Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια, δημιουργία επιτροπών αγώνα παντού

Με πορεία, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε έξω από την Βουλή στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σήμερα στις 6 μ.μ. η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ μίλησε ο Σωτήρης Μάρταλης, ο οποίος κάλεσε τους εργαζομένους να αντισταθούν στα «αντικοινωνικά, άδικα και αδιέξοδα μέτρα της κυβέρνησης» και να ... απαιτήσουν την άμεση ανάκλησή τους.

Επίσης τους κάλεσε να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση αλλά οι πλούσιοι και ζήτησε την δημιουργία επιτροπών αγώνα παντού. Τέλος, έστειλε μήνυμα προς όλους για συνέχιση του αγώνα.

Ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου μέχρι τα Χαυτεία και μετά μέσω της οδό Σταδίου προς το Σύνταγμα.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης διοργάνωσαν εξάλλου στη Θεσσαλονίκη η Πρωτοβουλία Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, η Αυτόνομη Παρέμβαση στο ΕΚΘ, καθώς και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Αγαλμα του Ελ.Βενιζέλου και στη συνέχεια, υπό βροχή, έγινε πορεία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγ.Σοφίας, Τσιμισκή και Ι.Δραγούμη, η οποία κατέληξε στο σημείο από όπου ξεκίνησε.

www.tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. οι ψευτοκινητοποιήσει των εκκολαπτόμενων βουλευτών-υπουργών-γ.γ. της αδεδυ-γσεε δεν έχουν κανένα νόημα.

    ας προβάλονται και πιο γνήσιες δράσεις πρωτοβάθμιων οργάνων που έχουν στόχους και συλλογικότητα.

    δυο ανακοινώσεις από αχαία, αφού στη φωκίδα δεν κινείται φύλλο.

    http://www.emdydas.gr/images/stories/news/2010/24.3.10_anakoinosi_dt.pdf

    http://www.ditikiellada.gov.gr/mediaupload/%CE%A3%CE%A5%CE%9B%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A3%20%CE%A5%CE%A0%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9B%CE%A9%CE%9D/silalitirio16-3-2010.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή