Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι που δεν υπάρχουν!

Η προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης συνεχίζει το έργο της... Αυτή τη φορά εξαφάνισαν 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους που απήργησαν εναντίον των κυβερνητικών μέτρων.
Έτσι ως πρώτη είδηση εμφανίζουν το Γιωργάκη να λέει ότι ο λαός είναι μαζί του!!!
Προφανώς ο αριθμός των απεργών δεν "κολλούσε" με τα νούμερα που παρουσιάζουν τα διάφορα γκάλοπ και δημοσκοπήσεις περί αποδοχής των κυβερνητικών μέτρων.
Στα λίγα που έχουν γράψει ή αναφέρει για την απεργία δίνουν βάρος σε μικροεπεισόδια...
Σήμερα ακούγοντας Σκάι, διαβάζοντας in.gr και άλλους λαμπρούς υπηρέτες της ενημέρωσης, νόμιζα ότι εγώ χθες ήμουνα ...αλλού. Το ονειρεύτηκα ότι βρέθηκα ανάμεσα σε ... χιλιάδες κόσμο; Τους είδα στον ύπνο μου όλους τους παλιούς γνώριμους που μετά από καιρό κατέβηκαν στο δρόμο; Ήταν οφθαλαμαπάτη η ειρηνική πορεία μέχρι το Σύνταγμα, που λόγω πλήθος δεν μπόρεσα να φτάσω στην κορυφή της; Όλος αυτός ο κόσμος από Συλλόγους Αρχαιολόγων μέχρι απολυμένους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και από μέλη του "Δικαιώματος" μέχρι τους ψυκτικούς και τους ηθοποιούς, ήταν μια οπτασία;
Πάντως σίγουρα είδα όλη την ομάδα της εφημερίδας "Δρόμος" εν δράσει (Συντόμως θα σας παρουσιάσω και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματολογία του 2ου τεύχους της εφημερίδας)
Στις ώρες που περιμέναμε συγκεντρωμένοι να ξεκινήσει η πορεία συζητήσαμε πολύ και με πολλούς. Ξέρουμε ότι οι μάχες είναι δύσκολες. Όμως όλοι μοιάζουν πιο αποφασισμένοι. Αν περιμένουν ο Γιωργάκης και η παρέα του να δεχθούμε τα πάντα με σκυμμένο το κεφάλι, είναι γελασμένοι!
Όσο για τα ...επεισόδια ο κόσμος πιο πολύ τρόμαζε από την παραστρατιωτική λειτουργία των ΜΑΤ (με εντολές προφανώς για "μηδενική ανοχή", όρμησαν μέσα στη συγκέντρωση εξαπολύοντας δακρυγόνα επί δικαίων και αδίκων. Στους παράδρομους, μέλη της ομάδας Δ -"Νίκος Γκοτζαμάνης" (κύριε Κλουζοχοΐδη καιρός να την βαφτίσετε σε επίσημη τελετή)περίμεναν να πέσουν πάνω σε διαδηλωτές με τα μηχανάκια τους.
Γενικώς οι στυλοβάτες αυτοί του καθεστώτος προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα και με τα δολοφονικά τους δακρυγόνα. Ακόμη και σε μεγάλη απόσταση δεν μπορούσες να ανασάνεις...
Από Ημερολόγιο ενός Πατέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου