Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Οριακά τα Νοσοκομεία σε Θήβα Λιβαδειά Αμφισσα Λαμία Καρπενήσι Χαλκίδα

Οριακά λειτουργούν τα Νοσοκομεία των πέντε νομών της Κεντρικής Ελλάδας μετά το εμπάργκο των προμηθευτών λόγω των ανεξόφλητων χρεών του δημοσίου, αλλά και την αλλαγή του τρόπου προμηθειών χωρίς να έχει προετοιμαστεί το έδαφος.
Τι ισχύει στο Νοσοκομείο Άμφισσας.
Η από την 1/6/2010 απόφαση του υπουργείου Υγείας να μην ... επιτρέπει τη χρησιμοποίηση υλικών εκτός νόμιμης διεθνούς σύμβασης, αλλά και η απόφαση πολλών προμηθευτών να αποσύρουν τα υλικά τους από τις αποθήκες των νοσοκομείων έχει δημιουργήσει κυριολεκτικά «έμφραγμα» στα χειρουργεία, αφού ακόμα και προγραμματισμένα περιστατικά αναβάλλονται επ΄ αόριστον.
Από την πλευρά της η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κάλεσε τους...

προμηθευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αναγνωρίσουν ότι «σε μία τόσο δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, όπου όλος ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες, η κυβέρνηση είναι συνεπής, έρχεται και ρυθμίζει το χρέος του παρελθόντος».

Με επινοήσεις και πατέντες προσπαθούν να διαχειριστούν τις ελάχιστες πλέον ποσότητες φαρμακευτικών και χειρουργικών υλικών οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας. «Υπάρχουν ελλείψεις σε ινσουλίνες, σε αντιδραστήρια, σε λίγο δεν θα γίνεται μια σειρά από αιματολογικές εξετάσεις και δεν έχουμε ήδη χειρουργικά υλικά» δήλωσε στο star την περασμένη Τετάρτη ο Βασίλης Μπακόλας πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Αγγουράς στις δηλώσεις του σε ρεπορτάζ του σταρ στις 9 του μήνα απαντώντας στις καταγγελίες των γιατρών.

Μόνο τα έκτακτα και πολύ σοβαρά περιστατικά χειρουργούνται στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και σύμφωνα με τον διοικητή Κώστα Γκιζίμη εάν δεν βρεθεί λύση τότε το νοσοκομείο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσει σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα.

Σε διάψευση αναγκάσθηκε να προχωρήσει πριν λίγες ημέρες ο διοικητής του Νοσοκομείου της Θήβας Ευστάθιος Παπαλιάκος αφού οι φήμες ότι το ίδρυμα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού οργιάζουν. Η διοίκηση του εργατικού κέντρου προκάλεσε συνάντηση μετά τα σενάρια για λουκέτο ή υποβάθμιση του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας για να εισπράξει την απάντηση πως το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα και θα γίνουν και προσλήψεις.

Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στα Νοσοκομεία Άμφισσας και Καρπενησίου. Ωστόσο και εκεί ελλείψεις υπάρχουν προβλήματα. Στα νοσοκομεία Καρπενησίου και Άμφισσας οι προμηθευτές δεν έχουν αποσύρει την παρακαταθήκη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας εκεί έχουν λάβει ειδοποίηση να μην πειράξουν την παρακαταθήκη ευτυχώς όμως δεν θα χρειαστεί τονίζει ο κ. Α.Ελληνικός.
Στο νοσοκομείο της Άμφισσας δεν πραγματοποιούνται προγραμματισμένα χειρουργεία και το τελευταίο που αναβλήθηκε ήταν οφθαλμολογικό. Ευτυχώς δεν προκύπτουν εξειδικευμένα χειρουργεία εξηγεί ο παιδίατρος και διοικητής του Νοσοκομείου Καρπενησίου Γιώργος Χαλιάσος.



lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου