Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Χριστούγεννα στο Γαλαξιδι

Δήμος Γαλαξιδίου Γαλαξίδι, 7 Δεκεμβρίου 2009
Επιτροπή Οργάνωσης
«Χριστουγεννιάτικου Ονείρου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Γαλαξιδίου στην προσπάθειά του να δώσει μια ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις γιορτές, οργανώνει διήμερο πρωτοτύπων εκδηλώσεων με τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο». Το διήμερο με ελληνοκεντρική κατεύθυνση, θα επαναφέρει και θα γνωρίσει στα παιδιά μας τον Έλληνα Άγιο Βασίλη από την Καισαρεία και τα Ελληνικά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Τα ξένα Αυστριακά, Γερμανικά και Αμερικάνικα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, επειδή μονοπωλούν ... τ΄ ακούσματά μας, θα μειωθούν στο ελάχιστο.
Το Πρόγραμμα του διημέρου θα έχει ως εξής:

1. Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, θα μαζευτούμε μικροί και μεγάλοι στην πλατεία Μάμα, και θα δούμε το αστέρι που θα οδηγεί τους τρεις Μάγους στο δρόμο προς την φάτνη. Οι μάγοι θα προβάλλουν από την κορυφή του λόφου, με τα φαναράκια τους και φθάνοντας στην πλατεία θα τους υποδεχθούμε ψάλλοντας τα κάλαντα. Μετά την υποδοχή, μαζί με τους μάγους θα διασχίσουμε το Γαλαξίδι για να πάμε στη φάτνη, όπου οι μάγοι θα δώσουν τα δώρα τους στον νεογέννητο Χριστό. Πηγαίνοντας προς την φάτνη, θα τραγουδάμε, ελληνικά κάλαντα.

2. Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα στην πλατεία Μάμα, θα υποδεχθούμε τον Άγιο Βασίλη που θα έρθει από την Καισαρεία της Καππαδοκίας. Καθώς θα έρχεται με το φωταγωγημένο καϊκάκι του, θα ψέλνουμε τα αγιοβασιλιάτικα κάλαντα και θα τον βοηθήσουμε να αποβιβαστεί μαζί με τα δώρα του. Στη συνέχεια τραγουδώντας και ψέλνοντας, θα διασχίσουμε πάλι όλοι μαζί το Γαλαξίδι, για να πάμε στην αίθουσα «Παρθεναγωγείο», όπου ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αναμονής των Μάγων και του Άγιου Βασίλη στην πλατεία Μάμα, ο εμψυχωτής της εκδήλωσης παίζοντας με τα παιδιά, θα τους μάθει ότι ο Άγιος Βασίλης είναι Έλληνας και μάλιστα από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, θα προβάρει τα κάλαντα και θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε παιδί ξεχωριστά να επικοινωνεί μαζί τους μέσω ασυρμάτου μέχρι να φθάσουν στην πλατεία, κλπ.
Προτείνεται όσοι επιθυμούν να έχουν μαζί τους και στις δυο εκδηλώσεις φαναράκι που θα το κρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μέχρι τη φάτνη ή το θρόνο του Άγιου Βασίλη.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Σφέτσου Μαργαρίτα υπεύθυνη πολιτιστικών Δήμου Γαλαξιδίου τηλ :22650.41614, Κιν. : 6947845064


ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου