Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνονται οι Ενιαίες Αιτήσεις των αγροτών για τις επιδοτήσεις

Ενώ δεν έχουν πληρωθεί ακόμα ο αγρότες την ενιαία ενίσχυση για το 2009, καλούνται να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για να υποβάλουν τις αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2010.
Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που είχαν μέχρι τώρα αυτό το αντικείμενο και εισέπρατταν χωρίς ποτέ να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την ψηφιοποίηση, αποφάσισαν ομόφωνα ότι λόγω της κατακραυγής , δεν θέλουν να αναλάβουν ξανά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.
Αυτό το γεγονός σημαίνει οτι επιτέλους οι αγρότες θα έχουν φέτος μεγάλη οικονομία. Βέβαια ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ...φροντίσει να μην έχει γραφεία στην Φωκίδα, και για να μην ταλαιπωρούνται να πηγαίνουν στην Λαμία οι αγρότες, θα έπρεπε το κράτος να δώσει την ... αρμοδιότητα ώστε οι Διευθύνσεις Γεωργίας να εμπλακούν με το αντικείμενο, μιας και το γνωρίζουν από χρόνια. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι από το 2010 οι επιδοτήσεις «κόβονται» για τους δικαιούχους που λαμβάνουν μέχρι 200 ευρώ το χρόνο, οι οποίοι όμως μπορούν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα τους σε τρίτα πρόσωπα, για να μην επιστρέψουν τα χρήματα στο κρατικό αποθεματικό. Έτσι, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα έχει πολλή δουλειά μπροστά του και να δούμε πως θα ξεμπλέξουν οι έρμοι οι αγρότες από όλες αυτές τις διαδικασίες που τους ταλαιπωρούν και τους στερούν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται.
Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΘΕΜΑ: « Ολοκληρωμένο Σύστημα (ΟΣ) 2010 - Υποβολή της Ενιαίας Αίτησης για το καθεστώς της Ενιαίας Ενίσχυσης και τα λοιπά καθεστώτα στήριξης στα πλαίσια του Καν.(ΕΚ)73/2009 και του Καν.(ΕΚ)1405/2006 »

Στα πλαίσια εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Συστήματος 2010 και εν όψει της έναρξης συμπλήρωσης και υποβολής από τους γεωργούς της ενιαίας αίτησης για τις άμεσες ενισχύσεις βάσει της έκτασης και του ζωικού κεφαλαίου του Καν. (ΕΚ) 73/2009 του Συμβουλίου και του Καν.(ΕΚ) 1405/2006, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Οι γεωργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους αποτελούνται αποκλειστικά από φυτικό κεφαλαίο και των οποίων τα στον/εία δεν έγουν καμία μεταβολή ή τροποποίηση με αυτά της Ενιαίας Αίτησης του έτους 2009 θα έχουν από την 1η Μαρτίου 2010 δυνατότητα να προσέλθουν στις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ (Παράρτημα 1) προκειμένου να υποβάλουν την Ενιαία Αίτηση του έτους 2010.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων σας ενημερώνουμε τα εξής:

Ο γεωργός ή ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του υποχρεούται να επιδείξει την αστυνομική ταυτότητα και οποιοδήποτε έγγραφο που θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου γεωργού. Σε περίπτωση καλλιεργειών σκληρού σίτου ή βαμβακιού υποβάλλονται αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου (καρτέλες και σχετικά τιμολόγια).

Εφόσον επιβεβαιωθεί σύμφωνα με την λίστα ελέγχου (παράρτημα 2) ότι δεν υπάρχει καμία μεταβολή των σταθερών στοιχείων του γεωργού καθώς και των στοιχείων της εκμετάλλευσης του, οριστικοποιείται η αίτηση (παράρτημα 3), λαμβάνει ηλεκτρονικά αριθμό πρωτοκόλλου μοναδικό σε επίπεδο επικράτειας, εκτυπώνεται σε 2 αντίγραφα και υπογράφεται από τον γεωργό ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του.

Το ένα αντίγραφο τηρείται στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ συνοδευόμενο από τα πρωτότυπα παραστατικά που τυχόν υπέβαλλε ο γεωργός, ενώ το δεύτερο παραδίδεται στον γεωργό.

Επισημαίνεται ότι αν κατά τη διαδικασία διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων προκύψει η ^
ανάγκη υποβολής πρόσθετων δικαιολογητικών αυτά θα προσκομιστούν σε επόμενη
φάση.
Μετά την οριστικοποίηση της αίτησης και την παραλαβή της από τον παραγωγό, οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων της αίτησης θα γίνεται αποδεκτή μόνο μετά από την κατάθεση εκ νέου αίτησης στους κατά τόπους αρμόδιους φορείς υποδογής εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 15η Μαΐου 2010 ενώ η τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων με ποινή καθυστέρησης ορίζεται η 9η Ιουνίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου