Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΑ...»

Με το μήνυμα «η πορεία τους θα κριθεί από τη ζωή, όπως και η στάση του καθενός μας», ο Αλέξης Τσίπρας χαράσσει τη διαχωριστική γραμμή με την ομάδα των τεσσάρων βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΝ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει ως προαποφασισμένο (πριν το συνέδριο) (δεν λέει καλύτερα από δύο χρόνια πριν) το διαζύγιο των τεσσάρων και υπαινίσσεται ότι θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (και στην ΑΜΦΙΣΣΑ λέμε εμείς) στις επικείμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναγνωρίζοντας ... προβλήματα στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ως άλλοθι την απόφαση της Ανανεωτικής πτέρυγας να εγκαταλείψει τον ΣΥΝ. "Άλλο πράγμα η συμμαχία μας που αντιμετωπίζει προβλήματα και πρέπει να διορθώσουμε και άλλο το κόμμα μας που είναι εδώ και 20 χρόνια το κοινό μας σπίτι. Δεν εγκαταλείπεις το σπίτι σου, επειδή οι διπλανοί κάνουν φασαρία. Εκτός και αν έχεις κάπου καλύτερα να πας", αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτηρίζει "άλμα στο κενό" την κίνηση των τεσσάρων και αποτιμά ως προσχήματα τα περί αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κόμματος που επικαλέστηκαν, καθώς -όπως αναφέρει - "θα όφειλαν προεκλογικά, μόλις οκτώ μήνες πριν, να μην μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ".
Επαναφέροντας την ηθική διάστση του θέματος, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει πράξη η άποψη του Φώτη Κουβέλη, για τη διεύρυνση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκείται για εγκατάλειψη των αρχών του αριστερού ευρωπαϊσμού ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται κατηγορηματικός: "Είμαστε με την ευρωπαϊκή Αριστερά και όχι με τον ευρωπαϊσμό της χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας".
Τέλος υπεραμύνεται εκ νέου των κοινωνικών κινημάτων, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, και υπογραμμίζει πως"αν η αντίδραση του κόσμου είναι μαζική, θα κάνουν πίσω όσοι ονειρεύονται μία Ε.Ε φτώχειας και ανεργίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου