Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Αρχίζει το 2ο Forum Δελφών Διήμερη συνάντηση για τις πολιτιστικές διαδρομές στην Ευρώπη

(Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: 2ο Forum Δελφών στις 17 και 18 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Στις 17 και 18 Απριλίου θα διεξαχθεί το 2ο Forum Δελφών, ως Διαρκής Πλατφόρμα Συνεργασίας για τις Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές.
Η συνάντηση, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, οργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου και υλοποιείται στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Πολιτιστικής Συνεργασίας της Ελλάδος και του Λουξεμβούργου με την ενεργό υποστήριξη του ... Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών.

Στόχος του Forum είναι να παρουσιάσει την εξέλιξη του Προγράμματος, μετά την Διακήρυξη του 1ου Forum των Δελφών τον Μάιο του 2006, έχοντας υπόψη ότι οι πολιτιστικές διαδρομές είναι πολύ σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου, την προσέγγιση των πολιτισμών, την αειφόρο ανάπτυξη και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού αλλά και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η Πλατφόρμα των Δελφών για τις Πολιτιστικές Διαδρομές στο 2ο Forum, κάλεσε εκπρόσωπους των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, όπως είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, η UNESCO, το ICOMOS, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ευρωβουλευτές και εκπρόσωπους υπουργείων Πολιτισμού της Ευρώπης, να παρουσιάσουν τις σημερινές θέσεις τους για τις πολιτιστικές διαδρομές και τον πολιτιστικό τουρισμό στην Ευρώπη.

Θα εξετάσουν τα προβλήματα και νέους τρόπους διαχείρισης και χρηματοδότησής των πολιτιστικών διαδρομών καθώς και οικονομικά πρότυπα για την προώθηση του προορισμού «ΕΥΡΩΠΗ» μαζί με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα.

Θα συζητήσουν, επίσης, για τα σύγχρονα εργαλεία και τα τουριστικά προϊόντα των πολιτιστικών διαδρομών αλλά και για τον ηθικό και υπεύθυνο τουρισμό που σέβεται τις τοπικές κοινωνίες και την πολιτιστική τους ταυτότητα, λαμβάνει υπόψη τον πολιτισμό και τις αξίες της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής της Ευρώπης με την πολυμορφία που την χαρακτηρίζει.

Την 1η ημέρα των εργασιών του Forum, θα απονεμηθεί το Βραβείο του Αγίου Μαρτίνου της Τουρ στον Νέο της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του καθιερωμένου βραβείου του Ιδρύματος της Μεγάλης Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής «Αγιος Μαρτίνος της Τουρ».

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο οποίο προεδρεύει η Ελλάδα από το 2009.
Από ΑΠΕ

2 σχόλια:

  1. ervtisi pros to blog
    i krisi ton sxolion ta apoia anaferonte se oikonomika kai politika dromana ginete kato apo atoma me poia katartisi.
    Tha itan xrisimo gia olous emas na gnorizoume to ipobathro ton kriton oste na sinexizoume na episkeftomaste to blog anazitontas egiri enimerosi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αναρτήσεις που γίνονται στην σελίδα μας έχουν σχέση με τα θέματα που μας προξενούν το ενδιαφέρον.

    Δεν γνωρίζουμε τι εννοείτε με την λέξη κατάρτιση, μιας και δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη κατάρτιση για να σχολιάσει κάποιος.

    Αν σε κάποιο θέμα έχετε κάποια διαφωνία μπορείτε ελεύθερα να την γράψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή