Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Στις 20 Ιανουαρίου η δίκη Γρηγορόπουλου

Στις 20 Ιανουαρίου, ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου Άμφισσας προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας η δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αρχικώς προσδιοριστεί να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας στις 15 Δεκεμβρίου, αλλά μετά από διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της πόλης η εκδίκαση μεταφέρθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας που διοικητικά υπάγεται στο Εφετείο Λαμίας. Έτσι η δίκη προσδιορίστηκε για τις 20 Ιανουαρίου καθώς οι κληρώσεις δικαστών για τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια Δεκεμβρίου στην Άμφισσα είχαν .., ήδη πραγματοποιηθεί όταν η υπόθεση μεταφέρθηκε στο εκεί Πρωτοδικείο .

Κατηγορούμενοι είναι ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που πυροβόλησε τον άτυχο μαθητή και ο συνάδελφος του Βασίλης Σαραλιώτης, παρών στο τραγικό περιστατικό. Ο Κορκονέας βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ενώ ο συνάδελφος του θα δικαστεί για απλή συνέργεια.
Από Αθήνα 9,84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου