Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Άλλη μια μελέτη απο την Νομαρχία Φωκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δήμου Λιδωρικίου».

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας προχωρά στη δημοπράτηση του έργου «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δήμου Λιδορικίου».
Το έργο προβλέπει την εκπόνηση προμελέτης και οριστικής μελέτης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Λιδορικίου, δικτύου προσαγωγής ακαθάρτων και διάθεση εκροών Εγκατάστασης ... Επεξεργασίας Λυμάτων και των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Πεντάπολης, Αμυγδαλιάς, Βραϊλας και Λεύκας, περιβαλλοντικών μελετών (ΠΠΕ και ΜΠΕ), τοπογραφικών μελετών, χημικοτεχνικών μελετών για το λειτουργικό σχεδιασμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, γεωλογικών και γεωτεχνικών εργασιών και μελετών.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 980.000 ευρώ και οι πιστώσεις προέρχονται από τη ΣΑΕ 409 ενώ φορέας χρηματοδότησης είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας.
Ως ημερομηνία δημοπράτησης έχει καθοριστεί η 10η Δεκεμβρίου 2009 ενώ το έργο έχει συμβατικό χρόνο αποπεράτωσης 10 μήνες.
Ο Νομάρχης Φωκίδας κ. Νικόλαος Φουσέκης αναφερόμενος στη δημοπράτηση του έργου δήλωσε:
«Η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου των παραλίμνιων οικισμών της Λίμνης του Μόρνου του Δήμου Λιδορικίου είναι κεφαλαιώδες θέμα για τη Φωκίδα.
Η έναρξη κατασκευής του έργου αυτού σημαίνει ταυτόχρονα και την πραγματοποίηση του πρώτου και καθοριστικού βήματος για την απελευθέρωση της λίμνης του Μόρνου απ΄ τις στραγγαλιστικές για την ανάπτυξη της Δωρίδας περιοριστικές διατάξεις που ισχύουν μέσα και γύρω από την λίμνη και την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2 σχόλια:

  1. Από μελέτες χορτάσαμε το Πανφωκίς ΣΤΕΡΕΨΕ και ούτε ένα έργο δεν είδαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι' αυτό σαν χώρα δεν πάμε μπροστά! Βγάζουμε συνεχώς μελέτες για κάθε έργο, αλλά συνήθως μένουν στα χαρτιά, αφού μεσολαβούν αρκετά χρόνια ως την υλοποίησή τους, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, ενστάσεων, αλλαγής υπουργών ή και κυβερνήσεων (!!!), ενώ κάποια άλλα μπορεί να μείνουν από... μίζα και να μην παίρνουν μπρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή