Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2010

ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…

Ο φορέας που πήρε την ευθύνη για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, είναι αντιπροσωπεία των έξι συλλόγων που αποφάσισαν για αυτό. Οι σύλλογοι αυτοί ,είναι με αλφαβητική σειρά:
Σ.Φ.Υ.Κ. ΑΛΙΩΤΙΣ από το νομό Ηλείας.
Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ από την Αττική.
Σ.Φ.Υ.Δ.Β ΙΑΣΩΝ από τη Μαγνησία.
Σ.Ε.Α.Δ .ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ από το νομό Φωκίδας.
Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ από τις Κυκλάδες.
Ν.Ο. ΤΡΙΧΩΝΊΔΑΣ από την Αιτωλοακαρνανία.
Τώρα το μεγάλο ερώτημα, γιατί αυτοί οι έξι και όχι και κάποιος άλλος?
Η απάντηση είναι απλή....
Και οι έξι είχαν αγώνες σκοποβολής και είχαν την πρόθεση να τους συνεχίσουν.
Τα μέλη των συλλόγων, γνωρίστηκαν μεταξύ τους στους αγώνες αυτούς και έτσι υπήρχε συνομιλητής, στις σκέψεις όλων, για ενδεχόμενη αναβάθμιση των αγώνων.
Τα προβλήματα αρκετά, με μεγαλύτερο την εξίσωση των αγώνων.
Με γνώμονα ......
τον ΑΘΛΗΤΗ και τίποτα άλλο άρχισε ή συνεννόηση και πιστέψτε το υπήρχαν πολλά να ξεπεραστούν.
Η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια έγινε στη Σύρο στις 29-11-2008 όπου μετά την πρώτη μέρα του αγώνα έγινε συγκέντρωση από αντιπροσώπους των συλλόγων με θέμα οργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος υ/β Σκοποβολής.
Οι σύλλογοι που παραβρέθηκαν με αλφαβητική σειρά ήταν: ΑΛΙΩΤΙΣ, ΒΕΡΟΙΑ, ΓΛΑΥΚΟΣ, ΣΥΡΟΣ, ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ, ΧΑΛΚΙΔΑ.
Εκεί μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκομένους, ολοκληρωμένο σχέδιο πρωταθλήματος, το οποίο και συζητήθηκε. Αποφασίστηκε να αλλάξει ο κανονισμός των αγώνων σε δύο κατευθύνσεις, α) να πλησιάσει τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς ώστε σε πιθανή περίπτωση εκπροσώπησης σε διεθνή αγώνα να μην απέχουμε πολύ και β) να γίνει ο κανονισμός πιο ακριβής στις μετρήσεις, πιο δίκαιος για τους αθλητές και φυσικά ότι θα γίνεται αυστηρή εφαρμογή του.
Όλα αυτά έγιναν, δοκιμάστηκαν και διορθώθηκαν στους αγώνες του 2009 και όλα ήταν έτοιμα.
Όπως θα διαπιστώσατε από αυτούς που ήταν στη συγκέντρωση μόνο 4 συνεχίζουν + 2 καινούργιοι σύλλογοι, οι άλλοι 2 δεν μπόρεσαν για τεχνικούς λόγους να συμμετάσχουν.
Στο πρωτάθλημα μπήκαν όλοι όσοι μπορούσαν και ενεπλάκησαν με κάποιο τρόπο στο σχεδιασμό του ( έστελναν οργανωμένα ή μεμονωμένα μέλη τους συμμετείχαν και στήριζαν τους αγώνες των διαφόρων συλλόγων ).
Στους αγώνες υ/β σκοποβολής ανά την Ελλάδα, γνωρίστηκαν , συζήτησαν, συμφώνησαν, για όποιον δεν γνωρίζει, το κλίμα στους αγώνες υ/β σκοποβολής είναι πολύ διαφορετικό από όλες τις οργανώσεις περί ψαροτούφεκου.
Όλοι είμαστε μια μεγάλη παρέα, που απλώς αποφάσισε εκτός από τους μεμονωμένους αγώνες να βραβεύσει τον καλύτερο σκοπευτή της κάθε χρονιάς σε σύνολο αγώνων και έτσι προέκυψε αυτό που ονομάσαμε Πανελλήνιο πρωτάθλημα !
Δεν αφαιρέθηκε το δικαίωμα συμμετοχής σε κανένα σύλλογο και για κανένα λόγο.
Απλά κάποιοι δεν ήταν παρόντες στους αγώνες και ως εκ τούτου δεν υπήρχε η σχετική επικοινωνία.
Οι οργανωτές σύλλογοι για το 2010, είναι σύλλογοι που αγαπούν το ψαροτούφεκο γενικότερα και δεν τηρούν αρχεία με συλλόγους της χώρας για να στείλουν ειδοποιήσεις ούτε έχουν γραφεία, στυλ δημοσίου τομέα, για να δεχτούν αιτήσεις. Δούλεψαν υπομονετικά στηρίζοντας την υ/β σκοποβολή όπου αυτή ήταν, καταφέρνοντας αυτό που από πολλά χρόνια κάποιοι είχαν οραματιστεί και αποτύχει, καταπίνοντας εγωισμούς, προσωπικές φιλοδοξίες και συγκρίσεις. Οι θέσεις στο Πρωτάθλημα δεν είναι ορισμένες ούτε μόνιμες, όποιος μπορεί συμπεριλαμβάνεται, π.χ. το 2011 ο Σ.Φ.Υ.Κ ΑΛΙΩΤΙΣ να μην δύναται να οργανώσει πρωταθληματικό αγώνα και το 2012 να μπορεί.
Η οργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υ/Β Σκοποβολής είναι γεγονός.
Οι οργανωτές σύλλογοι δεν διεκδικούν δάφνες, απλώς έκαναν ένα τολμηρό βήμα και δημιούργησαν ένα μελλοντικό υπόβαθρο. Η πρόθεση είναι να γίνει το πρωτάθλημα του 2010 και στο τέλος του να υπάρξει πρόσκληση, σε όλους τους συλλόγους της χώρας να εντάξουν τους αγώνες τους.
Προσκαλούμε όλους να έρθουν να συμμετάσχουν ατομικά ή με 3 αθλητές στο συλλογικό οι σύλλογοι. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν δικό τους αγώνα ούτε να κάνουν ενδοσυλλογικούς για ανάδειξη ομάδας κ.τ.λ. Είναι απλό 3 αθλητές που δεν είναι υποχρεωτικό να είναι οι ίδιοι κάθε φορά. Στο ατομικό δεν είναι ανάγκη να ανήκει κάποιος σε σύλλογο για να πάρει μέρος.
Έτσι θα δουν και θα καταλάβουν ενδεχόμενα προβλήματα από (μέσα) ώστε να έχουν προτάσεις για αλλαγές το 2011.
Το Πρωτάθλημα ανήκει σε όλους τους συλλόγους και τους αθλητές.
Όλοι οι σύλλογοι που μπορούν και θέλουν να διοργανώσουν αγώνα υ/β σκοποβολής
Θα ενταχθούν στο επόμενο πρωτάθλημα και φυσικά θα συμπεριληφθούν στους οργανωτές αναλαμβάνοντας αυτά που τους αναλογούν, αν το θελήσουν.
Επίσης τεχνογνωσία και υλικά για οργάνωση αγώνων θα παρέχεται αμέριστα προς οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.
Εκ των οργανωτών.
Πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής 2010
Αυτό που όλοι οι εμπλεκόμενοι, με την υποβρύχια σκοποβολή , αθλητές και σύλλογοι,
συζητούσαν και έλπιζαν πήρε εμπρός.
Το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής είναι γεγονός.
Έξι σύλλογοι- ναυτικοί όμιλοι από όλη τη χώρα ένωσαν τους αγώνες τους ώστε να δημιουργηθεί αυτό που όλοι ήθελαν. Πανελλήνιο πρωτάθλημα λοιπόν στην υ/β σκοποβολή, συμβατικών όπλων, γιατί όχι? Το σπόρ είναι ωραίο, εύκολο, διασκεδαστικό, συναρπάζει.
Οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος θα είναι ανοιχτοί σε συμμετοχές για αθλητές από όλη την Ελλάδα, Άσχετα αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει την σειρά των αγώνων ή όχι, θα μπορεί να παίρνει μέρος σε όποιον από αυτούς επιθυμεί.
Ίσως στον αγώνα του συλλόγου του, αφού οι αγώνες θα είναι ανεξάρτητοι. Θα βραβεύονται οι τρεις πρώτοι στο ατομικό και οι τρεις πρώτες ομάδες στο ομαδικό , όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Η διαφορά τώρα θα είναι ότι όποιος θέλει να ακολουθήσει το πρωτάθλημα θα παίρνει μέρος στους πρωταθληματικούς αυτούς αγώνες όπου θα τηρείται βαθμολογία μέχρι το τέλος της σειράς των αγώνων, για να ανακηρυχθεί πρωταθλητής, αυτός που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία.
Εκτός από τον πρωταθλητή στο ατομικό θα ανακηρυχθεί και πρωταθλητής σύλλογος, αφού θα τηρηθεί και βαθμολογία συλλόγων. Ο κάθε σύλλογος, άσχετα αν έχει πρωταθληματικό αγώνα η όχι, θα μπορεί να παίρνει μέρος στους αγώνες για το πρωτάθλημα συλλόγων με μία ομάδα τριών αθλητών, που δεν θα είναι απαραίτητα οι ίδιοι κάθε φορά.
Από αυτούς τους έξι αγώνες θα προσμετρούνται οι πέντε. Δηλαδή θα μπορεί κάποιος να χάσει έναν αγώνα ή να υπολογίσει τις πέντε καλύτερες βαθμολογίες του.
Η ανακήρυξη του πρωταθλητή Ελλάδας για το 2010 καθώς και του πρωταθλητή συλλόγου θα γίνει σε ξεχωριστή εκδήλωση στο τέλος του έτους.
Οι αγώνες και οι σύλλογοι – όμιλοι που υπογράφουν το πρωτάθλημα είναι:

1. Σ.Υ.Δ.Β. ΙΑΣΩΝ στο Βόλο για το μήνα Φεβρουάριο.
2. Σ.Φ.Υ.Κ..ΓΛΑΥΚΟΣ στην Αθήνα για το μήνα Μάιο.
3. Σ.Φ.Υ.Κ. ΑΛΙΩΤΙΣ στον Πύργο Ηλείας για το μήνα Μάιο.
4. Σ.Ε.Α.Δ. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ στην Ιτέα για το μήνα Μάιο.
5. Ν.Ο.ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ στο Αγρίνιο για το μήνα Οκτώβριο.
6. Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ στην Ερμούπολη Σύρου για το μήνα Νοέμβριο.

Περισσότερες λεπτομέρειες , για την συμμετοχή , τον κανονισμό και τις ημερομηνίες των αγώνων μπορούν να δώσουν οι οργανωτές σύλλογοι και θα ανακοινωθούν μέσω του ειδικού τύπου
Από krissaiosdive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου