Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΤΗ

Οι δημοσιογράφοι έκαναν τη δουλειά τους. Ενημέρωσαν τον κόσμο που ζητά προστασία ότι το 25χρονο παλικάρι στο Βύρωνα το σκότωσαν από την ασχετοσύνη τους οι αστυνομικοί.

Είδαν έναν ακάλυπτο άνθρωπο, δε σκέφτηκαν μήπως δεν είναι από αυτούς που ψάχνουν και άρχισαν να τον πυροβολούν, αφού ήταν εύκολος στόχος.

Ο υπουργός αστυνομίας, ή προστασίας του πολίτη δε φταίει για μια ηλίθια πράξη αστυνομικών φυσικά, αν όμως την περάσει στο ντούκου, χωρίς ψάξιμο και χωρίς τιμωρίες, τότε, συγνώμη, αλλά το ... υπουργείο αυτό δεν είναι προστασίας του πολίτη που σκοτώνεις αλλά προστασίας του ασφαλίτη.

Από τη βαλλιστική εξέταση μπορούν να δουν σε ποιον ανήκε το όπλο που σκότωσε τον άτυχο υδραυλικό. (Άτυχος που ήρθε στην Ελλάδα να δουλέψει και να κάνει οικογένεια)
Μπορούν άνετα μετά τη βαλλιστική να βρουν και να πιάσουν τον καουμπόη της συμφοράς και να του τα πούνε.
-Ρε μαλάκα, γιατί σκότωσες τον άνθρωπο;
-Επειδή αυτόν μπορούσα να πετύχω, στρατηγέ μου. Ποιον να σκότωνα;

Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας, που διέταξε ο Χρυσοχοΐδης από την πρώτη μέρα σε βάρος των οργάνων που ξεφτιλίζουν το σώμα και πολλούς και πολλά άλλα.

Να μαζέψει κάποιος και τον αρχηγό της αστυνομίας τον υποστράτηγο Οικονόμου. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι οι αστυνομικοί πήγαν εκεί στη γειτονιά του Βύρωνα, αλλά λέει δεν πήγαν για να ανταλλάξουν πυροβολισμούς, αλλά για να εντοπίσουν κρησφύγετο εγκληματιών. Μα, και τότε προετοιμάζεσαι. Μπορεί να μη θες πυροβολισμούς, αλλά άμα θέλουν οι παράνομοι; Δεν είναι δικαιολογίες αυτές, κυρ-Οικονόμου μας!... Απλώς εκνευρίζουν τους θερμοκέφαλους.
Από blog-akis.blogspot

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η αστυνομία δεν μπορεί να είναι τέλεια

«Λάθη γίνονται καθημερινά, αβελτηρίες υπάρχουν δεν μπορεί να είναι τέλεια η αστυνομία σε αυτή τη χώρα», παραδέχθηκε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης.

«Σημασία έχει ότι δεν παραιτουμεθα, δεν είμαστε φοβικοί», πρόσθεσε και τόνισε: «Όλοι στο δρόμο, θα πολεμήσουμε το εγκλημα με τρόπο αποφασιστικό».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε για ακόμη μία φορά την οδύνη του για το θάνατο του 25χρονου πολίτη στο Βύρωνα, υπογράμμισε ωστόσο πως «υπήρξε μια επιχείρηση της αστυνομίας που οδήγησε στη δικαιοσύνη δύο από τους πιο σκληρούς κακοποιούς στην ιστορία του εγκλήματος».

Ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι το 2004 «η Ελλάδα δοξαστηκε και υμνήθηκε από όλο το πλανήτη». «Από τότε», πρόσθεσε, «διαλύθηκαν τα σώματα ασφαλείας, καθίσαμε πάνω στις δάφνες μας».

«Το σύνθημά μας είναι όλοι στο δρόμο», επανέλαβε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «το λεκανοπέδιο Αττικής θα αστυνομεύσουν δυνάμεις καλά εκπαιδευμένες».

Προσφέροντας στήριξη στους αστυνομικούς του Α.Τ. Αμαρουσίου που αφοπλίστηκαν από τους δύο Αλβανούς κακοποιούς, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε χαρακτηριστικά: «Καλά έκαναν, αλλιώς θα χάναμε δύο παιδιά».

«Κάποιοι αστυνομικοί δίνουν μάχη με χειροβομβίδες, με καλάσνικοφ, κάποιοι άλλοι αστυνομικοί δεν έδωσαν τη μάχη, αλίμονο αν έδιναν τη μάχη, καλά έκαναν, διαφορετικά θα χάναμε δύο παιδιά», τόνισε.

«Θέλουμε για την κάθε επιχείρηση τους κατάλληλους αστυνομικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Θέλουμε δυνάμεις πια στο δρόμο οι οποίες θα είναι μάχιμες, προσωπικό που έχει ηθικό και προσωπικό που να είναι καλά εκπαιδευμένο».

Καταλήγοντας, ο υπουργός προανήγγειλε την καθημερινή αστυνόμευση του λεκανοπεδίου από 2.000 εκπαιδευμένους αστυνομικούς, τη συγκρότηση τμημάτων δίωξης εγκληματικότητας ανά δήμο και την ίδρυση υπηρεσίας δίωξης οργανωμένου εγκλήματος.
Από naftemporiki.gr

1 σχόλιο: