Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι στην Άμφισσα


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ν.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010, διεξήχθη, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Άμφισσας, το 2ο Νομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ν. Φωκίδας.
Το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθη μετά από σύμφωνη γνώμη όλων των αθλητών και το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Κυριακής.
Στην όμορφη αυτή γιορτή του σκακιού συμμετείχαν περίπου 65 μαθητές από σχολεία του Ν. Φωκίδας, 58 από αυτούς από την Άμφισσα και αθλητές των συλλόγων ΕΣΚΑ και ... ΣΟΑ, επιπλέον συμμετείχαν 4 ομάδες Δημοτικών (3 από την Άμφισσα και 1 από την Κίρρα), 2 ομάδες Γυμνασίων από την Άμφισσα και 1 ομάδα Λυκείου.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας (Μοσκαχλαϊδής Χαράλαμπος-Μάριος, Ταγκαλής Αγαπητός, Μοσκαχλαϊδής Άγγελος, Ντόκος Ευθύμιος και Καρβούνη Μαρία-Ήλια), και το Δημοτικό Σχολείο της Κίρρας (Λύτρας Ιωάννης, Αναγνωστάκος Φώτιος, Παύλου Παύλος, Λύτρα Πένυ, Σκούρας Νικόλαος και Σκαρίμπα Μαρία) (οι αθλητές των Δημοτικών Σχολείων είναι αθλητές ΕΣΚΑ και ΣΟΑ) για την πρώτη τους παρουσία σε ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα και την πολύ καλή τους εμφάνιση που υπόσχεται πολλά για το μέλλον.
Καταλυτική ήταν η παρουσία των αθλητών της ΕΣΚΑ και του ΣΟΑ, σε όλες τις κατηγορίες τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και διακρίσεων, στοιχείο που θα πρέπει να προβληματίσει τις γύρω περιοχές για το επίπεδο του σκακιού και την προσπάθεια που καταβάλλεται. Επίσης διοργανώθηκε και το 2ο Νομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα του Νομού Φθιώτιδας το οποίο ανέθεσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στην Άμφισσα να το διοργανώσει μετά την άρνηση του Σ.Ο. Λαμίας (κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί…) να αναλάβει τη διοργάνωση. Να σημειώσουμε ότι από το Νομό Φθιώτιδας συμμετείχαν οι γνωστοί άγνωστοι που συμμετέχουν σε όλες τις διοργανώσεις Κυριακάκης Κωνσταντίνος, Κυριακάκη Γαλήνη, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Αναγνωστοπούλου Ελένη, Μεγαλιός Κωνσταντίνος, Μεγαλιός Ιωάννης και η ομάδα 1ου Γυμνασίου Λαμίας αποτελούμενη από τους Κυριακάκη Κωνσταντίνο, Κυριακάκη Γαλήνη, Αναγνωστόπουλο Κωνσταντίνο και Αλοιμήση Φοίβο. Όλοι οι παραπάνω αθλητές της Φθιώτιδας πήραν την πρόκριση για το Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
Έτσι οι χώροι των Γυμνασίων γέμισαν για άλλη μια φορά από παιδιά που αγαπούν το σκάκι. Εξάλλου αυτή ήταν και η μόνη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους.
Στη λιτή τελετή έναρξης που προηγήθηκε ο Πρόεδρος της διοργανώτριας Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας, αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, μετέφερε το χαιρετισμό της Βουλευτή του Νομού κας Αφροδίτης Παθανάση, του Νομάρχη Φωκίδας κ. Νικολάου Φουσέκη και του Δημάρχου Άμφισσας κ. Ασημάκη Ασημακόπουλου που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να είναι παρόντες.
Οι τρεις πρώτοι μαθητές και οι τρεις πρώτες μαθήτριες κάθε τάξης πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση που θα διεξαχθεί 20 και 21 Μαρτίου και θα κρίνει τους τελικούς συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 10:30 π.μ. και το πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις έως και 5 γύρων ανάλογα με τις συμμετοχές.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα κάθε τάξης έχουν ως εξής:
Α΄ Δημοτικού
1. ΤΣΙΚΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
2. ΤΖΙΝΤΖΗΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι δύο παραπάνω αθλητές.

Β΄ Δημοτικού
1 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΚΑΣΤΑΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
3 ΞΗΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές.

Γ΄ Δημοτικού
1 ΝΤΟΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
2 ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΑΥΡΙΝΑ
3 ΤΣΑΡΚΟΥ ΜΑΡΙΛΙΑ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές καθώς και οι Τσικνής Οδυσσέας και Δεδούσης Αθανάσιος.

Δ΄ Δημοτικού
1 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2 ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
3 ΛΥΤΡΑ ΠΕΝΥ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές καθώς και οι Τσικνής Θεόδωρος, Παλάντζας Σταμάτης και Σκαρίμπα Μαρία.

Ε΄ Δημοτικού
1 ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2 ΚΥΡΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3 ΚΥΤΕΑ ΙΩΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές καθώς και οι Μοσκαχλαϊδής Άγγελος και Καρβούνη Μαρία-Ήλια.

ΣΤ΄ Δημοτικού
1 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2 ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ
3 ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΝΑ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές
καθώς και οι Μοσκαχλαϊδής Χαράλαμπος-Μάριος, Αναστασίου Φαίδρα, Κυριανάκη Ελένη και Παπαϊωάννου Άννα

Α΄ Γυμνασίου

1 ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές καθώς και η Καλλία Βασιλική
Β΄ Γυμνασίου

ΚΑΤΣΕΝΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήρε ο παραπάνω αθλητής

Γ΄ Γυμνασίου

1 ΠΕΤΩΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
2 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3 ΣΑΕΣ-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ-ΦΕΛΙΠΠΕ

Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 3 αθλητές καθώς και η Σοφιού Σοφία –Άννα

Λύκεια

1 ΚΑΖΑΓΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ
2 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ

Την πρόκριση για το Περιφερειακό πήραν οι παραπάνω 2 αθλητές καθώς και οι Μαγκλάρας Αριστείδης, Κωνσταντίνου Χρυσαφένια , Γόνης Παναγιώτης-Δημήτρης και Κούτσιας Δημήτρης

Επίσης προκρίθηκαν για την επόμενη φάση του Ομαδικού Πρωταθλήματος οι ομάδες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας , οι ομάδες του 1ου και 2ου Γυμνασίου Άμφισσας και η ομάδα του Ενιαίου Λυκείου Άμφισσας. Επίσης προκρίθηκε και η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Λαμίας. Οι μαθητές που απαρτίζουν τις παραπάνω ομάδες είναι οι εξής:
1ο Δημοτικό Σχολείο: Παπακωνσταντίνου Δημήτρης, Τσαμαντάνη Έλλη, Παπακωνσταντίνου Γεώργιος και Δεδούσης Αθανάσιος
2ο Δημοτικό Σχολείο: Ανδρέου Θησέας, Κυριανάκης Παναγιώτης, Οικονόμου Παναγιώτης, Παλάντζας Σταμάτης, Καστανά Εβελίνα και Πουρνάρα Κατερίνα.
1ο Γυμνάσιο Άμφισσας: Μαγκλάρας Θεμιστοκλής, Στεργίου Μιχάλης, Κυριακίδης Σέργιος, Κατσένιος Δημήτρης και Καλλία Βασιλική
2ο Γυμνάσιο Άμφισσας: Οικονόμου Νικόλαος, Πετώνης Παντελής, Σάες Παπαχρήστου Φιλίππε-Ντιέγκο και Σοφίου Σοφία-Άννα
Ενιαίο Λύκειο Άμφισσας: Κάζαγλης Δημήτριος-Στέφανος, Κυριακίδης Βλαδίμηρος, Μαγκλάρας Αριστείδης, Κωνσταντίνου Χρυσαφένια , Γόνης Παναγιώτης-Δημήτρης και Κούτσιας Δημήτρης.

Οργανωτικά η διοργάνωση πήγε για άλλη μια φορά εξαιρετικά, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Ο χώρος των δύο Γυμνασίων αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ιδανικός για την τέλεση των αγώνων. Οι απονομές των μεταλλίων πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο.
Στο χώρο βρισκόταν ο γιατρός των αγώνων κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης.
Αισθανόμαστε την ανάγκη για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τη Ν.Α. Φωκίδας και το Δήμο Άμφισσας για την αμέριστη στήριξή τους. Επίσης τις Διευθύντριες των δύο Γυμνασίων για τη συνεργασία και την ανοχή τους, καθώς και όλους τους γονείς και τους αθλητές που ήταν παρόντες. Επιπλέον τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων – Δημοτικών – Γυμνασίων - Λυκείων του Νομού που βοήθησαν στην ενημέρωση των μαθητών για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο κληρώσεων κ. Παναγιώτη Μεγαλιό που βοήθησε καταλυτικά για άλλη μια φορά στην άψογη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
Επίσης τους διαιτητές των αγώνων Κυριακάκη Βασίλη, Κακκανά Ευάγγελο, Αναγνωστόπουλο Ηλία και όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή της άψογης αυτής διοργάνωσης.
Ελπίζουμε ότι για άλλη μια φορά δόθηκε ένα κίνητρο για να ενταχθούν περισσότερα παιδιά στην οικογένεια του σκακιού.
Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση συγχαρητήρια και όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια και διακρίσεις στο Περιφερειακό Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση στη διεύθυνση : http://picasaweb.google.gr/eskamfissas/PhotoNomarxiako#

Τα Δ.Σ. Ε.ΣΚ.Α. και Σ.Ο.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου