της κας Φανής Φουσέκη γιατί ο δήμος αφού γνώριζε ότι θα φύγουν δεν φρόντισε να τους αντικαταστήσει, τόνισε ότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί γιατί η αποχώρησή τους έγινε λόγω έκτακτων συνθηκών και κυρίως λόγω ασφαλιστικού. Υποστήριξε ότι άμεσα χρειάζονται τρία άτομα για να μπορέσει η καθαριότητα της πόλης να τηρείται σε ένα επίπεδο.

Η επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας παρατήρησε ότι δεν είναι δυνατόν οι τρείς να μπορέσουν να αντικαταστήσουν την εργασία των έντεκα, ενώ ο σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Μπάμπης Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι απαγορεύεται να γίνει ανάθεση από το δήμο και ζήτησε να πάει μέσω Δημαρχιακής Επιτροπής. Επιπλέον επεσήμανε ο δήμος να φροντίσει οι εργαζόμενοι αυτοί να είναι νομίμως απασχολούμενοι από την εταιρεία, κάτι που διαβεβαίωσε ο κ. Ασημακόπουλος ότι θα συμβεί.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Αντώνης Ιωάννου πρότεινε, αν τα οικονομικά του δήμου το επιτρέπουν να πάρει τους διπλούς, «για να μη μας γράφουν οι εφημερίδες και με το δίκιο τους», είπε.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Σανιδάς τόνισε ότι η εργολήπτρια εταιρεία πρέπει να επιλεγεί είτε με απευθείας ανάθεση, είτε με διακήρυξη, με τον πλέον νόμιμο τρόπο και να ορίζεται χρονικό διάστημα έως τις 31/12/2010, ενώ να αναφέρεται μέσα στη σύμβαση ότι όσοι εργάζονται για αυτό θα απασχολούνται νόμιμα.

Τέλος το θέμα καταψήφισε μόνο η κα Αρμάου τονίζοντας ότι πεποίθησή της είναι ότι οι βασικοί τομείς, πρέπει να καλύπτονται με μόνιμες θέσεις. «Δεν μπορώ να διευκολύνων μια πραγματικότητα με την οποία δεν συμφωνώ», κατέληξε.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Ώρα της Φωκίδας (Αρ. Φύλ. 1019/17 κ 18-7-2010)

3 σχόλια:

  1. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ψύχωση των ιδιωτικοποιήσεων δεν παίρνει γιατρειά.
    Αυτοί που κάνουν κουμάντο την κοινωνία έχουν αποβλακώσει και μετατρέψει σε ιδιώτες (idiots) ακόμα και αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
    Ρε πατριώτη θα αγορασεις τον Δήμο και το Δημαρχείο, ή απλά περιμένεις κάποιον αφέντη για να κουμαντάρει την ανικανότητά σου , μιας και με τηνν ψήφο σου όλο λαμόγια φέρνεις στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή