Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ευρωπαική έκθεση - χαστούκι για τα ελληνικά σφαγεία

Διαβάστε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα με τα σφαγεία. Εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουμε σφαγεία στον Νομό. Το σφαγείο της Άμφισσας είναι κλειστό εδώ και εβδομάδες λόγω ελλείψεων στις υποδομές και έτσι οι κτηνοτρόφοι μας, επιλέγουν τα ... καθαρά βουνά και τα λαγκάδια μας, για να σφάζουν τα ζώα τους.

Ως χαώδη περιγράφει έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής, την κατάσταση στα μη εγκεκριμένα σφαγεία της χώρας μας, περιγράφοντας ... καταστάσεις όπως σκουριασμένα ή ακατάλληλα εργαλεία και δοχεία, μούχλα, αλλά ακόμα και αρουραίους δίπλα στα κρέατα!
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Διεύθυνσης Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών της που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2010, στην Ελλάδα συνεχίζουν να λειτουργούν 48 μη εγκεκριμένα σφαγεία, ενώ τονίζεται ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ώστε να φτάνουν στην αγορά ζωικά προϊόντα μόνο από εγκεκριμένες σφαγεία, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το περαμένο καλοκαίρι και επιθεωρήθηκαν εννέα σφαγεία, εκ των οποίων τα έξι ήταν μη εγκεκριμένα. Όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές στα τρία από τα έξι μη εγκεκριμένα σφαγεία εντοπίστηκαν σημαντικά προλβλήματα, όπως ανεπαρκή μέτρα προστασίας κατά των νοσογόνων ζώω, ακαθαρσίες ποντικών ενώ εντόπισαν ακόμη και ζωντανό αρουραίο να περπατάει δίπλα από τα κρέατα που προορίζονταν για την αγορά.
Προβλήματα εντόπισαν επίσης και στην κρεαταγορά του Ρέντη, που σύμφωνα με την έκθεση, εντοπίστηκαν εγκαταστάσεις που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις γενικής και ειδικής υγιεινής.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου