Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Εισήγηση για πλαφόν στα καύσιμα σε οκτώ νομούς, η Φωκίδα μέσα σε αυτούς

Την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων τουλάχιστον για την περίοδο των εορτών εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στα συναρμόδια υπουργεία.

Πρόκειται για τους απομακρυσμένους νομούς της χώρας όπου συνήθως οι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση προς τα πάνω σε σχέση με τη μέση τιμή της βενζίνης.

Έτσι προτείνεται να μπει πλαφόν σε όλα τα πρατήρια της Κρήτης και στους νομούς ...Δωδεκανήσων, Θεσπρωτίας, Φωκίδας και Πρέβεζας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ύψος του πλαφόν προτείνεται να κυμανθεί στα επίπεδα των τιμών του περασμένου Ιανουαρίου όταν η μέση τιμή κυμαινόταν μεταξύ 1,10 και ένα 1,20 ευρώ, πριν δηλαδή τη διπλή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή την ώρα η μέση τιμή της αμόλυβδης σε όλη τη χώρα διαμορφώνεται στο 1,45 το λίτρο και οι βενζινοπώλες εκτιμούν ότι η επιβολή πλαφόν με τον τρόπο που προτείνεται είναι πρακτικά ανέφικτη καθώς πρόκειται για μείωση που ξεπερνά τα 35λεπτά το λίτρο, όσο σχεδόν είναι η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από www.skai.gr

5 σχόλια:

  1. Το αποτελεσματικότερο "πλαφόν" είναι να μην κινηθούμε για μια εβδομάδα με τα αυτοκίνητά μας! Ξέρετε τι σημαίνει μηδενική ημερήσια είσπραξη για έναν επαγγελματία; Θα του "σκάσουν" οι επιταγές των ημερών αυτών και θα δείς τότε μείωση της τιμής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ! Η' ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ! 10lt ΕΙΝΑΙ 14euro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ 1,49 ΕΥΡΏ ΕΊΝΑΙ ΧΑΜΗΛΌΤΕΡΑ Η ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέποντας τους νομούς με τις υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα, όχι μόνο τώρα, αλλά και στο παρελθόν, παρατηρεί πάντα την Κρήτη, νησιά του Αιγαίου και άλλες απομακρυσμένες από Αθήνα-Θεσ/νίκη και παραμεθόριες περιοχές.
    Μόνη εξαίρεση, η Φωκίδα, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, 200χλμ από την πρωτεύουσα!!!
    Μα που ζούμε επιτέλους ρε παιδιά, στο φεγγάρι;Πως εξηγείται αυτή η παρέκλιση;Μήπως τελικά βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας και δεν μας φταίνε ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Πακιστανοί, ούτε οι εξωγήινοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ kindzatza:
    Τώρα το κατάλαβες; Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί ο μοσχαρίσιος κιμάς στη Λαμία έχει 4,6 ευρώ και εδώ 11; Τα παϊδάκια 3,4 και εδώ 11; Γιατί στη Λαμία κάθε μέρος του σφάγιου πουλιέται σε διαφορετική τιμή ανάλογα με τη διατροφική του αξία και εδώ "ταρίφα" η ίδια τιμή, εκτός τουν μπον φιλέ που έχει 15 με 18; Μπορεί κανείς να μου πεί πόσο βίτσιο πρέπει να έχουμε για να πληρώνουμε 30 ευρώ το κιλό το αρνί σούβλας στα τοπικά πανηγύρια;Μπορεί κανείς να μου πεί γιατί άν και θα υπάρχει υπερπροσφορά η τιμή της ντομάτας την Μ. Εβδομάδα θα αγγίξει τα 3 ευρώ κι εμείς θα τρέχουμε να την αγοράσουμε σαν τρελοί; Όχι ντομάτες γαμώτο! Μαρουλάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή