Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ενας κινέζος γυρολόγος στα Βραγκιανά..

Με αφορμή το άνοιγμα κάποιων μαγαζιών Κινέζικων προϊόντων σας παρουσιάζουμε το παρακάτω άρθρο.

Η εικόνα του πλανόδιου εμπόρου (γυρολόγου) είχε εδώ και χρόνια χαθεί από κάθε γωνιά της Ελλάδας και για τούτο ευθύνονται αφενός μεν η ανάπτυξη των δρόμων και η απόκτηση ιδιωτικών αυτοκινήτων από τους περισσότερους κατοίκους της επαρχίας και η δυνατότητα να επισκέπτονται οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν τα καταστήματα των κοντινών αστικών κέντρων και αφετέρου, η τραγική πληθυσμιακή αποψίλωση σε κάθε χωριό και οικισμό που έκανε ασύμφορη την επίσκεψη οποιουδήποτε εμπορευόμενου σε αυτά.
Τούτο φαίνεται πως δεν γνωρίζουν οι Κινέζοι γυρολόγοι που κατά τα τελευταία χρόνια αντικατέστησαν τους ημέτερους πλανόδιους και οργώνουν κυριολεκτικά με διάφορα τρισάθλια αυτοκίνητα όλη την Ελλάδα πουλώντας ένα σωρό ... απίθανα και εξωτικά πράγματα σε εξευτελιστικές τιμές. Είναι απίστευτο το πώς ανακαλύπτουν ότι στο τάδε μικροχώρι των Αγράφων ή στον δείνα οικισμό του Αχελώου ζουν ακόμα κάποιοι λίγοι άνθρωποι και εμφανίζονται ξαφνικά στην αυλή τους όπου απλώνουν με τελετουργικό τρόπο την πραμάτεια τους. Ακολούθως με ένα ελληνοκινέζικο γλωσσικό ιδίωμα που υποστηρίζεται βεβαίως από μια σειρά απαραίτητων κινήσεων και χειρονομιών καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με τον υποψήφιο πελάτη ο οποίος τελικά πείθεται και αγοράζει κάτι τις από τον γυρολόγο. Όχι βέβαια πως αυτός έχει ανάγκη το άλφα ή το βήτα αντικείμενο αλλά εξαιτίας της όλης στάσης του κινέζου που χωρίς τη βοήθεια της γλώσσας επιστρατεύει μια θεατρικότητα στο πρόσωπο και στο σώμα με την οποία και υποβάλλει τον πελάτη στην αγορά. Το ίδιο πρόβλημα με τη γλώσσα έχει βεβαίως και ο πελάτης ο οποίος λυγάει μπροστά στο δράμα που παίζει μπροστά του ο σιωπηλός κινέζος και παίρνει μια σειρά από κατσαβίδια που λυγάνε με την πρώτη αντίσταση της βίδας, πριόνια που δεν κόβουν τίποτα, διάφορα επικίνδυνα αξεσουάρ και ομπρέλες που στη δεύτερη βροχή λιώνουν σαν χαρτί και ένα σωρό άλλα άχρηστα πράγματα που παράγουν τα κινέζικα εργοστάσια. Κάτι τέτοιες ομπρέλες αγόρασε προχθές για τον πατέρα του στο διάσημο βεντζινοπωλείο – βενζινοποτείο του Βάϊου Πολύζου στα Βραγκιανά ο Ηλίας Τσιτσιάνης αφού βεβαίως πρώτα παζαρεύοντας κατέβασε (κοινή συναίνεσει με τον Κινέζο ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα προσαρμοσμένος με τις ανατολίτικες συνήθειες) την τιμή από πέντε σε τέσσερα ευρώ. Αφού τις πήρε τις άνοιξε πάνω από το τραπέζι που πίναμε καφέ με τον δάσκαλο Τάκη Τσιάρα και τον Γιάννη Πολύζο, είδε πως λειτουργούν και έμειναν αμφότεροι ευχαριστημένοι. Ανέκφραστος ο Κινέζος (που να συγκρατήσω πως τον λένε με το όνομα που είπε) πήγε μετά στο αντικρινό τραπέζι που κάθονταν ο εφημέριος του Μαράθου, παπα Γιώργης Βόμπρας, να του πουλήσει αναπτήρες αλλά δεν κατάφερε να τον πείσει γιατί αμέσως μόλις τον πλησίασε, αυτός έκανε μια κίνηση και έπιασε προστατευτικά τα γένια του. Είχε ακούσει μας είπε πως αυτά τα κινέζικα μαραφέτια σκάνε εκεί που δεν το περιμένεις και μπορεί να σου κάψουν πραγματικά και όχι μεταφορικά τα γένια κι έτσι ούτε ήθελε να τα δει στα μάτια του, πόσο μάλιστα να τα πιάσει στα χέρια του.
Δεν χρειάστηκε να ακούσει περισσότερα ο Κινέζος. Από την κίνηση κατάλαβε πως δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να τον πείσει και μαζεύτηκε αμίλητος σε μια καρέκλα κοντά στην πραμάτεια του περιμένοντας τον επόμενο πελάτη ο οποίος ολόκληρο το απόγευμα δεν φάνηκε να περνάει από το βενζινοποτείο. Λίγο πριν νυχτώσει σηκώθηκε, τα μάζεψε κι ανέκφραστος άνοιξε την πόρτα και πήρε με το σαράβαλό του το δρόμο προς τα Κέδρα Ευρυτανίας που όπως φαίνεται ήξερε πως κατοικούν περισσότεροι άνθρωποι και θα είχε ίσως καλύτερη τύχη στις πωλήσεις του…
Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος
Από prassia-eyrytanias

40 σχόλια:

  1. Τι ηταν αυτο που εγραψες ιτεανετ σε προηγουμεη αναρτηση?Σιγα μην ζοριστουμε που ανοιξανε οι κινεζοι?Αυτη την ερωτηση να πας να την κανεις στα 100 και πλεον μαγαζια της Φωκιδας στα οποια θα κανουν αμμεσα ζημια.Να πας να την κανεις στους μαγαζατορες και στα παιδια τους,που πριμεναν το Πασχα οχι για να σωθουν,απλως να βγαλουν κανενα σπασμενο ,μεσα στα κεσατια και την κριση που τους εχει διαλυσει.Οτι χρημα ηταν να κυκλοφορησει θα το μαζεψουν οι σχιστοματηδες και θα το εξαφανισουν απ`την αγορα.Οσο για σενα μαγκα kindzadza το σχολιο που εκανες στην ιδια αναρτηση το οτι εισαι ο κινεζος ιτιωτης που εχεις το μαγαζι στη γωνια,και οτι θα σου στησουμε κ..ο, το αφηνω σην κριση του κοσμου,γιατι η μαλακια σου απ`οτι φαινετε δεν εχει ταβανι.Παντως αν σου σκιστει το καλσον,τραβα στον κινεζο παρε καμμια δεκαρια,παρε και κανα-δυο βαλιτσες κοκκινες που`χει στη βιτρινα και ουστ μαρς για την κινα ακριδοφαγε!Δεν ντρεπεσαι ρε να ειρωνευεσε τον κοσμο που αγωνια, αν θα υπαρχει αυριο?.avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε μου avalon, την καταλαβαίνω την αγωνία σου και των λοιπών ελευθεροεπαγγελατιών και μικρομεσαίων στρωμάτων της φωκίδας και της ελλάδας. και γω εκεί ανήκω.

    αλλά, welcome to the real world my friend:
    freemarket ή laissez-faire
    όπως και να το πεις,
    live or die

    τζογάρεμε σαν κοινωνία και χάσαμε, καθώς φαίνεται...

    όταν ο σημίτης πήγαινε κίνα και έκανε εμπορικές συμφωνίες, χειροκροτούσαμε αν θυμάσαι.
    τώρα οι συμφωνίες υλοποιούνται...

    ο κεϋνσιανισμος, ο προστατευτισμός και το κοινωνικό κράτος που μεγαλώσαμε, ψώφησαν 2 δεκαετίες πριν, όταν τραγουδάγαμε scorpions ή το rockin' in free wold στο τείχος του βερολίνου (νοητικά εδώ στην ελλάδα).

    the brand new world στηνόταν, τώρα απλώς τον βιώνουμε.

    και δε φταίνε οι κινέζοι, οι εβραίοι, ο νταλάρας και δεν ξέρω ποιος άλλος.

    εμείς, σαν κοινωνία, εκούσια ή μη, συναινέσαμε σε αυτές τις αλλαγές και θα 'λουστούμε' τις συνέπειες των επιλογών μας.

    PS.
    μην τσιμπάς και τόσο στην προβοκάτσια του iteanet. ο κινέζος των βραγκιανών, ανήκει μάλλον στη σφαίρα του φολκλορ, παρά στην πραγματική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχιστομάτηδες κι ακριδοφάγοι γρηγορείτε, το μουστάκι του Αδόλφου άρχισε να φυτρώνει ξανά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι νέοι της Ιτέας που είναι να ενοικιάσουν τα μαγαζιά αυτά που είναι τόσο προνομιακά; τόσα προγράμματα τρέχουν από το κράτος με επιδοτήσεις για νέους επιχειριματίες. δυστηχώς θα τους συναντήσουμε μόνο στα παραλιακά καφέ να φιλοσοφούν και να ονειρεύοντε την πρόσληψήτους στο δημόσιο. πως μπορεί να πάει μπροστά μια κοινωνία όταν αυτό είναι το όνειρο των νέων. όσο για τους κινέζους μέχρι τώρα ψωνίζαμε τα προϊόντα τους από τους δικούς μας μαγαζάτορες, τώρα θα τα πέρνουμε από την πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή ο πρώτος σχολιαστής έκανε κριτική σε προηγούμενο σχόλιό μας το ξανατοποθετούμε για να έχετε εικόνα τι κριτικάρει:


    Κινέζικα αγοράζουμε όλοι, απλά μέχρι τώρα δεν τα αγοράζαμε από τους Κινέζους.
    Τα αγοράζαμε από τους Ευρωπαίους, τους Αμερικάνους και τους Έλληνες.
    Η παραγωγή έχει φύγει από την χώρα μας και έρχεται απο την Ασία, πολλές φορές με Έλληνες βιοτέχνες ή βιομηχάνους που κάνουν εκεί την παραγγελία ή την παραγωγή.
    Άνοιξε ο Μαρινόπουλος , το DIA o Βερόπουλος σε λίγο θα ανοίξει και κάποιο άλλο, αγοράζουμε αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, υπολογιστές, ακόμα και φιστίκια αράπικα απο την Κίνα και όλες τις χώρες που έχουν την παραγωγή και θα ζοριστούμε για τα κινέζικα που θα ανοίξουν στην Ιτέα;
    Η λιανική πώληση έχει περάσει εδώ και χρόνια στους ξένους απλά στην Φωκίδα επιβιώνουν ακόμα λίγο περισσότερο τα μικρομάγαζα γιατί λόγω μεγέθους δεν συμφέρει τις πολυεθνικές να ανοίξουν εδώ καταστήματα.
    Επειδή όμως η συζήτηση έχει ξεκινήσει σε λάθος τόπο θα γίνει ανάρτηση εντός ολίγου για να τοποθετηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για τον ανώνυμο στις 11:36 γιατί δεν πας εσύ να ενοικιάσεις αυτά τα προνομοιούχα μαγαζιά να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος σου; Με την ασφιξία της αγοράς την κρίση που υπάρχει και τον αθέμιτο ανταγωνισμό να δούμε τι θα έκανες.Όσο για τις επιδοτήσεις και τα προγράμματα είναι το τυράκι, γιατί η φάκα από πίσω είναι η εφορία το ΟΑΕΕ το δάνειο τραπέζης που θα πάρεις για να καλυφτείς οι λογιστές κτλ.Αν τώρα πηγαίνεις στην πηγή να παίρνεις κινέζικα εσώρουχα μόλις σου κοκκινίσουν τα αμελέτητα πήγαινε στον κινέζο μήπως έχει μέσα και κινέζο γιατρό να σου δώσει σκόνη σκορπιού να γίνεις καλά.Όσο για σένα ιτέανετ το θέμα είναι ότι στις μικρές πόλεις όπως και στη δική μας που μένει το εμπορικό κέρδος; Ο κινέζος τα παίρνει τα λεφτα και τα εξαφανίζει από τον τόπο μας ενώ το εμπορικό κέρδος που θα έχει ο κάθε τίμιος και οικογενειάρχης Ιτιώτης που έχει μαγαζί το ανακυκλώνει στη πόλη μας. Πάει τα παιδιά του φροντιστήρια πληρώνει αθλητικούς συλόγους πάει στο φούρνο στον μπακάλη κοκ.Όσο για σένα αγαπητέ kindzadza σε απαλλάσουμε λόγω ηλιθιότητας ντροπή σου. Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ενεργήσουν άμεσα στο παράνομο λαθρεμπόριο που γίνετε σ' αυτά τα μαγαζιά τα οποία ξεπλένουν χρήμα γράφοντας 5 στο τιμολόγιο και φέρνοντάς τα με το κιλό σε μαύρες σακκούλες στις 3 τα ξημερώματα σε λίγο καιρό θα έχουμε πράματα και θάματα.Δεν έχει η Ι τέα ανάγκη από προσωρινά αρπακτικά.Τους Ιτιώτες τους Αμφισσιώτες και όλους τους επαγγελματίες της Φωκίδας θα τους έχετε πάντα μαζί για μια ζωή.Τη Φωκίδα που τη θέλεις chinatown θα τη δεις προσωρινά γιατί απλά οι τίμιοι θα αντισταθούμε σθεναρά και να είσαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε! Τα επώνυμα προϊόντα που φέρνουμε πληρούν τις προδιαγραφές που οι κινέζοι του κιλού δεν έχουν.emporakos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μηπως θες και κανα Βραζιλιανικο καφενειο να ρουφας απο τη πηγη κατευθειαν το καφε σου? κανενα susi-bar απο το Τοκυο,να τα καταπινεις ωμα και φρεσκα κατευθειαν απο τη πηγη?κανενα Τουρκικο χαμαμ ισως? κατι απ`την Αφρικη απ`τους μαυρους? ζητα το μην ντρεπεσαι.Ακους, τοσο καιρο να ψωνιζεις απο τους ντοπιους, καημενο παιδι!!! τι τραβαγες τοσο καιρο!!.avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα προβλήματα των καταστηματαρχών είναι τα προβλήματα όλων των κατοίκων του τόπου μας.
    Οι εργάτες , οι μαγαζάτορες και οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την επίθεση των οικονομικά ισχυρών που έρχονται να τους παραμερίσουν από το μερίδιο που είχαν μέχρι τώρα στον ήλιο.
    Δεν μπορείς με τους νόμους που ψηφίστηκαν να τους σταματήσεις γιατί ψηφίστηκαν για να μην μπορείς να τους κάνεις τίποτα.
    Το χειρότερο δε, είναι οτι παράνομοι τις περισσότερες φορές είναι οι μικροκαταστηματάρχες παρά οι μεγάλες εταιρείες.
    Ο αυταπασχολούμενος μπορεί να κρύβει αποδείξεις, αυτός που έχει δεκάδες υπαλλήλους δεν μπορεί, γιατί χάνει τον έλεγχο και δεν ξέρει που μπορεί να πάνε αυτά τα χρήματα.

    Αν βρίσκουν κάτι φθηνότερο στην ίδια ποιότητα τελικά οι καταναλωτές θα καταλήξουν σε αυτά τα μαγαζιά και τα καταστήματα της Ιτέας θα καταλήξουν άδεια όπως είναι τώρα ένα σωρό μαγαζιά στην Αθήνα.
    Οι μαγαζάτορες θα περιμένουν μετα βίας να βγουν στην σύνταξη και τα παιδιά τους θα πηγαίνουν κάπου αλλού υπάλληλοι.
    Οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, αυτό θέλουν οι κυβερνήσεις και αυτό εφαρμόζουν.
    Αυτό δεν είναι κάτι που προτείνουμε εμείς , ούτε κάτι το οποίο θεωρούμε σωστό ,αλλά αυτό συμβαίνει σήμερα.
    Χτυπούν τους δημόσιους υπάλληλους, τους ιδιωτικούς, τους μαγαζάτορες και τους αγρότες και αν δεν υπάρξει απάντηση θα μας εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι η έχθρα ειδικά για τα κινέζικα. Η αγορά που απευθύνονται είναι μιας μόνο κατηγορίας, η οποία δεν υπάρχει απ ότι λένε οι καταστηματάρχες στα μαγαζιά της περιοχής μας που είναι ελληνικά, γιατί γίνεται λοιπόν τόση φασαρία; Αυτή η κατηγορία που απευθύνονται αυτά τα μαγαζιά μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν από το πλανόδιο εμπόριο της λαϊκής και του παζαριού. Περισσότερο θα χτυπηθούν οι γυρολόγοι παρά οι καταστηματάρχες της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν αναφερεις οτι οι μικροκαταστηματαρχες ειναι συνηθως οι παρανομοι που φοροδιαφευγουν,γινεσαι κι εσυ παπαγαλακι της εξουσιας που προσπαθει να πεισει τον καθε Ελληνα οτι φταιει αυτος για οτι μας συμβαινει. Οσο για το αν θα χτυπηθουν τα μαγαζια της περιοχης,κανε μια βολτα στην αγορα, και θα καταλαβεις.Κριμα για την μη πληρη υποστηριξη σ`αυτο το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι μεγάλες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν επίσημα και με το νόμο. Ο νομοθέτης νομοθετεί για να τις εξυπηρετεί.
    Οι μικροκαταστηματάρχες κάνουν συνήθως κάποιες μικροκομπίνες όσο τους παίρνει.
    Με βάση αυτήν την σκέψη υποστηρίχθηκε ότι συνήθως οι μικροί φοροδιαφεύγουν , διότι απλά οι μεγάλοι φοροδιαφεύγουν νόμιμα.

    Όσο για την πλήρη υποστήριξη ή όχι, δεν έχει διατυπωθεί κάτι που να μπορούμε να τοποθετηθούμε.
    Σε τι ζητάς την υποστήριξη και με ποια ιδιότητα.
    Ζητάς να απαγορευτούν τα κινέζικα καταστήματα και είσαι εκπρόσωπος συλλόγου, ή ζητάς να υποστηρίξουμε τα καταστήματα της περιοχής μας και να μην πηγαίνουμε σε άλλους;
    Πρώτα ο σύλλογός σας ή κάποια άτομα μεμονωμένα θα ζητήσουν κάτι και μετά η υπόλοιπη κοινωνία θα τοποθετηθεί επάνω στο αίτημα που θα υπάρξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιτεανετ ξεχασα να βαλω το ονομα πριν αλλα ο.κ.Εγω εχω μαγαζι στην Ιτεα και φυσικα ειμαι στον τοπικο εμπορικο συλλογο,και στο επιμελητηριο.Απλως ΄΄ειδικα΄΄ απο εσενα δεν περιμενα ετσι τα σχολια σου.Εχω ξαναγραψει οτι ολοι εμεις οι μικροι ειμαστε στο ιδιο καζανι.Αγροτες,εργατες, μαγαζια,υπαλληλοι,καθηγητες,αστυνομικοικ.τ.λ χτυπιομαστε απο παντου.Αν γραφεις αρνητικα εσυ για τα μαγαζακια ,εγω για τους υπαλληλους π.χ της Νομαρχιας,καποιος αλλος για τους καθηγητες κ.ο.κ τοτε, ξερω οτι το ξερεις, καποιοι τριβουν τα χερια τους.Αυτο θελουν.Διχονεια,ενταση,τριβες και αποπροσανατολισμο της κοινωνιας ωστε να κανουν αυτα που κανουν.Εδω στην επαρχια η κονωνικη συνοχη ειναι σε πολυ υψηλο βαθμο,προσωπικες σχεσεις,φιλιες,καθημερινη επαφη,συγγενικες σχεσεις που δημιουργουν ανθρωπια και αμυνες.Τα σχολια σου λοιπον για μη ζορισμα των μαγαζιων στον γνωστο αθεμιτο ανταγωνισμο, και οτι τις περισοτερες φορες παρανομοι ειναι οι μικροκαταστηματαρχες, παρα οι μεγαλες εταιρειες, μας ξενισαν και ορισμενους απο εμας ιδιαιτερα.Εγω προσωπικα σαν καταστημα δεν εχω αμμεσα προβλημα απο τα κινεζικα.Αν και στο ειδος μου εχει κατακλυστει η αγορα απο κινεζικα,τουρκικα,βιετναμεζικα κ.τ.λ. απιστευτης χαμηλης ποιοτητας και υψηλης επικινδυνοτητας,εγω εχω διαλεξει το δυσκολο δρομο.Ελληνικα προιοντα με αυστηρο προσωπικο ελεγχο στις πρωτες υλες, και ενα 30% προσωπικη και κατευθειαν εισαγωγη απο Ιταλια.Πολλοι συναδελφοι μου στην Ελλαδα πασσαρουν στον καταναλωτη κινεζικα και τουρκικα για δηθεν Ιταλικα,Γερμανικα κ.τ.λ.Δεν θα το κανω ποτε.Δεν θα παιξω με την υγεια της οικογενειας σου, ουτε με τη νοημοσυνη σου.Προτιμω μια αξιοπρεπη πωληση παρα δεκα σκαρτες.Πονταρω μονο στην ποιοτητα.Οπως αληθινος ειμαι στη ζωη μου,ετσι ειμαι και στη δουλεια μου.Δεν θα σε κοροιδεψω ποτε.Προτιμω να σε χασω παρα να σε εξαπατησω.Δεν πιστευω στο χρημα, ειμαι μια η αλλη, αλλα τουλαχιστον μεγαλωνω τα παιδια μου με αξιοπρεπεια.Οσο για το εμμεσο προβλημα πιστευω πως θα ειναι το εξης αμμεσο στα αλλα μαγαζια.Αυτα που εχουν ρουχα, παπουτσια και αλλα διαφορα, θα χτυπηθουν ασχημα
    με αποτελεσμα να μειωθουν κι`αλλο τα εσοδα τους στις ειδη τραγικες στιγμες που περνανε.Μηδενικα ΖΗΤΑ συνεχομενα,αδυναμια πληρωμων,και ο θεος βοηθος.Το αμμεσο προβλημα τους ειναι και εμμεσο δικο μου.Θα δουμε.Με συγχωρεις αν σε κουρασα.avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παγκόσμια Hμέρα κατά του Ρατσισμού και της ξενοφοβίας σήμερα.
    Αντιγράφω από tvxs:
    «Το πρόβλημα είναι η επισημοποίηση ενός λαϊκιστικού λόγου που φέρει μέσα του το ρατσισμό. Ακόμη δυσκολότερο είναι το γεγονός ότι ο λόγος αυτός βρίσκει ερείσματα στην καθεστηκυία τάξη», σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος.
    «Τάση σήμερα στην Ευρώπη είναι να εστιάζουμε στην καταδίκη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με το ποινικό μας οπλοστάσιο. Κατά τα λοιπά τέτοιες απόψεις τείνουν να ηγεμονεύουν σε μερίδες του πληθυσμού», σημειώνει και προσθέτει ότι γι' αυτό θεωρεί «μείζονα πρόκληση να ταξινομήσουμε τις εκφορές πολιτικού λόγου που ενθαρρύνουν το ρατσισμό για να τον καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά και όχι να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια με τον ποινικό στιγματισμό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ιτέανετ, όταν εγώ χρειαστω κάτι και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά σε συγκεκριμένη στιγμή θα πάω εκεί που θα εξυπηρετηθώ και πάνω απ'όλα εκεί που θα εμπιστευθούν το λόγο μου, αντιλαμβάνεσαι το ρίσκο.Θα πάω σ' αυτούς που κάθε μέρα παλεύουν όπως κι εγώ, θα πάω σ' αυτούς που θα ξαναδώ την άλλη μέρα μειώνοντας τον κίνδυνο να με κοροϊδέψουν για αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα γιατί αδιαμφισβήτητα τα προϊόντα διαφέρουν και να το πω κι αλλιώς βρε αδερφέ;οι πραγματικοί κλέφτες δεν είναι αυτοί που δουλεύουν για να ζήσουν όπως και να το κάνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε subutai οι scorpions στο live in tokyo του`79 ειχαν ενα τραγουδι,το kojo no tsuki που στα Ιαπωνικα πρεπει να σημαινει 'σπιτι που γκρεμιζεται'.Δεν τσιμπαω απλως ,κραταω επαφη και χαιρομαι οταν υπαρχουν συνομιλητες σαν εσενα.avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδή οι φασίστες έχουν στοχοποιήσει τους κινέζους για τους δικούς τους λόγους δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να τους ακολουθήσουμε κι εμείς.
    Τι θέλεις να κάνουμε με τα κινέζικα ρωτήσαμε και δεν απάντησες.

    Γιατί δεν γίνεται θέμα για τα sprider,για τα zara για τα glou κλπ. για τον Μαρινόπουλο τον Βασιλόπουλο (θα ανοίξει σε λίγο στην Ιτέα) τον Βερόπουλο;
    Οι φασίστες του ΛΑΟΣ στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και κάνουν επιθέσεις σε μετανάστες ή κινέζους. Αποδέχονται τον " περιορισμό της ανεξαρτησίας " μας και κάνουν επιθέσεις σε μετανάστες
    Διάβασε την είδηση και τοποθετήσου avalon.

    Κι άλλη επίθεση σε κινέζικο μαγαζί...

    Την περασμένη Πέμπτη 11 Μαρτίου, 6-7 άτομα επιτέθηκαν στην κινέζα υπάλληλο καταστήματος ρούχων στην οδό Πανόρμου, χτυπώντας την στο πρόσωπο και δένοντάς τη με ταινία. Θυμίζουμε ότι παρόμοιες επιθέσεις έχουν δεχτεί κι άλλες κινέζες πωλήτριες στις 25 Φεβρουαρίου στα Άνω Ιλίσια και στις 24 Φεβρουαρίου στη λ. Αλεξάνδρας.

    Παραθέτουμε και το ποστ που αφορούσε την προηγούμενη επίθεση:

    Ωρα 15.30-16.00, ημέρα Πέμπτη. Στην οδό Αυξεντίου στα Ιλίσια μια ομάδα ανθρώπων εισβάλλει σε ένα κινέζικο κατάστημα ρούχων ξυλοκοπά τη γυναίκα που βρισκόταν μόνη της μέσα εκείνη την ώρα, την τυλίγει στο κάθισμα με ταινίες και κλέβει ό,τι υπάρχει στο ταμείο. Η γυναίκα δέχθηκε πολύ βίαια χτυπήματα σε όλο το σώμα και κυρίως στο πρόσωπο. (την είδα με τα μάτια μου και ήταν καταματωμένη. Κλήθηκε ασθενοφόρο και αστυνομία που έφτασαν μετά από μισή ώρα και το πρώτο την οδήγησε σε εφημερεύον νοσοκομείο. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την ώρα όλα τα γύρω καταστήματα ήταν κλειστά. Στο σενάριο του ρατσιστικού χτυπήματος συνηγορούν τα εξής: πολύ συχνά τα θρασύδειλα φασιστάκια οργανώνουν επιθέσεις κεκαλυμμένου στόχου (εδώ η ληστεία) ειδικά σε περιοχές που δεν ελέγχουν ή δεν έχουν παρουσία. Λήστεία στην περιοχή δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Αν κάποιος ήθελε να ληστέψει και δεν έχει επιχειρησιακή δυνατότητα, σίγουρα δε θα κλεβε ένα κατάστημα ρούχων που το πολύ να φτάνει σε 200 ευρώ τζίρο (έχουν πάρει την κατιούσα και τα κινέζικα. Η ομάδα ήταν πολυπληθής και ήταν πολύ ακραίο γεγονός ότι χρησιμοποίησαν τόση βιαιότητα για να αποσπάσουν δήθεν το ταμείο, ακόμα και αν αντιστάθηκε. Δυστυχώς δεν καταφερα να μάθω αν ήταν έλληνες οι εισβολείς. Οι συγγενεις και ο άνδρας της γυναίκας ήταν εκτός εαυτού ενώ κανένας περίοικος δεν πήρε είδηση αν και ρώτησα πολλούς (και τους κινέζους). Παρόμοιο περιστατικό έγινε ένα χρόνο πριν σε άλλο κατάστημα κινέζικο τρεις στάσεις πιο πάνω (μαρτυρία γείτονα). Παρόμοιο περιστατικό έγινε την Τετάρτη το βράδυ στην λεωφόρο Αλέξάνδρας, πάλι σε κινέζικο κατάστημα. πολλές φορές το φασιστολάος και οι δολοφόνοι συνοδοιπόροι της χ.α έχουν στοχοποιήσει τους κινέζους ακόμα και για το συνεχές ωράριο που ακολουθούν στα καταστήματά τους. Αν δεν κάνω λάθος την Τετάρτη βράδυ επιχείρησαν να κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία αττικής που αντιμετωπίστηκε από πολυπληθή αντιφασιστική συγκέντρωση. Οι περιοίκοι ήταν φανερά ανήσυχοι και φοβισμένοι. Οι παλιότεροι κάνουν λόγο για πρωτοφανές περιστατικό.Εξάλλου ένα τέτοιο καθεστώς τρόμου δε θέλουν να επιβάλλουν στο δρόμο; Εχει πολύ μεγάλη σημασία ό,τι αντιφασιστικές δυνάμεις υπάρχουν στου ζωγράφου να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα τοποθετηθω και πολυ ευχαριστως αν και δεν ξερω γιατι το πας αλλου,και γιατι εισαι τοσο εκνευρισμενος.Η ΒΙΑ ΑΠ`ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ με βρισκει καθετα αντιθετο.Τα προβληματα και οι οποιες διαφορες λυνονται μονο με διαλογο και καλη θεληση.Καταδικαζω τα βιαια επεισοδια που αναφερεις πιο πριν,και ευχομαι να μην ξανασυμβουν.Καταδικαζω επισης τον αγριο φονο με μαχαιρι του ατυχου 80αχρονου,και της 67χρονης γυναικας του μεσα στο σπιτι τους στη Δαφνη,για 50 ευρω και μια τηλεοραση,απο εναν νεαρο Κουρδο που δυστυχως δεν μαθαμε αν ηταν αριστερος η δεξιος,καταδικαζω επισης το φονο με μαχαιρι της 58χρονης στη Χαλκιδα την ωρα που κοιμοταν απο νεαρο Πακιστανο για 100 ευρω, που και γι`αυτον δεν μαθαμε δυστυχως αν ηταν αριστερος η δεξιος.Ολες αυτες οι πραξεις εναντιον κινεζων,Ελληνων κ.τ.λ.ειναι καταδικαστεες απ`οπου κι αν προερχονται.Στους πρωτους θα ηθελα να εκφρασω την λυπη μου και να τους ευχηθω καλη αναρρωση,στους δε επομενους, αιωνια τους η μνημη.Δεν εχω καμμια σχεση με Ρατσισμο η Ξενοφοβια.Εχω στην κυριολεξια χιλιαδες φιλους απ`ολον το κοσμο.Εδω στην Ιτεα κανω παρεα και εχω πελατες Αλβανους,Ελληνες,Γεωργιανους,Γαλλους,κ.τ.λ και δεν εχω προβλημα κανενα .Τα παιδια μου παιζουν με τα παιδια τους, και ολα καλα.Δεν υπαρχουν κακοι΄΄γαλλοι΄΄η καλοι ΄΄γερμανοι΄΄.Υπαρχουν καλοι και κακοι ανθρωποι.Οσο για τα κινεζικα μαγαζια εγω δεν θελω απο εσενα να κανεις τιποτα γιατι δεν χρειαζεται.Η αγορα παντα οδηγηται μονη της εκει που πρεπει και ο καθενας στην τελικη αναλυση κανει τις επιλογες του απο οπου θελει.Οταν σου εγραψα για τη μη πληρη στηριξη, ηταν για το οτι χαρακτηρισες παρανομους τους μικροκαταστηματαρχες.Ευχαριστω avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο τρόπος που απάντησες Avalon μας θυμίζει το ψεύτικο δίπολο που χρησιμοποιούν οι φασίστες όταν πιάνονται στα πράσα.
    Από την μία πλευρά στην σύγκριση, τοποθετούν την φασιστική βία και απο την άλλη πλευρά φόνους αλλοδαπών εναντίων των Ελλήνων. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουν να κρύψουν τον φασισμό που κουβαλάνε μέσα τους.
    Για πες μας ρε avalon από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρουν προσωπικά τα καταστήματα των Κινέζων γιατί τους επιτίθεσαι πολλές φορές και με άσχημο λεξιλόγιο;
    Έχεις αναλάβεις εργολαβικά να μας δείξεις οτι για τη οικονομική κρίση δεν φταίει κανένας άλλος αλλά μόνο οι Κινέζοι;
    Ποιά είναι η γνώμη σου για το ΛΑΟΣ την Χρυσή αυγή και τους υπόλοιπους φασίστες;

    Όποιος είναι ή υπήρξε έστω και για λίγο μαγαζάτορας καταλαβαίνει πως αισθάνονται οι καταστηματάρχες όταν έρχεται για έλεγχο η εφορία.
    Μην νομίζεις οτι ζούμε σε άλλο πλανήτη, καταλαβαίνουμε και τους καταστηματάρχες και το πόσο εύκολο είναι να βρεθούν παράνομοι στα μάτια του νόμου.
    Αυτό είναι που περιγράψαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλα μιλάμε πιο ΣΥΡΙΖΑ και απο το ΣΥΡΙΖΑ......ειπε κάποιος κάποτε...φιλλέληνες σώστε την ελλάδα απο τους έλληνες...και ενταξει ο avalon μας λες οτι ειναι φασιστας εσύ που εχει εμμονή με τους φασιστες και τους "βλέπεις" παντου γύρω σου?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητηρια που με`πιασες στα πρασα, επιτελους με ξεσκεπασες.Ζητω ταπεινα συγνωμη που αναφερθηκα στη λεξη Ελληνας,και σ`ευχαριστω που με εκανες να καταλαβω το φασισμο που κρυβω μεσα μου.Σου υποσχομαι πως απο εδω και στο εξης θα αλλαξω.θα γινω κωλοτουμπας(ποσο χαζα αλλαζεις το θεαμα με τους παρανομους μικροκαταστηματαρχες οπως μας χαρακτηρισες),οποιον διαφοροποιειτε με μενα θα τον χαρακτηριζω φασιστα,θα οδηγω οποιονδηποτε διαλογο μονο εκει που θελω εγω,και θα βαλω παρωπιδες για να βλεπω μονο εκει που θελουν, αυτοι που θα μου κρατανε τα ηνια.Ο εκνευρισμος σου ειναι αποτελεσμα του τροπου που θελεις να βλεπεις εσυ τα γεγονοτα, απ`οτι στην πραγματικοτητα ειναι.Δεν θα σε επαναφερω στην ταξη οπως εκανες εσυ σε εμενα αντιθετως παρ`ολο τα φασισμο μου θα ακουω τις αποψεις σου.avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα σε όλους. Όταν μιλάμε σε θεωρητικό επίπεδο για το θέμα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, νομίζω πως η μεγαλύτερη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιτίθεται σε τέτοιες πράξεις (βίας, εγκληματικότητας κ.λ.π.), επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό και από τα μεγάλα ελληνικά μεταναστευτικά ρεύματα της δεκαετίας του 50 και 60. Και νομίζω ότι δεν τέθηκε τέτοιο θέμα (και αν πήγε εκεί η κουβέντα μάλλον iteanet εσύ την οδήγησες προς την κατεύθυνση αυτή). Ο avalon είπε κάτι που νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε. Προωθεί την ποιότητα εις βάρους του γρήγουρου κέρδους με σκοπό την διατήρηση της πελατείας του και της τίμιας σχέσης με τον πελάτη. Αυτό είναι το μέσο του ενάντια στον ανταγωνισμό και με αυτό και μόνο πολεμάει. Σε περιόδους όμως μεγάλης ύφεσης όπως αυτή που περνάει η χώρας μας, δεδομένου ότι η οριακή ροπή για κατανάλωση πλησιάζει το μηδέν, είναι μάλλον δύσκολο ένας καταναλωτής να μην στραφεί και σε κινέζικα προϊόντα (εις βάρος της τοπικής οικονομίας) ακόμα και αν δεν είναι το ίδιο ποιοτικά. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, έχεις αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στο τοπικό εισόδημα όσο και στην απασχόληση, δημιουργώντας φαύλο κύκλο αποσταθεροποίησης στην τοπική ανάπτυξη. Το άνοιγμα των συνόρων όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ευνοεί χώρες με ισχυρές οικονομίες (βλ. Γερμανία) όπου διαθέτει σημαντική βιομηχανική παραγωγή και σημαντική εξαγωγική δυνατότητα σε χώρες με αδύνατες οικονομίες (π.χ. οι λεγόμενες PIGS χωρες - Portugal. Italy, Greece, Spain). Υπό τοπρίσμα αυτό, ναι καταδικάζουμε όλοι απερίφραστα τα φαινόμενα βίας σε όλους τους μετανάστες ανεξαιρέτως. Ωστόσο όλοι οι τοπικοί φορείς, θα πρέπει να συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας γιατί η χώρα έχει ανάγκη την κυκλοφορία του έγχώριου χρήματος και όχι την εξαγωγή του σε τρίτες χώρες. Μην ξεχνάς φίλε ietanet ότι το ευρώ που θα δώσεις στον φούρνο της Ιτέας, πάλι σε εσένα θα καταλήξει (εαν δεν είσαι δημόσιςο υπάλληλος)όταν ο φούρναρης θα αγοράσει με την σειρά του ένα βιβλίο ή ένα κρεβάτι κ.ο.κ. Έτσι λειτουργεί το οικονομικό κύκλωμα είτε σε μια χώρα είτε σε μια περιφερειακή κομώπολη. Αντίθετα ο κινέζος φίλος μας από αυτά που θα βγάλει, το 80% θα το στείλει με έμβασμα στην Κίνα και το υπόλοιπο 20% θα το καταναλώσει σε είδη πρώτης ανάγκης στην πόλη σας (συνεπώς κανένα όφελος για την τοπική οικονομία). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. giannini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. στον avalon θα ήθελα να πω για αυτά που έχει γράψει για την ποιότητα των κινέζων ,ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχεί αν αυτό ισχύει. δυστηχώς όμως ο λόγος της ανησυχίας του είναι ότι πουλάει τα ίδια προϊόντα σε ποιότητα σε πιο ακριβές τιμές.άλλωστε ο κόσμος κάνει έρευνα αγοράς και ανταμοίβει τους σωστούς επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δυστυχώς για σένα Avalon έχουμε διαβάσει τα έντυπα των ακροδεξιών και δεν μας προξενούν πλέον εντύπωση οι απαντήσεις σου.
    Στην ερώτηση τι προτείνεις για τα κινέζικα καταστήματα δεν απάντησες.
    Στην ερώτηση για τα ευρωπαϊκά πολυκαταστήματα και αλυσίδες ούτε.
    Στην ερώτηση ποια είναι η γνώμη σου για το ΛΑΟΣ και την ακροδεξιά, απάντησες με το ακροδεξιό στερεότυπο περί Έλληνα και Ελλάδας.
    Όλοι είμαστε Έλληνες, και χρησιμοποιούμε αυτήν την λέξη, μόνο όμως οι φασίστες κρύβονται πίσω απο αυτήν. Γιαυτό μην λυπάσαι που χρησιμοπποίησες την λέξη έλληνας να λυπάσαι για αυτά που πιστεύεις και που ντρέπεσαι να τα παραδεχθείς δημόσια.
    Επειδή δεν ανεχόμαστε την ίδια ώρα που κάποιοι ληστεύουν τα κινέζικα καταστήματα και ξυλοκοπούν τους υπαλλήλους τους, κάποιοι εδω μέσα να δημιουργούν με την ρατσιστική τους φιλολογία κλίμα έντασης. Σου λέμε οτι δεν είσαι πλέον ευπρόσδεκτος στην σελίδα μας.
    Στους φίλους και τους γνωστούς σου μπορεί να κρύβεσαι σε μας όμως όχι.
    Ανοίγεις ένα θέμα και μας συκοφαντείς απο το πρώτο σχόλιο με μόνο στόχο το δηλητήριο, ενώ δεν κάνεις καμία φανερή πρόταση. Είμαστε σε θέση να καταλαβαίνουμε που καταλήγουν όλα αυτά και να τα σταματάμε.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο διαφωνεί ο άλλος φίλος αποτελεί μια ελπίδα οτι η οικονομική κρίση δεν θα καταλήξει σε ρατσισμό όπως στην Γερμανία του μεσοπολέμου.
    Κάποιοι πολεμούν με τον ρατσισμό και την διάσπαση των εργαζομένων και κάποιοι προσπαθούν με κοινούς αγώνες ενάντια στους μεγάλους που μας ληστεύουν καθημερινά.
    Σε αυτούς τους μεγάλους οι ακροδεξιοί κάνουν τεμενάδες και τους προσκυνάνε μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
    Εμείς θα συνεχίσουμε κόντρα στην Κυβέρνηση, στα μονοπώλια, τις πολυεθνικές και τις τράπεζες, εσείς συνεχίστε το ρατσιστικό σας παραμυθάκι και θα βρεθείτε σε χειρότερη θέση από ότι είσαστε τώρα, γιατί αντί να βγούμε από τον λάκκο που έχουμε όλοι μαζί πέσει σκάβετε ακόμα βαθύτερα νομίζοντας ότι ο εχθρός σας είναι άλλος από αυτόν που πραγματικά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρατσιστικές ρήσεις avalon:
    "Οτι χρημα ηταν να κυκλοφορησει θα το μαζεψουν οι σχιστοματηδες"
    "ουστ μαρς για την κινα ακριδοφαγε!"
    Να υπενθυμίσω ότι η κουβέντα αυτή άρχισε δήθεν τυχαία σε άσχετο θέμα για τη Σκίτσα με το σχόλιο:
    "ΑΣΧΕΤΟ!ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?ΤΑ ΕΙΔΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΙΤΕΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ." Ο νοών νοείτω.
    Αυτό που ζητάει o avalon δεν κατάλαβα τελικά:
    Ν' αποδοκιμάσουμε σύσσωμοι την κινέζικη 'εμπορική επεκτατικότητα'
    ή να μαζευτούμε όλοι μαζί να πάμε να κάνουμε λαμπόγυαλο το μαγαζί του Κινέζου για να μάθει;
    Όσο και να προσπαθείς κι εσύ και κάποιοι άλλοι δεν θα καταφέρετε να εξάψετε ρατσιστικά ένστικτα, παίξτε αλλού το παιχνίδι σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξέχασες και αυτά που έγραψε και μην τυχόν κάποιος δεν καταλάβει τα ρατσιστικά του, εξήγησε τις βρισιές του.
    Διαβάστε:

    Ανώνυμος είπε...
    China balls....avalon.

    Ανώνυμος είπε...
    @ avalon
    σηκωνουν και αλλη ερμηνεια τα ...China balls,εκτος αν αυτο εννοεις.

    Ανώνυμος είπε...
    Σωστος!!!avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω οτι αρκετοί έχουν συμφέρον να χτυπήσουν τον Iteanet.
    Οι άρχοντες της περιοχής και ο στρατός των εξυπηρετούμενων θέλει να απαξιώσει το μέσον που δείχνει ποιά είναι η πολιτική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εμένα δεν μου περισσεύουν

    Ο giannini σε προηγούμενο σχόλιο είπε για τα χρήματα που πανε στην κίνα.
    Κατ αρχάς σε κανέναν εργαζόμενο δεν περισσεύει το 80% του μισθού του. Πιθανόν να περισσεύει το 20%. Όλοι πληρώνουμε νοίκι (και ο καταστηματάρχης και ο υπάλληλος) και όλοι τρώνε και έχουν κάποιες δαπάνες που δεν μπορούν να αποφύγουν.
    Ας έρθουμε τώρα στην ουσία και πες μου τι να αγοράσω
    Σύγκρινε δύο περιπτώσεις:
    Αν αγοράσω ένα παντελόνι 100 ευρώ και είναι απο την Ιταλία τότε θα πάνε τα 80 ευρώ στην Ιταλία και θα μείνουν τα 20 στον μαγαζάτορα για να κινηθούν κατόπιν στην τοπική αγορά.
    Αν αγοράσω ένα παντελόνι 20 ευρώ, αν και τα 20 πάνε στην Κίνα μου μένουν 80 ευρώ στην τσέπη την δικιά μου.
    Άρα έχω αυξήσει τον πλούτο μου κατά 80 ευρώ και θα ξοδέψω κατόπιν τα χρήματα αυτά στην Ιτέα.
    Γιατί να πάρω ιταλικό και να μείνουν 20ευρώ στην πόλη και να μην πάρω κινέζικο και να μείνουν τα 80;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για το ερώτημα που έθεσες έχεις λάθος αφετηριακή βάση και αυτό γιατι:
    1: Θεωρείς δεδομένο ότι έχεις 100 ευρώ, ενώ στο δικό μου post κάνω αναφορά (ιδιαίτερη στην περίοδο κρίσης στην Ελλάδα) για οριακή ροπή προς κατανάλωση που τείνει στο μηδέν.
    2: Με βάση το δικό σου σκεπτικό, όσο μεγαλύετρο εισόδημα έχεις, τόσο μικρότερο εισόδημα θα καταναλώσεις. Π.χ. δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο ένας πολυεκατομυριούχος της Ιτέας να αγοράζει κινέζικα. Μόνο και μόνο για να του απομείνει μεγαλύτερο διαθέσημο εισόδημα προς κατανάλωση στην Ιτέα???
    3: Και τελικά βάλε τον εαυτό σου στην θέση ενός καταναλωτή. Ας υποθέσουμε ότι έχεις 50.000€ διαθέσιμα για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο. Τι θα προτιμούσες, ένα π.χ. αξιόπιστο γερμανικό αξίας 25.000€ και να σου έμεναν άλλα τόσα για να τα καταναλώσεις στην τοπική αγορά, ή ένα κινέζικο αυτοκίνητο αξίας 7.000€ και να σου έμεναν 43.000 για τοπικές αγορές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εμένα δεν μου περισσεύουν

    Στο 1 συμφωνώ και το κατοστάρι δύσκολο το βλέπω να το έχω στην τσέπη.
    Γιατί μου ζητάς λοιπόν να δίνω αν το βρώ το 80 άρι στον Ιταλό και όχι το 20 άρι στον Κινέζο.
    Αν δώσω το 20 στον Κινέζο δεν είμαι πατριώτης και καλός Ιτιώτης ενώ αν δώσω το 80 άρι στον Ιταλό με βαφτίζεις και πατριώτη και παλικάρι.
    Παράξενα τα γράφετε μου φαίνεται.
    Ούτε ο Ιταλός ούτε ο Κινέζος είναι Ιτιώτης και σε όποιον και αν τα δώσω φαγούρα μου, θα δώσω όπου μπορώ τα λιγότερα.

    Στο 2) που έγραψες, μου φαίνεται πως πέρασες και δεν ακούμπησες.
    Ποιός σου είπε οτι είμαι πολυεκατομυριούχος που θέλω να αγοράσω απο τα Κινέζικα απο το μυαλό σου το έβγαλες αυτό.

    Όσο για το 3 τα φράγκα είναι δεδομένα και οι ανάγκες επίσης, όποιος την βγάζει θα ψάξει για ακριβό και όποιος δεν την βγάζει για φτηνό να καλύψει και καμιά άλλη τρύπα.
    Τα λέμε καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απορώ με τους ανθρώπους που δεν θέλουν και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα. Πολύ φοβάμαι πως 30 σελίδες post να έιχαμε πάλι στην ίδια αφετηρία θα καταλήγαμε. Για να μην τα πολυλογούμε θα σου πω το εξής: Αν θέλεις να καταναλώσεις 80 ευρώ από το εισόδημά σου, μην τα δώσεις ούτε στον ιταλό ούτε στο κινέζο. Δώστα στον ιτιώτη τον έμπορα και ενίσχυσε την τοπική σου οικονομία και ανάπτυξη. Τίποτα περισσότερα τίποτα λιγότερο. Αυτός ήταν ο σκοπός του προηγούμενου post. Όσο περισσότερο καταναλώσεις στον τόπο σου τόσα περισσότερα θα σου επιστραφούν είτε γιατί η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας θα οδηγήσει στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης (άρα τα παιδιά σου αργότερα θα μπορούν να απασχοληθούν), είτε με άμεσο τρόπο αγοράζοντας από τον πάγκο και το εμπόρευμά σου. Δεν νομίζω να χρειάζεται ούτε διδακτορικά, ούτε ειδικές γνώσεις για να το καταλάβει κάποιος αυτό. Αν θεωρείς ότι η αναπαραγωγή post αποτελεί μέσο επίδειξης της σοβαροφάνειάς σου, δεν θα ακολύθήσω. Το βράδυ μου μπορώ να το αξιοποιήσω με καλύτερους τρόπους. giannini (Υ.Γ. avalon συνέχισε να προσπαθείς για το καλύτερο, η επιμονή στην ποιότητα -σε βάθος χρόνου- θα σε ανταμείψει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και κάτι τελευταίο μιας και που το ανέφερες. Αν αγοτάσεις κινέζικο με 20 δεν θα σου μείνου 80 στην τσέπη γιατί απλούστατα θα χρειαστείς πολύ σύντομα να το αντικαταστήσεις με κάτι ποιοτικότερο αφού θα σου έχει χαλάσει. 'Αρα όχι μόνο δεν θα σου μείνουν 80€ για να καταναλώσεις αλλά θα τα χαλάσεις και αυτά για να αγοράσεις κάτι πιο ποιοτκό. Άρα προτίμησε να αγοράσεις κάτι ελληνικό (όπου είναι εφικτό) με 50 και άσε τα κινέζικα και τα ιταλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θα ήθελα αν μου επιτρέπετε να πάρω μέρος στη συζήτηση γιατί υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο.
    Γιατί να ψωνίσουμε στον Κινέζο στον Ιταλό κοκ;Δεν το κατάλαβα αυτό.Εγώ ο ψαγμένος καταναλωτής μπορώ να στηρίξω τα καταστήματα που διοχετεύουν στην αγορά Ελληνικά προϊόντα,άριστης ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές και να συνδράμουμε ώστε να επιστρέψουν οι Έλληνες βιοτέχνες και να παράγουν στην Ελλάδα όπως και άλλοτε.Γιατί ενώ μπορούμε να βρούμε λύσεις κονταροχτυπιόμαστε λες και είμαστε εχθροί;Γιατί ενώ δεν παραδώσαμε ποτέ τα όπλα εύκολα σαν λαός να το κάνουμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμε 10:57
    Νομίζω οτι θές μόνο το πορτοφόλι μου, και αυτά τα περί Ιταλών και κινέζων τα λές μόνο για να μου αρπάξεις τα φράγκα και μετά σαν μέγας ευεργέτης να τα ξοδέψεις αν έχεις την διάθεση στην αγορά της Ιτέας.
    Δεν το κατάλαβες οτι προτιμώ να τα κρατήσω στην τσέπη μου και να μην τα δώσω σε κανένα;.
    Το κακό είναι πως δεν σου κόβει κι όλας.
    Τι ασχολείσαι με τα κινέζικα;
    κινέζικα πουλάς ; μόνο αυτοί έχουν πρόβλημα.
    Όσο περισσότερο τα κουβεντιάζεις τόσο περισσότερο τα διαφημίζεις και κάνεις τους πελάτες σου να νομίζουν οτι είναι της ίδιας κατηγορίας και τα δικά σου και οτι ήδη έχεις λερώσει τα παντελόνια σου γι αυτόν τον λόγο.
    Πάντως για να καταλάβεις ότι δεν είναι όλα δεδομένα πρέπει να σου θυμίσω και τα κινέζικα που έκλεισαν στην Ιτέα.
    Ψάξε και φέρε και απο το Βιετνάμ αυτή είναι η δουλειά του έμπορα, η δική μου δουλειά είναι να παίρνω απο κει που με συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ iteanet, ανώνυμε ή όπως αλλιώς θέλεις να ονομάζεσαι μάλλον βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση. Αποφάσισε σε ποια βάση πρέπει να θέσουμε το ζήτημα σε επιστημονικό ή σε πρακτικό επίπεδο. Επίσης θα πρέπει να επιλέξεις τι ακριβώς υπερασπίζεσαι γιατί πραγματικά δεν νομίζω ότι έχει καταλάβει κανείς μέσα σε αυτό το forum. Υπερασπίζεσαι το δικαίωμα των κινέζων να πουλούν ελεύθερα το εμπόρευμα τους? Κανείς δεν τους στέρησε το δικαίωμα αυτό. Υπερασπίζεσαι το δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέξει το φθηνότερο προϊόν? Ο κάθε ένας επιλέγει πάντα ελεύθερα με βάση τα δικά του κριτήρια. Θέλεις να σταματήσεις να καταναλώνεις και να αποταμιεύσεις όλα το εισόδημα που έχεις? Κανένα απολύτως πρόβλημα. Τέλος εμφανίζεσαι ως ο ζορό των φτωχών και κακόμοιρων μεταναστών? Μάλλον θα βλέπεις φαντάσματα γιατί κανείς δεν είχε φασιστική ή ρατσιστική διάθεση στον διάλογο που προηγήθηκε παρά μόνο εσύ που την καλλιεργείς και μάλλον την πυροδοτείς. Και μιας και που το έφερε η κουβέντα, μεγαλύτερη φασιστική μεθοδολογία διαχείρισης ενός φόρουμ δεν έχω ξανασυναντήσει. Είσαι ο απόλυτος «άρχοντας» που επιλέγει τα μηνύματα που θα δημοσιευθούν, με βάση το περιεχόμενο τους. Πόσα και πόσα Post θα έχεις κόψει φαντάζομαι… και σύντομα θα είμαι ένας από αυτούς…
    Και κάτι τελευταίο. Επειδή έγραψες στο τελευταίο μήνυμα σού σχετικά με το εμπόρευμά μου κ.λ.π., θα ήθελα να σε συγχαρώ για την διορατικότητα και το απίστευτο βαθμό ευφυΐας σου. Ουδεμία φίλε μου σχέση έχω με το εμπόριο Σύμβουλος επιχειρήσεων είμαι και δεν διαμένω καν στην Ιτέα. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να υποστηρίζω την τοπική ανάπτυξη και τον τοπικό πληθυσμό άσχετα αν δεν με αγγίζει άμεσα το όλο θέμα. Βλέπεις υπάρχουν και άνθρωποι που ξεπερνούν τον εσωστρέφεια και τον μικρόκοσμό τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητέ σύμβουλε επιχειρήσεων ή ότι άλλο είσαι. Η ανωνυμία είναι για όλους στο ιντερνετ και γι αυτούς που λένε οτι είναι έμποροι και γιαυτούς που λένε οτι είναι σύμβουλοι και γι αυτούς που αλλάζουν και την μία παρουσιάζονται έτσι και την άλλη αλλιώς.
    Οι απόψεις μας είναι καταγραμμένες και υπογεγραμμένες και δεν παίρνουν παρερμηνεία.

    Δεν καταλαβαίνω με τι σκοπό εξαπολύεις χαρακτηρισμούς τόσο για τις απόψεις μας όσο και για το φόρουμ της σελίδας μας.
    Πότε γράψαμε αυτά που αναφέρεις;
    Πότε σου κόψαμε σχόλιο;
    Με τί στοιχεία τα λες αυτά;
    Ρωτήσαμε επανειλημμένως αυτούς που φωνάζανε ενάντια στα κινέζικα μαγαζιά τι θέλουν να γίνει με το θέμα αυτό και δεν απαντούσαν.

    Εμείς την σελίδα μας δεν θα την κάνουμε άντρο της ακροδεξιάς και των ρατσιστικών απόψεων. Δεν θα θα επιτρέψουμε σε κάποιους να πατήσουν επάνω στην δουλειά που έχουμε κάνει εδώ και χρόνια και έχει ανεβάσει την αναγνωσιμότητα της σελίδας μας για να μας βρίζουν και να προβάλουν τις ρατσιστικές τους απόψεις σε μεγάλο ακροατήριο.
    Ποιά ιστοσελίδα, εφημερίδα, ραδιόφωνο , τηλεόραση, προβάλει σχόλια και βρισιές από ανώνυμους ενάντιά της;
    Για ποιό λόγο να το κάνει;

    Το λέμε φανερά, τους ακροδεξιούς δεν τους θέλουμε στην σελίδα μας, αλλά αφού βρήκαν πλέον αλλού άσυλο μπορείς κι εσύ να χαρείς τους διαλόγους τους.

    εμποράκος
    παιδιά μην ανησυχείται, με τον κατακλυσμό των κινέζων που έχετε στην Άμφισσα και εμείς στην Ιτέα θα πάψουν να υπάρχουν πλέον τα καταστήματά μας οπότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται πραγματικά ώστε να έρθουμε σε επαφή και να κάνουμε κάτι να προασπίσουμε τα συμφέροντα τα δικά μας και των παιδιών μας; Έλληνας Υπουργός υπάρχει;Έλληνας Βουλευτής υπάρχει;Που είσαι Ησαϊα να δεις τις κινέζικες σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στην Άμφισσα και στην Ιτέα...!!!!ΑΙΣΧΟΣ


    Ερώτηση Ιτεανετ:
    Άραγε τι τους θέλει τους "κάποιους" ο εμποράκος; και πως θα προασπίσει με αυτούς τα συμφέροντα του;

    LED |2010-03-20 22:54:13

    Τι να υπαρχει ρε εμπορακο,εδω εχουμε γεμισει με απογονους του Σταλιν,που θελουν να μετατρεψουν την Ελλαδα σε σοβιετ.Κλεινουν φυλακη Ελληνες Αστυνομικους επειδη εδωσαν μια σφαλιαρα σε Χιλιανο μαχαιροβγαλτη,χαλανε τον κοσμο επειδη Ελληνας αστυνομικος δηθεν εσχισε ενα δηθεν κορανι ενω πριν μερες που
    ...συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συνέχεια

    ...σφαγιαστηκαν πανω απο 400 χριστιανοι περασε στα κρυφα,κατεβαζουν την Ελληνικη σημαια απ`οπου μπορουν,διαλυουν με απιστευτα εμποδια την οποιαδηποτε Ελληνικη παραγωγη,κλεινουν τα Ελληνικα μαγαζια,συνθλιβουν τους μικρομεσαιους και αντιθετως αφηνουν να αλλωνιζουν λαθρομεταναστες, διακινητες και υπαλληλοι,των μεγαλοεμπορων ναρκωτικων και των κινεζων (κατα 90%)κατασκευαστων επικινδυνων και μαιμου προιοντων.Κριμα για την Ελλαδα που ονειρευτηκαμε.Συγχαρητηρια στο AmfissaPress για την αμμεση επικοινωνια.Αυτο σημαινει διαλογος(που μπορει να φερει καποιο αποτελεσμα)και Δημοκρατια εν αντιθεσει με καποιους αλλους που σε περνανε απο ιερα εξεταση.

    σαν τον Avalon δεν βάζει πουθενά τόνο


    emporakositea |2010-03-21 01:24:00

    μια χαρά τα λες φίλε μου LED. Αλλά μήπως είναι καιρός να ξεβολευτούν οι βολεμένοι και να αναρτηθεί στον ιστό της όπου και ανήκει η Ελληνική σημαία και τα Ελληνικά ιδεώδη για τα οποία χύθηκε αίμα;Και η περηφανεια τι γίνεται μ' αυτή;Τα παιδιά μας;Η νεολαία μας;Τα όνειρά μας;Το μέλλον όλων μας;Στάλιν...να ξεκουμπιστεί όλο το συνάφι να ξεβρωμίσει ο τόπος.Να ενημερωθεί ο κόσμος που ακόμα ζει στα σύννεφα πως εδώ δεν είναι Ρωσία ούτε Κίνα ούτε τσιφλίκι κανενός.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!!!Έξω από "συμβούλια" έξω από "ψήφους".Το μεγαλύτερο συμβούλιο είναι η ζωή και ο καλύτερος ψήφος πως θα τη ζήσεις...

    Να τους χαίρεσαι τους δημοκράτες σου σύμβουλε και να τους δίνεις κι άλλες συμβουλές για τις επιχειρήσεις τους, αλλά μακριά από την σελίδα μας.
    Θέλουμε την ήρεμη αντιπαράθεση απόψεων και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει μπάχαλο η σελίδα από αυτούς που δεν πιστεύουν σε καμία δημοκρατία.
    Μια τελευταία συμβουλή διάβασε όλες μας τις τοποθετήσεις και ξανασχολίασε αν θέλεις, εκτός αν είσαι κάποιος από τους προηγούμενους και απλά συνεχίζεις αυτήν την σαχλαμάρα με νέα ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. iteanet, δεν χρειάζεται να μου παραθέτεις μηνύματα άλλων. Στα δικά μου απάντησε. Τελικά η δική σου άποψη στο θέμα ποια είναι? Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει.. Υποστηρίζεις τους κινέζους ή την τοπική επιχειρηματικότητα? δεν υποστηρίζεις κανέναν και απλώς ότι βγάζεις το αποταμιεύεις? Αποφάσισε γιατί μας μπέρδεψες. Επίσης μην αναζητάς σε εμένα τρίτα πρόσωπα. Ένας είμαι και μπορείς να δεις το ip μου, εκτός και αν νομίζεις ότι υπάρχει ολόκληρη συνωμοσία εναντίον σου. Για εσένα δεν είμαι σίγουρος πίσω από πόσα ψευδώνυμα μιλάς (giannini).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ποιος είσαι giannini ο σύμβουλος ή κάποιος άλλος;
    Αν θέλεις να καταλαβαίνουμε ποιος είσαι καλύτερα είναι να υπογράφεις με κάποιο προφίλ του blogger.
    Όσο για την I.P.έχει μανούβρες που χάνεται και ποτέ δεν είσαι σίγουρος.
    Πες μου ποιος είσαι και θα σου απαντήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο σύμβουλος είμαι (giannini).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λοιπόν, το θέμα με τα κινέζικα ξεκίνησε από άλλη δημοσίευση σχετικά με το ρέμα της Σκίτσας.
    Καλόπιστα για να γίνει διάλογος βρήκαμε ένα θέμα με κινέζους εμπόρους που τοποθετήσαμε για να αποτελέσει μια εισαγωγή για την συζήτηση.
    Η συζήτηση ξεκίνησε με επίθεση στην σελίδα μας στην οποία δεν απαντήσαμε, απλώς ανεβάσαμε το σχόλιο που είχαμε δημοσιεύσει στην προηγούμενη ανάρτηση για να τους επαναφέρουμε στην πραγματικότητα.

    Το ζητούμενο όμως για αυτούς που ξεκίνησαν αυτό το θέμα δεν ήταν να λύσουμε το πρόβλημα με τα Κινέζικα καταστήματα που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να λύσουμε εμείς, αλλά να γίνει μια επίθεση στην σελίδα μας και να μειώσουν την απήχησή της και την αξιοπιστία της. Αυτό είχε συμβεί απο κάποιους και στο παρελθόν με αποτέλεσμα να τοποθετήσουμε την προ έγκριση των σχολίων.
    Στην συνεχεία υπήρξε σειρά δυσφημιστικών για μας σχολίων σε άλλη ιστοσελίδα της περιοχής που περιέργως έδωσε χώρο για συκοφαντικές ανώνυμες κατηγορίες εις βάρος της σελίδας μας, παρά το ότι αναφέρει οτι τέτοια σχόλια θα διαγράφονται.

    Το ακροδεξιό υπόβαθρο αυτών που κάνανε την επίθεση ήταν φανερό απο την αρχή αλλά υποθέσαμε λανθασμένα οτι αποτελούν απλώς κάποιες τραβηγμένες εκφράσεις. Mε την πάροδο των σχολίων επιβεβαιώσαμε την ακροδεξιά πολιτική τους τοποθέτηση και το ψάρεμα στα θολά νερά που γινόταν στην σελίδα μας με την ταυτόχρονη δυσφήμηση μας στο amfissa press.

    Τα προβλήματα των καταστηματαρχών τα γνωρίζουμε πολύ καλά, ίσως και απο ιδίαν πείρα, αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε λύση, όπως δεν έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε λύση στους άνεργους που δεν βρίσκουν δουλειά, ούτε στους αγρότες που αυτά που βγάζουν δεν τους φτάνουν να ζήσουν.
    Οι κάτοικοι της Ιτέας υποστηρίζουν και θα υποστηρίζουν τα καταστήματα της περιοχής τους και εμείς το ίδιο.
    Οι καταστηματάρχες όμως καταλαβαίνουν οτι αυτό δεν θα συμβαίνει για πάντα και από θέση αρχής.
    Οι πιέσεις αναγκάζουν τον κόσμο να πάει στον Μαρινόπουλο ή στον Γαλαξία και να αφήσει τον μικρομαγαζάτορα. Οι ίδιες πιέσεις θα τους οδηγήσουν πιθανόν και σε άλλες αλυσίδες καταστημάτων ρουχισμού ευρωπαϊκές ή κινέζικες.
    Η στοχοποίηση συγκεκριμένων καταστημάτων πιστεύουμε οτι είναι λάθος και μας βρίσκει αντίθετους. Αυτό γράψαμε και αυτό γράφουμε και δεν θα γίνουμε μέρος του προπαγανδιστικού μηχανισμού κάποιων ακραίων ομάδων.

    Οι διάφοροι ανώνυμοι ο kindzadza o subutai γράφουν τις δικές τους γνώμες, που πολλές φορές δεν συμφωνούν με δικές μας.
    Ελπίζουμε να κατάλαβες τι εννοούμε και να μην δώσουμε συνέχεια σε αυτό το θέμα που δεν οδηγεί πουθενά αλλού,παρά μόνο στην προβολή κάποιων ακραίων που θέλουν να αυτοπροβληθούν μέσα από την λάσπη που εξαπολύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οι κάτοικοι της Ιτέας υποστηρίζουν και θα υποστηρίζουν τα καταστήματα της περιοχής τους και εμείς το ίδιο.

    Αυτό δεν ισχύει φίλε Ιτεανετ..Είναι ίσως η μοναδική πόλη που κανένας δεν υποστηρίζει κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή