Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση φορέων της Άμφισσας για το ΤΕΙ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συλλογικών Φορέων της Άμφισσας

Μετά από μια μαραθώνια διαδρομή, πεντέμισι ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που διακόπηκαν οι εργασίες ανέγερσης του κτηρίου Τ.Ε.Ι. στην πόλη μας και σχεδόν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η έντονη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με την πρωτοβουλία των συλλόγων της Άμφισσας, φτάνουμε πλέον σ’ ένα πρώτο ορατό αποτέλεσμα που γεννά σε όλους μας ελπίδες για ένα νέο ξεκίνημα.
Το τεχνικό δελτίο για την ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας!
Παρά τις πολλές (και εν μέρει αναμενόμενες…) διαφωνίες, γκρίνιες και καθυστερήσεις, ο ...καθένας από τους εμπλεκόμενους φορείς έπραξε εν τέλει το καθήκον του, όπως το είχε αναλάβει. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας εκπόνησε με δική της δαπάνη τη νέα μελέτη και ολοκλήρωσε την απαραίτητη για τη διάνοιξη δρόμου πράξη αναλογισμού, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων επέφερε τις κατά την κρίση του αναγκαίες προσαρμογές στη μελέτη σε συνεργασία με τη Νομαρχία και προετοίμασε το τεχνικό δελτίο, το Τ.Ε.Ι. Λαμίας κατέθεσε τις χρηματικές του οφειλές από την πράξη αναλογισμού και υπέβαλε το τεχνικό δελτίο, ενώ και η Βουλευτής του νομού μας δραστηριοποιήθηκε έντονα για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Οι εμπλεκόμενοι (αρμοδίως, αλλά και αναρμοδίως…) πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες κινήθηκαν -κατά τη γνώμη μας, προκύπτουσα από στενή παρακολούθηση των πραγμάτων- με αληθινό ζήλο για το ζωτικό αυτό έργο και κατέφεραν να το ξεκολλήσουν από το τέλμα στο οποίο είχε βυθιστεί, μέσω μιας μακράς, σύνθετης και γεμάτης δυσχέρειες διαδικασίας. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια (μολονότι υπάρχει ανήφορος ακόμη μπροστά μας…)!
Τώρα η υπόθεση περνά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή στην κυβέρνηση! Το έργο πρέπει άμεσα να ενταχθεί στο σχετικό κωδικό του Ε.Σ.Π.Α. και να προκηρυχθεί!
Πιστεύουμε ότι δε θα υπάρξουν αναβολές ή καθυστερήσεις… Δεν αφήνει άλλωστε περιθώρια για κάτι τέτοιο η ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του σημερινού πρωθυπουργού, κυρίου Γεωργίου Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του της 03ης Ιουνίου 2007 στην πόλη μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι η Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κυρία Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, έχει πλήρως αντιληφθεί την τεράστια σημασία του μεγάλου αυτού εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού έργου για την Άμφισσα και τη Φωκίδα, καθώς και τον κορυφαίο συμβολισμό που έχει πλέον αποκτήσει για το λαό της Φωκίδας η αποπεράτωση του κτηρίου, που πεντέμισι χρόνια τώρα στοιχειώνει με το εγκαταλειμμένο του κουφάρι την προοπτική και την ελπίδα της ιστορικής μας πόλης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 22 Φεβρουαρίου 2010
(Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλογικών Φορέων της Άμφισσας)

1. Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας
2. Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδος
3. Δικηγορικός Σύλλογος Άμφισσας
4. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φωκίδος
5. Σύλλογος ¨ΕΛΙΑ¨
6. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας
7. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
8. Γ.Α.Σ. ¨Μάκαρος¨ Άμφισσας
9. Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας
10. Εμπορικός Σύλλογος Άμφισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου