Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η ΓΣΕΕ κάνει συνέδριο σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Χαλκιδική

Ξεκίνησε το 34ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα διεξαχθεί από τις 18 έως 21 Μαρτίου 2010, στο ξενοδοχείο «ATHOS PALACE» στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
Το 34ο Συνέδριο, πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο, με ανοικτά όλα τα σοβαρά εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά προβλήματα για τους εργαζόμενους της χώρα μας.
Όπως είναι επόμενο τα θέματα αυτά θα κυριαρχήσουν και θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ενώ θα αποφασιστούν οι δράσεις και οι διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ, για την επόμενη περίοδο και ταυτόχρονα θα εκλεγούν τα όργανα της νέας διοίκηση της Συνομοσπονδίας.
Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί οι πολιτικοί και θεσμικοί εκπρόσωποι της χώρας ενώ θα πάρουν μέρος περίπου 480 σύνεδροι και θα παραστούν περίπου 100 συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο και τις Διεθνείς ... Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Τα λόγια που χρησιμοποίησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του εξωτερικού ήταν πολύ σκληρά φτάνοντας να μας θυμίσουν ακόμα και δικτατορία.

«Η μέθοδος που ακολουθούν δεν είναι η πολιτική δημοκρατία. Πρόκειται για οικονομική επιβολή. Κι όπως συνέβη και στην περίοδο της δικτατορίας στο παρελθόν, οι Έλληνες θα αντισταθούν και θα την ξεπεράσουν» δήλωσε ο γ.γ. της ΙΤUC.
«Η εμπειρία που βιώνει η Ελλάδα θα βρίσκεται στη σκέψη των αντιπροσώπων στο συνέδριο (της ΙΤUC) τον Ιούνιο, στο Βανκούβερ. Σας χρειαζόμαστε εκεί για να μοιραστούμε και να διδαχθούμε από τον αγώνα σας και να χτίσουμε μαζί πάνω στα ερείπια αυτής της κρίσης».
Ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ είπε κι αυτός τα δικά του αγωνιστικά για να δικαιολογήσει τους μισθούς του, αλλά όσοι δεν τον εμπιστεύονται άνοιξαν κατάλογο υπογραφών στην παρακάτω διεύθυνση http://www.petitiononline.com/gsee/petition.html

Εν τω μεταξύ μεθοδευμένη προσπάθεια στοχοποίησης της ΚΟΕ, και κατ' επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας για τα όσα ακούστηκαν μετά την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλο στο συλλαλητήριο της 5ης Μαρτίου.
Μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τριών ατόμων για την επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ, η ΚΟΕ τόνισε ότι «αποδεικνύεται οριστικά αυτό που από την πρώτη στιγμή ήταν φανερό και που επισημάναμε από την ίδια κιόλας μέρα σε σχετική μας ανακοίνωση.

»Ότι δηλαδή εκτυλίχθηκε μια μεθοδευμένη προσπάθεια στοχοποίησης της ΚΟΕ, και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να φιμωθεί κάθε φωνή που ξεφεύγει από τα όρια της συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική ειδικά στις συνθήκες της σημερινής πρωτοφανούς επίθεσης στους εργαζόμενους» όπως αναφέρει η ανακοίνωση. «Η προσπάθεια στοχοποίησης ξεκίνησε από τη βουλή με τις ομιλίες του γνωστού Αδ.Γεωργιάδη και του Χρ.Παπουτσή στα πλαίσια της ιδιότυπης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ και αναπαράχθηκε με την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που θύμισε τις πιο μαύρες σελίδες του μετεμφυλιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού» προστίθεται σχετικά.
Η ΚΟΕ κάλεσε «την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να ζητήσει άμεσα συγγνώμη» και «τα Μέσα Ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν τα περί οργανωμένης επίθεσης της ΚΟΕ, να αποκαταστήσουν έστω και τώρα την αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου