Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Οι Ισραηλινοί έκαναν ρεσάλτο και στο Rachel Corrie και το κατέλαβαν με την βία.

Oι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν και το ιρλανδικό πλοίο σήμερα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν με ρεσάλτο το πλοίο Rachel Corrie, (όνομα Αμερικανίδας ακτιβίστριας που δολοφονήθηκε στο Ισραήλ) που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας, Η επέμβαση στο πλοίο έγινε σε διεθνή ύδατα, ... παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Το Rachel Corrie κατευθύνεται στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ.


Πυροβολήθηκαν 30 φορές οι εννέα Τούρκοι ακτιβιστές

Εννέα τούρκοι ακτιβιστές που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή σε ένα πλοίο που μετέφερε βοήθεια με προορισμό τη Γάζα πυροβολήθηκαν συνολικά 30 φορές και πέντε πέθαναν από τραύματα που προκλήθηκαν από βολές πυροβόλου στο κεφάλι, ανέφερε χθες η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν πως οι περισσότεροι άνδρες κτυπήθηκαν με σφαίρες των 9mm, πολλές από τις οποίες ρίφθηκαν από κοντινή απόσταση, ανέφερε ο Guardian, επικαλούμενος τον Γιαλτσίν Μπουγιούκ, αντιπρόεδρο του τουρκικού συμβουλίου ιατροδικαστικής που διενήργησε τις νεκροψίες την Παρασκευή.

Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σωρούς δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι τα θύματα δέχτηκαν πυροβολισμούς στο κεφάλι από απόσταση μεταξύ 2 και 14 εκατοστών. Δηλαδή κανονική εν ψυχρώ εκτέλεση.
Ο 19χρονος Furkan Dogan μάλιστα είχε δεχτεί τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι και πολλές σφαίρες στο σώμα.

Ορισμένα στοιχεία από naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου