Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Συνάδελφοι,
Σε ότι μας αφορά σας διαβεβαιώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε όσα περιθώρια υπάρχουν για διάλογο και πίεση προς την Κυβέρνηση και προφανώς θα προσφύγουμε σε νομική συνδρομή για την καλύτερη δυνατή τεκμηρίωση των θέσεών μας.
Πέρα όμως από τα παραπάνω, ουσιαστική λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν, στα οποία κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και νέα, θα δώσει ο αγώνας μας. Μόνο μέσα από μαζικές και ενωτικές με τους άλλους εργαζόμενους αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα αποτρέψουμε τα δυσμενή μέτρα.
Για το σκοπό αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι στην πανεργατική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου. Ειδικά δε οι συνάδελφοί μας της Αττικής, καλούνται σε προσυγκέντρωση του Κλάδου στις 10.30 μπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων, προκειμένου να συμμετάσχουμε στην πορεία προς τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από χθεσινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΠΟ-ΕΜΔΥΔΑΣ, του κλαδικού οργάνου των μηχανικών του δημοσίου τομέα. Ας το προσέξουν ιδιαίτερα οι συνάδελφοι μηχανικοί που έχουν ακόμα την εσφαλμένη εντύπωση πως δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους. Οι προλεταριοποίηση όλων μας... είναι γεγονός, το μέλλον γράφεται τώρα και όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι, τόσο πιο μεγάλος είναι ο αντίκτυπος στην πρόσκρουση.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:

http://www.emdydas.gr/images/stories/news/2010/5716-anakoinosi.pdf

Τέλος, κάτι που αφορά ΟΛΟΥΣ μας. Βγήκε χθες στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η υπουργική απόφαση για τις υπερωρίες των υπαλλήλων γραφείων βουλευτών κλπ του 2010. Η απόφαση έχει ημερομηνία 29 Γενάρη και το διαβιβαστικό της κοινοποίησης στους αποδέκτες 22 Φλεβάρη, αν αυτό λέει κάτι. Σίγουρα όμως λέει το εξής: οι μηνιαίες ώρες που δικαιολογεί για κάθε περίπτωση είναι οι μισές από αυτές τις αντίστοιχης απόφασης του 2009. Αν λοιπόν μειώνουν για τους δικούς τους ανθρώπους την υπερωριακή αποζημίωση στο μισό, λογιστείτε τι προετοιμάζουν για τις υπερωρίες και τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπολοίπων.

Δείτε τη φετινή εγκύκλιο εδώ:

http://www.mof-glk.gr/mis/2010/1.pdf

και συγκρίνετε τη με την περσινή:

http://www.mof-glk.gr/mis/2009/2.pdf


Δε θα λυπηθούν κανέναν μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου