Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ας μιλήσουμε λοιπόν για διαπλοκή και διαφθορά: Μέρος 1 – ΑΠΕ

Σχέδιο Νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» , το οποίο προωθούν κατεπειγόντως.

Δεν είμαι νομικός για να σχολιάσω τις λεπτομέρειες ή τα ψιλά γράμματα του νομοσχεδίου αυτού, αλλά βλέπω ότι επικαλείται εθνική ασφάλεια και υγεία, και, με συγχωρείτε, ξεκινάει με τα δύο αυτά ψέματα για να προωθήσει νυχτερινές και βιαστικές ΑΠΕ, λες και λύσαμε τα φορολογικά, τα κοινωνικά και τα δημοσιονομικά και ας βάλουμε και ανεμογεννήτριες, «πριν καταλάβουν οι ιθαγενείς ότι πρόκειται για κομπίνα».

Ούτε είμαι συνταγματολόγος ή ψυχίατρος για να ερμηνεύσω τι αποτελεί «όχληση με την κείμενη νομοθεσία» που δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να βάλει ΑΠΕ σε δικό του χώρο, δίπλα μου.


Ούτε μπορώ να σχολιάσω το βαθύ κράτος που εξυπηρετεί συμφέροντα αγνώστων με περίεργους Νόμους και Προεδρικά Διατάγματα, μερικά φτιαγμένα εδώ και χρόνια και καταχωνιασμένα σε σκοτεινές γωνιές, που περιμένουν ενεργοποίηση με τον Νόμο ... αυτό, σε πρωτοφανή επίδειξη αποτελεσματικότητας και συντονισμού ενός Κράτους που κατά τα λοιπά μας λέει ότι απειλείται η εθνική μας ανεξαρτησία λόγω δημοσιονομικών και διαφθοράς, αλλά, ιδού, για εθνική ασφάλεια και υγεία ο Νόμος που όλοι περιμένατε.

Διαφθορά; Λέτε να υπάρχει διαφθορά πίσω από φωτογραφικό νόμο, προμελετημένο και σχεδιασμένο, γιατί ότι και να μου πείτε, αυτό το νομοσχέδιο βγήκε από συρτάρι… Δεν είναι προϊόν των πρώτων 50 ημερών αμηχανίας.

Στην Κυβέρνηση λέω τα εξής: Χαρίζετε και καταστρέφετε κομμάτια της πατρίδας μου για να τακτοποιήσετε δικές σας συναλλακτικές υποχρεώσεις και δουλίτσες ημετέρων, μερικοί από τους οποίους είναι τοις πάσι γνωστόν ότι υπάρχουν χάρη σε «υπαλλήλους τους» στα υπουργεία και τις υπηρεσίες σας εδώ και χρόνια. Έτσι το βλέπω εγώ, έτσι θα το δουν οι πάντες.

Αλλά το ΠΑΣΟΚ το έχει ξανακάνει, ίσως δεν θα έπρεπε να εκπλήσσομαι.

Α.


Από antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου