Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ο δρόμος των μεγάλων παθών της Ιτέας

Πήγαμε και βγάλαμε μια φωτογραφία από τον δρόμο για τον οποίο έχει προκληθεί τόσος θόρυβος.
Αν πατήσετε πάνω στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε πολλά και διάφορα.
Κατ αρχάς τις πινακίδες του Δήμου που έχουν μείνει κενές. Οι πινακίδες είναι στην θέση τους, αλλά δεν έχουν τοποθετημένο κανένα σήμα επάνω τους.
Το δεύτερο που μπορείτε να δείτε είναι η άνεση με την οποία χωράνε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα,( αρκετά μεγάλο το ένα) και πόσο άνετα περνάει και τρίτο ανάμεσά τους.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαγορευθεί η... στάθμευση σε αυτόν τον δρόμο, λόγω στενότητας , ούτε ολικά ούτε εκ περιτροπής ανά μήνα.
Το τρίτο πράγμα που μπορείτε να παρατηρήσετε είναι το πόσο ψεύτικο ήταν το έργο που φτιάχθηκε στον δρόμο αυτόν.
Πριν περάσουν ελάχιστες ημέρες από την παράδοσή του, τα χρώματα έχουν αρχίσει να ξεβάφουν και να παίρνουν ξανά το χρώμα της ασφάλτου.
Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο, δεν καταλάβαμε γιατί έγινε αυτό το πράγμα εξ αρχής.
Αν ήθελαν να κάνουν πεζόδρομο ας έκαναν πεζόδρομο, αν ήθελαν να το αφήσουν δρόμο, ας το άφηναν να είναι δρόμος, δεν καταλαβαίνουμε όμως ποια η χρησιμότητα να είναι δρόμος και να ...μεταμφιέζεται σε πεζόδρομο.
Ποιος είναι ο λόγος που θέλουν να παγορεύσουν την στάθμευση σε αυτό το σημείο, για να μην παρκάρουν αμάξια επάνω και να αναδεχθεί η 'έμπνευση" του Δημάρχου με τα τετραγωνάκια;

4 σχόλια:

  1. Το θέμα μας σαν πολίτες αυτής της πόλης είναι να περνάνε 3 αυτοκίνητα από αυτό το δρόμο ή να διασταυρώνονται 2 πεζοί από τα πεζοδρόμια που δείχνει η φωτογραφία σας.
    Όσο για την ώρα της φωτογράφισης άτοπη, μπορείς αν έχεις τη δυνατότητα να τραβήξεις φωτογραφία ένα πρωινό ή έστω Σάββατο πρωί.
    Η τρίτη παρατήρηση σας πολύ εύστοχη, γιατί ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ μας δεν έκανε πραγματικό πεζοδρόμιο?. Νομίζει ότι το τέχνασμα με την πίσσα (έξυπνο βέβαια, εκτός από τα χρώματα) θεωρείται μια κίνηση που βελτιώνει την ποιότητα ζωης αυτών των κατοίκων που τον ψήφισαν. Νομίζει ότι μας λείπει η πίσσα και το πετρέλαιο από τη ζωή μας? Δεν υπάρχουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για να χρησιμοποιήσει? Αλλά πότε είχε κουλτούρα και παιδεία ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ μας για το περιβάλλον και την υγιεινή της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω βαρεθεί να βλέπω μια ζωή ξηλώνουν τους δρόμους της παραλίας για να τα παίρνουν οι υμέτεροι εργολάβοι,οι εκάστοτε και να δουλεύουν οι αλβανοί δεν κοίταξαν όμως τούς πίσω δρόμους ποτέ ειδικά στην κίρρα,ζούμε μεσα στα λασπόνερα συνέχεια εκεί δε ζει κόσμος.Ουστ σας έχω σιχαθεί σας εχω βαρεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με τους γυρω δρομους θα γινει κατι? μαυρα χαλια!! Επισης οι ιτιωτες και μη , θα μαθουν να σεβονται το τι δειχνουν οι πινακιδες ή ο καθενας θα πηγαινει όπου γουσταρει? κανουν την παρανομια, τους κοιτας με το υφος οτι εκαναν λαθος, και σου ριχνουν και το ειρωνικο υφακι απο πανω!! αι σιχτιρ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντώ στον πρώτο ανώνυμο σχολιαστή.
    (Καιρός είναι να βαπτιζόμαστε και με κανένα ονοματάκι σιγά σιγά, για να συνενοούμαστε ευκολότερα )

    Φίλε μου το έργο δεν είναι πεζόδρομος ούτε μπορούσε να είναι χωρίς να υψωθούν τα πεζοδρόμια. Είναι δρόμος.
    Αφού είναι δρόμος δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούν τα παρκαρισμένα αμάξια και όχι τα αμάξια που περνάνε.
    Θα αφήνουμε τον δρόμο χωρίς παρκαρισμένα για να γίνονται προσπεράσεις και Να νομίζει κανένας ότι είναι πεζόδρομος και να χτυπήσει κανένα παιδάκι από αμάξι , αυτό μας έλειπε.
    Είναι ένα έργο που προσφέρεται για να κάνουμε ψυχανάλυση στον εμπνευστή του.
    Εκτός και αν το θέμα ήταν ο τζίρος , οπότε ζωγράφισαν την άσφαλτο και γεννήθηκαν αυτόματα εκατοντάδες μεροκάματα για την τσέπη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή