Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ενταση στη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη

Ενταση δημιουργήθηκε σήμερα κατά την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας στη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη, με αφορμή αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Χρήστος Μυλωνόπουλος για ανάκληση προηγούμενης απόφασης του δικαστηρίου, το οποίο δεν δέχθηκε συγκατάθεση περίπου 25 μαρτύρων από τον κατάλογο που προσκόμισε η οικογένεια του θύματος, ως μη εγκαίρως γνωστοποιηθέντων.

Ο κ. Μυλωνόπουλος, επικαλέστηκε απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία η γνωστοποίηση του καταλόγου μαρτύρων γίνεται άπαξ και ισχύει σε περιπτώσεις αναβολής, όπως εν προκειμένω. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μυλωνόπουλος, η Πολιτική Αγωγή υπέβαλε ...χθες και σχετική αναφορά στον Αρειο Πάγο για το θέμα.

Για καλλιέργεια κλίματος σε βάρος του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα, έκανε λόγο από την πλευρά της υπεράσπισης ο Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας ότι η Πολιτική Αγωγή δημοσιοποίησε αμέσως στον Τύπο την προσφυγή στον Αρειο Πάγο.

Οπως είπε ο κ. Κούγιας, η Πολιτική Αγωγή έχει δυνατότητα να έχει τους καλύτερους δικηγόρους και πραγματογνώμονες. «Είμαστε βέβαιοι πως θα κριθούμε δίκαια, αλλά δεν ανέχομαι να είμαστε εμείς εδώ και η Πολιτική Αγωγή να έχει δυνατότητα να κάνει επισκέψεις σε γραφεία και να τις γνωστοποιεί αμέσως στον Τύπο. Τι δίκη θα κάνουμε έτσι; Και εκατό μάρτυρες να φέρει εδώ η Πολιτική Αγωγή η αλήθεια είναι μία».

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως από την αρχή στο χειρισμό της υπόθεσης έγιναν λάθη και από πολιτικούς από το φόβο των επεισοδίων στην Αθήνα, ενώ σχολιάζοντας παλαιότερο δημοσίευμα στον Τύπο, που υπαινισσόταν "στημένη" υπέρ του κατηγορουμένου δίκη, παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Τι να στήσει αυτός ο φουκαράς, που κρύβεται η οικογένειά του στη Μάνη».

Το δικαστήριο αποφάσισε την εξέταση των μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής, οι οποίοι τελικώς όπως ζήτησε ο κ. Μυλωνόπουλος, θα είναι έντεκα μεταξύ των οποίων αυτόπτες στο περιστατικό, αλλά και δημοσιογράφοι.

Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση του ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη από την υπεράσπιση. Ο κ. Κούγιας επανέλαβε πως θεωρεί ότι τα στοιχεία που τέθηκαν για να γίνει η αυτοψία και αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος δεν ήταν σωστά και έρχονται σε αντίθεση με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Από τη δικαστική αίθουσα απουσιάζει σήμερα η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ παρόντες είναι η αδελφή και ο πατέρας του 15χρονου που έχουν δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής, αλλά δεν επιθυμούν να καταθέσουν.

Η διαδικασία συνεχίζεται.
Από Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου