Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Εκλογές στις 14 Νοεμβρίου 2009

Οι εκλογές στις 14 Νοεμβρίου 2010 θα γίνουν με το νέο διοικητικό χάρτη, τόνισε μιλώντας στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.Ως εκ τούτου, Καποδίστρια ΙΙ φέρνει ο Άγιος Βασίλης φέτος για την αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά τις γιορτές η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να δώσει στη δημοσιότητα για διάλογο, τις προτάσεις της για τις συγχωνεύσεις των ΟΤΑ.

Όπως έχει πολλές τονισθεί ο νέος διοικητικός χάρτης βασίζεται στη μελέτη του ......Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιρετές περιφέρειες δεν θα ξεπεράσουν τελικά τις 13 που είναι σήμερα. Αντίθετα μπορεί να είναι και λιγότερες. Σε επίπεδο δήμων οι 1034 που είναι σήμερα, ενώ στο αρχικό σχέδιο προβλεπόταν να γίνουν 400, τελικά υπολογίζεται ότι θα φτάσουν περίπου τους 500.

Κατά τα λοιπά, τίποτα άλλο δεν αλλάζει. Θα υπάρχει αιρετή περιφέρεια και αιρετό περιφερειακό συμβούλιο, ενώ θα καταργηθεί και το εκλογικό σύστημα του 42% και οι αιρετοί θα εκλέγονται ξανά με το 50%+.

Μιλώντας στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε ότι αποτελεί δέσμευση για την κυβέρνηση οι εκλογές του 2010 να γίνουν με το διοικητικό χάρτη, ενώ τόνισε ότι η έλλειψη πόρων δεν αποτελεί εμπόδιο για την υλοποίηση του Καποδίστρια ΙΙ.
Από e-aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου