Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Προωθείται κατάργηση 13ου-14ου μισθού στο Δημόσιο και 13ης-14ης σύνταξης για όλους

Τα πρόβατα που κουρεύουν αυτήν την εποχή δεν είναι αυτά που γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο αλλά οι εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση τα κόβει όλα.

Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, της 13ης και της 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους, πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο για τα επόμενα τρία χρόνια και αντικατάσταση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα με επίδομα παραγωγικότητας προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ

Σε κοινή δήλωσή τους οι αντιπρόεδροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων αναφέρουν ακόμη πως καταργούνται οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, αυξάνεται εκ νέου το ΦΠΑ και ο φόρος στα καύσιμα, όπως και το... ποσοστό των απολύσεων στο 4% στον ιδιωτικό τομέα, ενώ περιορίζονται οι αποζημιώσεις για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Προσθέτουν πως «τα παραπάνω μέτρα οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε φτώχια και εξαθλίωση» και καλούν τους εργαζομένους «να βγουν στο δρόμο».

Συγκεκριμένα καλούν τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν σήμερα στις 7:30 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών, στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Σπ. Παπασπύρος: Αγρια, απροκάλυπτη και άδικη επίθεση

O πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως «η απάντηση θα δοθεί τώρα στο δρόμο».

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο άγρια, απροκάλυπτη και άδικη επίθεση που εξαθλιώνει τη ζωή μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

Μάλιστα προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως «η απάντηση θα δοθεί τώρα στο δρόμο». «Η κυβέρνηση κάτω από τέτοιες εξελίξεις οφείλει άμεσα να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, για την χωρίς προηγούμενο αντικοινωνική πολιτική» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου