Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Συμφώνησαν κυβέρνηση-ναυτεργάτες για το καμποτάζ

Τελικά υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμών.
Υπό όρους και προϋποθέσεις επήλθε η συμφωνία της κυβέρνησης με τα συνδικάτα των ναυτεργατών για την άρση του καμποτάζ στα ξένα κρουαζιερόπλοια.

Το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου, που θα εξετασθεί την προσεχή Δευτέρα στη Διυπουργική υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, αποτελεί «κοινής ωφέλειας» συμβιβασμό.

Επί της ουσίας, κάθε εταιρεία που επιθυμεί να πραγματοποιήσει κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και λιμάνια, θα πρέπει να έρχεται εφεξής ... σε συμφωνία - σύμβαση με το υπουργείο, η οποία θα προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις εκτέλεσης της κάθε κρουαζιέρας.

Οι εταιρείες θα καλούνται να προσλαμβάνουν και Έλληνες ναυτικούς, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος και θα προκύπτει από σειρά άλλων διαπραγματεύσεων, που θα πραγματοποιούν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία υπό την εποπτεία του ΥΠΟΙΑΝ.

Όσον αφορά στο σχέδιο νόμου, προβλέπει ότι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες, προκειμένου να εκτελούν πλόες στην Ελλάδα με πλοία μεταφορικής ικανότητας άνω των 49 επιβατών, θα υπογράφουν σύμβαση τριετούς διάρκειας με το ελληνικό Δημόσιο, βάσει της οποίας θα δεσμεύονται:

-Για ελάχιστο πλου τουλάχιστον 72 ωρών
-Προσέγγιση τουλάχιστον τριών ελληνικών λιμανιών
-Παραμονή τουλάχιστον έξι ωρών σε κάθε ελληνικό λιμάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου