Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Φυσικό αέριο ακούμε, βλέπουμε αλλά όχι για ΜΑ

Μεγαλώνουν τα επιχειρησιακά σχέδια του ομίλου Μυτιληναίου μετά από τις σημερινές εξελίξεις. Ξεφόρτωσαν το φυσικό αέριο.

Ένα φυσικό αέριο που εμείς οι εργαζόμενοι της Αλουμίνιο Α.Ε. (για μας Αλουμίνιο της Ελλάδος), μαζί με την μονάδα Συμπαραγωγής Αλουμίνιο της Ελλάδος (παράγει ηλεκτρική ενέργεια και ατμό, έχει την ονομασία μας, γιατί;) Ήταν πριν από κάποια χρόνια η ελπίδα μας. Μιας και θα είχαμε φθηνότερο ρεύμα και φυσικό αέριο για να αντικαταστήσουμε το μαζούτ και το πετρέλαιο που χρειάζεται πολύ αυτή η εταιρία για να επιβιώσει.

Σήμερα, με αγανάκτηση βλέπουμε να πηγαίνουμε πίσω. Η Συμπαραγωγή να παράγει πιο φθηνό ... ρεύμα και εμείς ν 'αγοράζουμε ποιο ακριβά από την ΔΕΗ. Μία να σταματάμε τα καζάνια και μία τα ξεκινάμε (παραγωγή ατμού με μαζούτ). Καμία νέα επένδυση. Επενδύσεις που όχι μόνο θα μας πρόσφερε μικρότερο κόστος αλλά και σεβασμό στο περιβάλλον, στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της περιοχής μας.

Ελπίζουμε πως στα νέα επιχειρησιακά σχέδια ο όμιλος να μας έχει σαν εταιρία. Ελπίζουμε πως η Συμπαραγωγή θα παράγει για το αλουμίνιο και την αλουμίνα. Ελπίζουμε πως ο αγωγός φυσικού αερίου δεν έφτασε στον Άγιο Νικόλαο μόνο για το ενεργειακό κέντρο.

Οι εργαζόμενοι στην Αλουμίνιο της Ελλάδος (Αλουμίνιο Α.Ε.) δεν θα επιτρέψουν την απαξίωση της εταιρίας. Αν δεν δούμε στην πράξη επενδύσεις θα αντιδράσουμε.

Οι εργαζόμενοι δεν προσφέρουν μόνο την εργασία τους αλλά φέρνουν και κέρδη, απαιτούμε ένα μέρος από τα κέρδη να γίνονται επενδύσεις για να βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας και για να βλέπουμε αισιόδοξα το μέλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου