Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Οι πορείες στην Άμφισσα, πως είδαμε τα γεγονότα.

Η συγκέντρωση στην πλατεία της Άμφισσας ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί που έφτασαν τα πρώτα πούλμαν με αυτούς που συμμετείχαν. Αρχικά υπήρχαν δύο πανό , ένα που υπέγραφε αναρχικοί και έγραφε " Το κράτος είναι ο Ένοχος" και ένα πανό που είχε υπογραφή , "Πρωτοβουλία δράσης" και έγραφε: Να καταδικαστούν οι Δολοφόνοι και η πολιτική που τους οπλίζει.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους υπήρχαν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής μαζί με μαθητές που παρακολουθούσαν την συγκέντρωση.
Αργότερα εμφανίστηκε ακόμα μια ομάδα ... διαδηλωτών αποτελούμενη από φοιτητές και από αριστερές ομάδες .
Μετά το τέλος των συγκεντρώσεων έγιναν δύο ξεχωριστές πορείες.
Η πρώτη από τους αριστερούς και τους φοιτητές στην οποία συμμετείχαν γύρω στα 300 άτομα , η οποία έκανε την κυκλική διαδρομή από την κάτω στην επάνω πλατεία της Άμφισσας, ξαναγύρισε σταμάτησε μπροστά στο Δικαστήριο, φώναξαν συνθήματα και κατόπιν έφυγαν με τα πούλμαν για να επιστρέψουν.
Η δεύτερη πορεία έγινε από το αναρχικό κομμάτι πού είχε γύρω στα 150 άτομα και είχε κατεύθυνση προς τις φυλακές της Άμφισσας.
Για να φτάσει στις Φυλακές πέρασε μπροστά από τη Νομαρχία και κατόπιν επέστρεψε και αυτό και έφυγε.
Κοντά στις φυλακές έγινε ένα επεισόδιο , όταν μετά από λεκτικό διαξιφισμό ατόμου που συμμετείχε στην πορεία και άνδρα των δυνάμεων της αστυνομίας , ο αστυνομικός ψέκασε με δακρυγόνο, το επεισόδιο αυτό δεν συνεχίστηκε περαιτέρω.
Συμπερασματικά η πορεία σήμερα ήταν ήρεμη, ο κόσμος διαδήλωσε την αντίθεσή του στην δολοφονία και προσπάθησε να υπερασπίσει τις αντιδράσεις που είχε εκφράσει η νεολαία μας πέρυσι.
Συμμετείχαν αρκετοί κάτοικοι απο την περιοχή , μαθητές, Δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του ΠΑΣΟΚ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε ο Δήμαρχος της Πόλης, η Βουλευτής του Νομού και απέδειξε ότι αν δεν υπάρχουν προκλήσεις, κανένας δεν έχει όρεξη να έρθει στην Άμφισσα και να προκαλέσει φασαρίες.
Η ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των γεγονότων, φέρνει πάντα καλύτερα αποτελέσματα από την διασπορά του φόβου και την μεγέθυνση της καταστολής.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους που μας έδωσαν πληροφορίες για τα γεγονότα, αυτούς που μας έστειλαν φωτογραφικό υλικό αλλά και το βίντεο της συγκέντρωσης.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου