Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μία υπέροχη βραδιά χάρισε στους Δελφούς ο Αναστάσης Γιακουμής

Μια πραγματικά μαγική βραδιά χάρισε χθες στους Δελφούς ο πιανίστας Αναστάσης Γιακουμής. Μπορεί ένα σύννεφο να προσπάθησε πρόσκαιρα να δροσίσει το αίθριο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να φτιάξει μία ιδανική ατμόσφαιρα για την επερχόμενη μουσική βραδιά.
Η εκδήλωση άρχισε με σύντομο χαιρετισμό από την Δημαρχεύουσα Δελφών κα Λέλα Μπακολουκά προς ...
όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και την Ηρώ Λέφα στην παρουσίαση του προγράμματος της Βραδιάς.
Το ζεστό χειροκρότημα στο καλωσόρισμα του Αναστάση Γιακουμή ήταν η εκκίνηση για μία υπέροχη μουσική συνέχεια που περιελάμβανε έργα των Σοπέν και Σκριάμπιν. Το δόσιμο και η ερμηνευτική προσήλωση του καλλιτέχνη χάρισαν πολλά ακόμα ζεστά χειροκροτήματα στο τέλος των εκτελέσεων.
Το δε τέλος ήταν σεμνό και λιτό όπως αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις βρήκε το κοινό να καταχειροκροτεί για ένα ανκόρ το οποίο και έγινε. Το Δώρο της κας Μπακολουκά προς τον Αναστάση Γιακουμή ήταν μία φωτογραφία του Δελφικού Ιερού Τοπίου για να θυμίζει το πρώτο αυτό πέρασμα του καλλιτέχνη από τους Δελφούς.
Μία ειδική μνεία αρμόζει στην οικογένεια του Αναστάση Γιακουμή για την ζέση με την οποία επιμελήθηκαν την χθεσινή εκδήλωση με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών και του Ε.Π.Κε.Δ.

1 σχόλιο:

  1. Ειλικρινα λυπαμαι που δεν εχουμε πει ακομη ενα ΜΠΡΑΒΟ σ ενα νεο παιδι απο τον τοπο μας,αν ηταν καποια κομματικη-πολιτικη αναρτηση ολο και καποια κοτσανα θα γραφαμε,εκδηλωσεις σαν την παραπανω περνανε απαρατηρητες !!!!
    ΜΠΡΑΒΟ στον Ανασταση.
    Παρ-αλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή