Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ...ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΣ... ,

Ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Το μεσημέρι της Κυριακής 10 Γενάρη, ομάδα 30 μασκοφόρων αγνώστων εισέβαλε στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων και διέκοψε εκδήλωση της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», ρυπαίνοντας το χώρο με φασιστικά φυλλάδια και στένσιλ, εκφωνώντας ολιγόλεπτο ρατσιστικό λογύδριο και βιντεοσκοπώντας τους παρευρισκόμενους αλληλέγγυους. Την ευθύνη για τον «ακτιβισμό» ανέλαβαν στο Διαδίκτυο οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές», υποσχόμενοι «δράση» μέσα στο 2010, ενώ την είδηση αναπαρήγαν ενθουσιωδώς διάφορα blogs, που φροντίζουν καθημερινά για τη διάχυση των ιδεών του ΛΑ.Ο.Σ ... στην κοινωνία, την ενότητα και την μαζικοποίηση της ακροδεξιάς.

Η Νεολαία Συνασπισμού καταδικάζει την ρατσιστική επίθεση, που έρχεται να προστεθεί σ' έναν μακρύ κατάλογο ενεργειών νεοφασιστικών ομάδων σε όλη την Ελλάδα. Οι μάσκες «V for Vendetta» των αυτόνομων φασιστών των Αμπελοκήπων, παραπέμπουν στη βεντέτα εναντίον μεταναστών και αλληλέγγυων που έχουν ανοίξει οι ομοϊδεάτες τους στα Χανιά, την Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης, μη έχοντας καμία εξήγηση για την ανενόχλητη από την αστυνομία δράση τους, προαναγγέλλει σε συνεντεύξεις του (!) κρούσματα ακροδεξιάς τρομοκρατίας. Παραμένει, δυστυχώς, αυτονόητο, όλα τα παραπάνω να ξεφεύγουν από τα σοβαρά ΜΜΕ, τα ίδια που (με εξαιρέσεις, ευτυχώς) διαχέουν τον ρατσισμό, υπερπροβάλλουν τους ακροδεξιούς, δαιμονοποιούν τους μετανάστες και καλλιεργούν τον φόβο στην ελληνική κοινωνία.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι τελευταίες ρατσιστικές ενέργειες αποτελούν παραδειγματική «συνεισφορά» στη ρατσιστική καμπάνια του ΛΑ.Ο.Σ ενάντια στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από μετανάστες. Ας μην έχουν καμία αμφιβολία ότι οι αθλιότητές τους εξοργίζουν την Αριστερά και το αντιρατσιστικό κίνημα. Η αλληλεγγύη στους μετανάστες κάθε άλλο παρά πρόκειται να καμφθεί.

Απο το γραφειο τυπου της νεολαιας του ΣΥΡΙΖΑ

Δελτίο τύπου της κίνησης "απελάστε το Ρατσισμό"
Το μεσημέρι της Κυριακής 10/1, στη συνάντηση της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" στους Αμπελοκήπους, μία ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων, με την ανοχή της αστυνομίας, μπήκε μέσα στην αίθουσα κι άρχισε να πετάει προκηρύξεις με περιεχόμενο εναντίον των μεταναστών, ενώ ένας εξ'αυτών έβγαλε εθνικιστικό λογύδριο. Ένας μάλιστα από αυτούς κινηματογραφούσε με κάμερα την εισβολή, που μετά από λίγο ανέβηκε στο διαδίκτυο. Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 12 και στο χώρο παρευρίσκονταν πάνω από 20 έλληνες αντιρατσιστές και μετανάστες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Ευτυχώς η ψυχραιμία που επέδειξαν όλοι, βοήθησε στο να μην υπάρξουν πιο δυσάρεστες εξελίξεις.

Η προσέλευση για την εκδήλωση συνεχιζόταν και πολύ σύντομα μαζεύτηκε ο τριπλάσιος κόσμος και φυσικά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί και με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και διάθεση για αντιρατσιστική δράση.Πρόκειται για άλλη μια επίθεση φασιστοσυμμοριών, που έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο επιθέσεων του τελευταίου χρόνου (Ν. Κόσμος, Άγιος Παντελεήμονας κ.α). Εντυπωσιακή ήταν για άλλη μια φορά όμως και η στάση της αστυνομίας. Νωρίς το πρωί, ήρθαν να μας ενημερώσουν ότι θα ήταν εκεί για την «προστασία μας». Κατά τη διάρκεια της επίθεσης όμως ήταν εξαφανισμένοι και η πρώτη τους απάντηση στη συνέχεια, ήταν ότι δεν είδαν τα φασιστοειδή να εισβάλλουν στο χώρο. Το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται! Δεν θα το αφήσουμε έτσι!

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επικοινωνίες και προγραμματίζεται σύσκεψη φορέων (Β΄ΕΛΜΕ, σωματεία νοσοκομείων, σύλλογοι της γειτονιάς, κόμματα της αριστεράς κλπ) για το κάλεσμα αντιρατσιστικής διαδήλωσης στους Αμπελόκηπους, για το Σάββατο 23/1.

Ο φασισμός δεν χωρά στην ελληνική κοινωνία!
Παράνομοι οι φασίστες και όχι οι μετανάστες!
Να σταματήσει η ανοχή και η κάλυψη της αστυνομίας στους φασίστες!
Έλληνες και μετανάστες παλεύουμε μαζί ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, το ρατσισμό!
Ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες!


Κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό» 7ου διαμερίσματος. Τα γεγονότα αυτά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.
Ο φασισμός δε θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου