Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ- ΑΠΟΦΑΣΗ

Διακριτό αυτοδιοικητικό πόλο, "έξω και πέρα από το νεοφιλελεύθερο σχέδιο του δικομματισμού", θα επιδιώξει να δημιουργήσει ο ΣΥΝ, την ίδια ώρα που αποφάσισε να μην ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια, διερευνώντας συμβολική υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανάμεσα σε ιστορικές προσωπικότητες της αριστεράς. Με τις δυο παραπάνω αποφάσεις διαφώνησε και τις ... καταψήφισε η Ανανεωτική Πτέρυγα.

Επίσης, δεν προχώρησε η πρόταση για έκτακτο συνέδριο, ενώ περιφερειακές συνδιασκέψεις εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για να ακουστεί η φωνή της βάσης

Τα θέματα αυτά, μαζί με άλλα, ήρθαν πρόωρα στην επιφάνεια και συζητήθηκαν στη χθεσινή μαραθώνια αλλά και τεταμένη κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και των βουλευτών του ΣΥΝ, λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του Φώτη Κουβέλη. Ο τελευταίος είχε έντονο διάλογο με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον εγκαλεί για το γεγονός ότι έθεσε με βιασύνη τα θέματα στα ΜΜΕ και όχι στα κομματικά όργανα.
Με βάση την κοινή λογική και στην Φωκίδα θα υπάρξει προσπάθεια για δημιουργία διακριτού Αυτοδιοικητικού πόλου.
Το γεγονός δε οτι με τον Καποδίστρια ΙΙ καταργείται η εκλογή με 42% και πλέον θα πρέπει να συγκεντρωθεί 50%, δίνει την δυνατότητα εκλογική αναμέτρηση σε δύο γύρους, που στον πρώτο γύρο θα υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία να καταγραφή η θετική διάθεση των ψηφοφόρων της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου