Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Οταν η αιολική ενέργεια μετατρέπεται σε εφιάλτη...

Τον περασμένο μήνα βρεθήκαμε στη 10η Πανελλαδική γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών.Μεταξύ των ομιλητών περιμέναμε να είναι κι ένας νέος άνθρωπος από το Αποπηγάδι της Κρήτης, ο Σπύρος Παναγιωτάκης. Στη θέση του φανερά συγκινημένη μίλησε μια γυναίκα και μας εξήγησε ότι ο Σπύρος δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί ήταν στη φυλακή με άλλους 13 συγχωριανούς του,γιατί υπερασπίστηκε τον τόπο του.Στο Αποπηγάδι της Κρήτης διαδραματίζεται μια ιστορία παράνοιας παρόμοια με αυτή που θα ζήσουν ή ζουν πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως η δική μας, πολύπαθη Φωκίδα...
Περισσότερα στα άρθρο που ακολουθεί και μας αφορά: Με το τουφέκι και τη λύρα Αποπηγάδι: Τα όρια μεταξύ οικολογίας και πράσινου καπιταλισμού. Πηγή: Χανιώτικα Νέα 10/09/2009

Δείτε την ιστοσελίδα apopigadi.blogspot.com
Την είδηση την βρήκαμε στους politesfokidas

5 σχόλια:

  1. Aυτοί οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Κρήτης, γιατί δε σήκωσαν τα λάβαρα της επανάστασης και της αντίστασης όταν έπαιρναν εκατονταπλάσιες επιδοτήσεις δηλώνοντας και τη θάλασσα μέχρι τη Λιβύη για χωράφια; Γιατί δεν αντιδρούν και επικρατεί "ομερτά, για τις χασισοκαλλιέργειες που δηλητηριάζουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, γιατί δεν είχαν οικολογικές ευαισθησίες για τα φυτοφάρμακα που έρριχναν και ρίχνουν με τη χούφτα στα αγγούρια και τις ντομάτες που τρίζουν μεγαλώνοντας, ακόμα και μέσα στα φορτηγά που έρχονται με τα καράβια στον Πειραιά; Τώρα, ξαφνικά, τους ενοχλούν όλους οι ανεμογεννήτριες! Έλεος, ρε παιδιά! Αν τις έφτιαχνε το δημόσιο και προσλάμβανε καμιά δεκαριά νοματαίους να κάθονται από κάτω και να τις κοιτάζουν, τότε δε θα ενοχλούσαν κανέναν!Είναι γνωστός ο κομματικός φορέας που βρίσκεται πίσω από αυτές τις κινητοποιήσεις ,δήθεν αγανακτισμένων κατοίκων περιοχών στις οποίες τοποθετούνται ανεμογεννήτριες! Και είναι πολύ ύποπτο το "ενδιαφέρον" τους για τη συγκεκριμένη επένδυση! Δεν αφήνουμε λέω εγώ την έρημη τούτη χώρα να κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα στην αναπτυξιακή διαδικασία! Αυτή η κρίση που μας δέρνει, τίποτα δε μας έχει διδάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε μας ρε Σαλωνίτη
    χρειάζεται να ντρέπεται κανένας και λίγο γιατί αν δεν ντρέπεται κάποια στιγμή θα τον πάρουν με τα γιαούρτια.

    Μην ψάχνεις μακρυά, οι ίδιοι που προστάτευαν τους χασισοκαλλιεργητές είναι αυτοί που φτιάξανε τα κυκλώματα με το κλέψιμο των επιδοτήσεων και είναι οι ίδιοι που προστατεύουν σήμερα τις ανεμογεννήτριες.

    Το διαπλεκόμενο παρακράτος τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αποτελείται απο τα ίδια άτομα.
    Να σου θυμίσω την καταδίκη του φίλου σου του Κεφαλογιάννη για την προστασία στους χασισοκαλιεργητές.

    Με το μόνο πράγμα που θα συμφωνήσουμε είναι το ότι οι ανεμογεννήτριες δεν δημιουργούν καμία απολύτως θέση εργασίας για τον ντόπιο πληθυσμό, κανένας δεν χρειάζεται να τις κοιτάει.

    Σαλωνίτη ο διαπλεκόμενος κομματικός φορέας που ψάχνεις είναι αυτός που εκφράζεις, κοιτάξου λοιπόν στον καθρέπτη και θα δεις όλα τα λαμόγια που σήμερα ρημάζουν τον τόπο μας θα τα βρείς πίσω από τα λόγια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ανώνυμος:
    Μια και χρησιμοποιείς τα διαδίκτυο για να εκφράζεσαι, πρέπει να μάθεις να ανέχεσαι την άποψη του άλλου χωρίς προσωπικές επιθέσεις, όταν μάλιστα καλύπτεσαι και με ...ανωνυμία!
    Παραβλέποντας λοιπόν όλα όσα γράφεις για μένα, προφανώς από τον φάκελλο που έχεις ανοίξει, και επιστρέφοντας στο θέμα μας, σου λέω ότι οι ανεμογεννήτριες παράγουν ενέργεια και όχι θέσεις εργασίας! Άλλες είναι οι επενδύσεις "εντάσεως εργασίας", αν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά! Και μια χώρα που για τα επόμενα διακόσιες χιλιάδες χρόνια πρέπει να δουλεύει για να ξεχρεωθεί,πρέπει να κάνει και το "σκατό της παξιμάδι"!Άρα και φτηνή ενέργεια χρειαζόμαστε και φτηνή εργασία και ξένες επενδύσεις! Αν εσύ και κάποιοι που έχετε την ίδια άποψη, έχετε ανακαλύψει καμιά μέθοδο να ξεχρεώνεσαι καθήμενος να την ακούσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ

    Οι ανεμογεννητριες παραγουν ΚΑΙ θεσεις εργασιας,
    ξερεις ποσοι ηλεκτρολογοι απο ΑΜΦΙΣΣΑ επιασαν δουλεια στις Α/Γ πανω απο τα 5ορια ??

    Τοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά πες μας ρε Τοτέ είναι κανένας γνωστός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή