Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Μεταλλικός σωλήνας στην βόμβα που παραπέμπει σε ακροδεξιές επιθέσεις

Η χρήση μεταλλικού και όχι πλαστικού πυροσωλήνα δίνει νέα κατεύθυνση για τους δράστες της αιματηρής επίθεσης.
Σας δίνουμε μια ανακοίνωση αντιεξουσιαστικής ομάδας που δέχθηκε τέτοιου είδους επίθεσης και την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Φωτογραφία από θραύσμα του μεταλικού σωλήνα και οι ανακοινώσεις της ΑΚ Θεσσαλονίκης στις 24/11/0:
"Σήμερα τα ξημερώματα στις 3:55, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Buena Ventura(στον οποίο στεγάζεται η συνέλευση της Αλληλεγγύης-Αντιεξουσιαστική ... Κίνηση), δέχτηκε επίθεση με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο μηχανισμός καταδεικνύει το ηθικό περιεχόμενο των δραστών που δεν είναι άλλο απ’αυτό του δολοφόνου, καθώς στόχος δεν ήταν μόνο το Buena Ventura αλλά ολόκληρη η γειτονιά.
Επιγραμματικά, έσπασαν τζάμια των γύρω πολυκατοικιών σε ακτίνα 15 μέτρων στα οποία επίσης καρφώθηκαν θραύσματα με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές των ενοίκων της γειτονιάς καθώς επίσης θραύσματα χτύπησαν 3 αυτοκίνητα, πράγμα που τονίζει το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης, αφού γίνεται ολοφάνερο ότι οποιοσδήποτε τυχαίος περαστικός θα μπορούσε να ήταν θύμα της επίθεσης."
..................

"Η επίθεση αυτή αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου-πλαισίου καταστολής και άνθισης της παρακρατικής δράσης, κάτι που άλλωστε αποτελεί και παράδοση της Θεσσαλονίκης. Αρχίζει από τη δράση της “Καρφίτσα” και απολήγει στην τοποθέτηση του μηχανισμού στο Buena Ventura.
Γίνεται πλέον ολοφάνερο ότι στοχοποιούνται ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι, όπως άλλωστε έγινε και πριν από ένα εξάμηνο με την επίθεση στο στέκι των Αγωνιστικών Κινήσεων(Σφεντόνα). Ο τρόπος επίθεσης και η κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού καταδεικνύει ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες, γεγονός που θέτει το εύλογο ερώτημα για το ποιός θα είναι ο επόμενος και ποιάς κλίμακας δράσης θα είναι αποδέκτης.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων σχετικά με το περιστατικό της έκρηξης στην οδό Ιακωβάτων 61, ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σε βιολογικό υλικό του θανάσιμα τραυματισθέντος ανήλικου προέκυψε ταύτιση με το γενετικό τύπο, αντίστοιχου βιολογικού υλικού που λήφθηκε από την 45χρονη τραυματισθείσα γυναίκα. Επιβεβαιώνεται έτσι η προφορική μαρτυρία της ότι πρόκειται για τον ανήλικο γιο της.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες που διενεργήθηκαν στον τόπο του περιστατικού βρέθηκαν και περισυνελέγησαν θραύσματα από κυλινδρικό μεταλλικό σωλήνα διαστάσεων 15 εκ. επί 7,5 εκ. περίπου που έφερε σπείρωμα στο άκρο, περίβλημα από μπαταρία, καθώς και ένα μεταλλικό σπείρωμα από λαμπτήρα.

Οι δύο (2) τραυματισθείσες (μητέρα και κόρη) συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών.

...
Από athens.indymedia.org

1 σχόλιο:

  1. Είναι(;) απορίας άξιο από που αντλούσαν "πληροφορίες" οι τηλεεισαγγελείς το βράδυ της δολοφονίας του πιτσιρικά σπεύδοντας να αποφανθούν για τις Ασπυρήνες της Κωλοφωτιάς και το ίδιο βράδυ ο Πρετεντέρης παρέα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να μοστράρουν τη φωτογραφία του πρόσφατου συλληφθέντα από το Βόλο δημιουργώντας άθλιους συνειρμούς στους τηλεθεατές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή