Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Bενετία γίναμε στην Ιτέα

Φίλος της σελίδας μας έστειλε το παρακάτω κείμενο και τις φωτογραφίες

Μια βόλτα σήμερα το πρωί προς την Απόλαυση και βρισκόμαστε μπροστά σ' αυτό το θέαμα:
Η γειτονιά έχει πλημμυρίσει από τη θαλασσοταραχή των τελευταίων ημερών(όπως και σε άλλα σημεία κατά μήκος της παραλίας) κι έχει δημιουργηθεί μια λίμνη που φτάνει μέχρι τις πόρτες των σπιτιών των ... κατοίκων!!
Για να βγούν απ' το σπίτι τους κάποιοι σε λίγο θα θέλουν βάρκα!!
Τύφλα να 'χει Βενετία!!
Πέρα απ' την πλάκα πάντως είναι ένα συχνό φαινόμενο στην περιοχή για το οποίο ακολουθείται η γνωστή τακτική από τους υπευθύνους (ποιοι να 'ναι άραγε αυτοί;):
Τ' αφήνουνε να λυθεί μόνο του.
Ούτε αποχέτευση της προκοπής υπάρχει (μόνο ένα έργο βιτρίνας), ούτε πρόκειται κάποιος υπεύθυνος (ποιος να 'ναι άραγε αυτός;) να στείλει κάνα μηχάνημα ν' αντλήσει τα νερά.
Και οι κάτοικοι περιμένουν υπομονετικά να τελειώσει η κακοκαιρία και να στεγνώσουν σιγά σιγά τα νερά. Εν τω μεταξύ στήνουν κάποιες πρόχειρες γεφυρούλες προς διευκόλυνσή τους όπως φαίνεται σε μια απ' τις φώτο. Μην ξεχνάμε ότι εκεί λειτουργεί και νηπιαγωγείο, το οποίο ανοίγει οσονούπω.Τι θα γίνει δηλαδή, κολυμπώντας θα πάνε σχολείο τα πιτσιρίκια;

Και βέβαια, για να βλέπουμε και τη μεγάλη εικόνα, πότε επιτέλους θα λυθεί αυτό το πρόβλημα στην παραλιακή ζώνη που πνίγεται απ' άκρο σ' άκρο όταν φυσάν νοτιάδες;
Έλεος πια, η πόλη μας βρίσκεται σ' έναν τόσο κλειστό κόλπο και πνίγεται, τι θα γινόταν δηλαδή αν είμαστε στο Αιγαίο; Θα βυθιζόμασταν ως άλλη Ατλαντίδα;

3 σχόλια:

  1. Τα ίδια συμβαίνουν και από την πλευρά της Αγκάλης.
    Αυτή τη φορά είναι κυρίως υπεύθυνο το φαινόμενο της ανόδου της στάθμης της ανατολικής Μεσογείου, γι αυτό και παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα σε όλα σχεδόν τα παραλιακά μέρη.
    Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από μια άποψη, γιατί το φαινόμενο δε συνδυάζεται με πλημμύρες από παρατεταμένη έντονη βροχόπτωση ή και λιώσιμο πολλών χιονιών αφού τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.
    Οι ειδικοί λένε πως είναι παροδικό και μακάρι να είναι έτσι, γιατί και το παρελθόν έχει δείξει, πως οι αντιπλημμυρικές οχυρώσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται στην πλευρά της Αγκάλης, αλλά όταν πνίγεται κάθε τρεις και λίγο το Μαιάμι κι η παιδική χαρά στην παραλία και βγαίνει η άμμος μέχρι το δρόμο ΔΕΝ φταίει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά το ξερό μας το κεφάλι.
    Για πήγαινε φίλε sot να δεις την παραλία μετά το Μαιάμι.
    ΚΑΘΕ χειμώνα η θάλασσα φτάνει μέχρι τον πεζόδρομο και το καλοκαίρι ρίχνουμε αμμοχάλικο οικοδομής για να τη μετατρέψουμε σε πλαζ, να πιάσουμε τη σεζόν.
    Όποιος ζει Ιτέα ξέρει ότι με τους νοτιάδες έχουμε φουσκοθαλασσιές και πνιγόμαστε.
    Δεν χρειαζόμαστε ειδικούς να μας το πούνε.Το βλέπουμε.
    Τους ειδικούς τους θέλουμε να κάνουν μια μελέτη, να φτιάξουμε ένα έργο για να εμποδίσουμε ή έστω να μειώσουμε το φαινόμενο αυτό κι άμα λιώσουν οι πάγοι στο Β.Πόλο, βλέπουμε τι κάνουμε.
    Μπορεί ν' ανέβουμε και στο Χρυσσό, να μετοικίσουμε, αν μας θέλουν βέβαια οι Χρυσαίτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή