Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Η …ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ; Του Πάνου Σκουρολιάκου

Από το τέλος του 2007 που δεν ζώ πιά στη Φθιώτιδα, και μιας και δεν φθάνουν ως εδώ εφημερίδες και κανάλια να μαθαίνω νέα, το διαδίκτυο μου δίνει την ευκαιρία να ζώ τον παλμό της ιδιαίτερης πατρίδας μου.
Διαβάζω και μαθαίνω λοιπόν. Και για τον ισχυρό άνδρα του Νοσοκομείου κ. Μπριάνη. Εγώ βέβαια δεν χρειάζεται να πω τίποτα, γιατί οι Λαμιώτες και οι Φθιώτες, γνωρίζουν κάλλιον εμού τις ημέρες και τα πεπραγμένα του ανδρός για τον τόπο.
Επιτρέψτε μου όμως να αναρωτηθώ. Τόσους μήνες μετά από τις εκλογές , το κόμμα που τις κέρδισε δεν βρήκε κανέναν άλλο που να μπορεί να υλοποιήσει στον συγκεκριμένο χώρο τις προεκλογικές του υποσχέσεις; Κάποιον με τον οποίο να μπορεί να συνομιλεί σε πολιτικό και πρακτικό επίπεδο; Προφανώς όχι.
Και δεν είναι μόνον το Νοσοκομείο της Λαμίας (ή της Φωκίδας). Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κυβερνά, στηριζόμενη στα στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Στην ΕΡΤ για παράδειγμα. Στα Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, και αλλού, και αλλού…
Δεν πιστεύω ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει ανθρώπους να συνεργασθεί και οι οποίοι θα ...επιχειρούσαν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά του. Εδώ βέβαια, δεν πρόκειται για την διατήρηση στη θέση τους κάποιων τεχνοκρατών, κάποιων επαγγελματιών με ιστορία και αναμφισβήτητο κύρος, -πράγμα που όλοι θα επιθυμούσαμε-, αλλά για κάποια καραμπινάτα κομματικά στελέχη, που στελεχώνουν πάντα τον κρατικό μηχανισμό μόλις το κόμμα τους έρθει στην εξουσία.
Μήπως όμως κάτι άλλο συμβαίνει; Μήπως επιχειρείται να δοθεί ένα σήμα διαφορετικό αλλά σαφές; Μήπως δηλαδή θέλουμε να αρχίσουμε να εμπεδώνουμε την πεποίθηση πως…» εντάξει ρε παιδιά… δε μας χωρίζει και άβυσσος….και μαζί, μπορούμε….». Και αν μπορούμε να συνυπάρχουμε σε επίπεδο «ανθρώπων», στελεχών δηλαδή, μήπως -αν χρειαστεί λέμε- θα μπορούσαμε αύριο μεθαύριο να συνυπάρξουμε και σε επίπεδο κυβερνητικό;
Τα δείγματα γραφής, πάνε πολύ πιο πίσω. Ακόμα και σε τοπικό επίπεδο. Είδε κανείς, εισέπραξε στοιχειώδη αντιπολίτευση ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ στον Νομάρχη της Νέας Δημοκρατίας ή απέναντι στον Νεοδημοκράτη Δήμαρχο Λαμιέων;
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως, φοβούμαι ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Χωρίς την οργανωμένη, αλλά και εκλογική βάση τους. Εκτός και αν μπαίνουν σε εφαρμογή τα γνωστά σενάρια περί των τεσσάρων κομμάτων που θα προκύψουν από τα επίμαχα δύο. Τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Με τέσσερεις νέους παίκτες λοιπόν, αλλά και άλλους τέσσερεις - πέντε από τα δεξιά και τα αριστερά, άριστα στήνονται κυβερνήσεις συνεργασίας που κάποιοι ελπίζουν ότι θα μπορούν να ελέγξουν .... Ίσως φαντάζονται πως θα επιτύχουν έτσι, να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους αγώνες γιά συντάξεις, ωράρια, δικαιώματα, και άλλα τέτοια όνειρα θερινής νυκτός.
Ας καλωσορίσουμε την νέα κατάσταση λοιπόν, και τους ανθρώπους της που επιχειρούν να είναι πάντα στα πράγματα, όχι με βάση την ιστορία και την επάρκειά τους, αλλά τους σχεδιασμούς που κάποιοι άλλοι προωθούν για μας, χωρίς εμάς….
Και εδώ στη Φθιώτιδα όλοι συζητούν πως και πίσω από ποιες κλειστές πόρτες παραδόθηκαν θώκοι και αξιώματα από τους μεν, στους δε… μέσω εκλογών βεβαίως βεβαίως…
Όπως συνέβαινε άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του νεότερου Ελληνικού κράτους. Όπως συμβαίνει πάντα, όπως συμβαίνει κάθε μέρα. Και τώρα που μιλάμε δηλαδή….
Παρ΄ όλα αυτά όμως, δεν μπορεί να μας επιβάλλει κανείς, κανένα μέλλον που εμείς δεν επιθυμούμε. Εκτός πιά, και εάν εμείς θέλουμε να τους αφήνουμε να αλωνίζουν … και να μας αλωνίζουν.
Και πάλι καλή χρονιά!
Από altpressfthiotida

2 σχόλια:

  1. Τον Κάππο να μην τον βάζει στο στόμα του ο κ.Σκουρολιάκος!!
    Είναι γνωστά τα προσόντα του και η εμπειρία του στο management και ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας.
    Τόσα χρόνια στο κόμμα διαχειρίζεται επιτυχώς ένα υγιώς σκεπτόμενο ανθρώπινο δυναμικό με στόχο τη θεραπεία και την ανάνηψη της ασθενούς λαικής θέλησης.
    Περαστικά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την παρένθεση (ή της Φωκίδας) το προσθέσαμε εμείς , δεν το είπε ο Σκουρολιάκος.
    Το χρωματίσαμε διαφορετικά , ελπίζουμε να το καταλάβατε και να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή