Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

2012 η ταινία της κινηματογραφικής λέσχης στην Άμφισσα

Η ταινία θα προβληθεί Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στις 9 στο Πνευματικό κέντρο της Άμφισσας.
Πριν από αιώνες, οι Μάγια άφησαν το ημερολόγιό τους, με μια ξεκάθαρη καταληκτική ημερομηνία και όλα όσα μπορεί να συνεπάγονται από αυτό. Το 2012, ένας κατακλυσμός επικών διαστάσεων θα απειλήσει τη γη: το έχουν ανακαλύψει οι αστρολόγοι, το έχουν υπολογίσει οι νουμερολόγοι, το θεωρούν αναμενόμενο εδώ και καιρό οι γεωλόγοι, ακόμα και οι επιστημονικοί σύμβουλοι των κρατικών υπηρεσιών δεν το αποκλείουν… Μια προφητεία που ξεκίνησε με τους Μάγια, τώρα εξετάζεται, αναλύεται λεπτομερώς και γίνεται θέμα συζήτησης. Το 2012 θα ξέρουμε… σίγουρα πάντως, μας είχαν προειδοποιήσει.

Με την προφανή πια τάση της κινδυνολογίας o Roland ... Emmerich συνεχίζει να παράγει ταινίες που προαναγγέλουν το τέλος της ανθρωπότητας. Το νέο του δημιούργημα, όπως πιθανόν θα θυμάστε, τιτλοφορείται "2012" και η μόνη έκπληξη που μας επιφυλάσσει εντοπίζεται στους πρωταγωνιστές του.

Σε αντίθεση με προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη (βλ. "Ημέρα ανεξαρτησίας", "Μετά την επόμενη μέρα", "Γκοτζίλα", "10.000 π.Χ.") το πρότυπο του πανέμορφου, θελκτικού, σούπερ διάσημου ηθοποιού εγκαταλείπεται με αποτέλεσμα να δούμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ηθοποιούς όπως οι John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Danny Glover, Woody Harrelson, Amanda Peet, Thandie Newton, Jimi Mistry.

Κατά τ' άλλα η φράση στο ίδιο έργο θεατές που προκύπτει από γνωστό άσμα ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο project αλλά και στο teaser trailer που δόθηκε μόλις χθες στη δημοσιότητα.

Με υποβλητική μουσική, εντυπωσιακά, αν μη τι άλλο, πανοραμικά πλάνα από την εκδίκηση της φύσης αλλά και μηνύματα που σκοπό έχουν να σοκάρουν, το trailer ολοκληρώνεται. Στο τέλος μάλιστα, ο Emmerich και η παρέα του θέλουν να μας πείσουν ότι μιλάνε σοβαρά, γι' αυτό μας καλούν νa πληκτρολογήσουμε στο google 2012... για να μάθουμε την αλήθεια!

Ξέρετε η "αλήθεια" προκύπτει από μια ακόμη θεωρία όπου το έτος συνδέεται με το τέλος του κόσμου! Στην περίπτωσή μας πάντως, από το 2009 που βγαίνει οι ταινία στις αίθουσες θα έχουμε μόλις 3 χρόνια για να αντιμετωπίσουμε του τυφώνες, τους παγετώνες αλλά και τις εκρήξεις ηφαιστείων που θα μας δείξει ο Emmerich. Για να δούμε...

Δείτε πέντε λεπτά με τις πιο εντυπωσιακές σκηνές της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου