Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΚΚΕ: Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη και όχι ο Γ. Παπανδρέου

Με αφορμή την σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι ο παππούς του, Γ. Παπανδρέου, ανήρτησε την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη την ημέρα της απελευθέρωσης από την γερμανική κατοχή, σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει ότι την σημαία ύψωσαν οι αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ:


«Στον Γ. Παπανδρέου, που είπε ότι σαν σήμερα ο παππούς του ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τα εξής:

Όταν απελευθερώθηκε η Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1944, στους δρόμους βρίσκονταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ. Αυτοί ύψωσαν τη σημαία στην Ακρόπολη και όχι ο Γεώργιος Παπανδρέου.
Ο τελευταίος ήρθε στην Ελλάδα έξι μέρες αργότερα, καθώς απουσίαζε στην Αίγυπτο κατά τη ... διάρκεια της Κατοχής, όταν ο λαός έχυνε το αίμα του.»

Ακόμη, το ΚΚΕ δεν ξέχασε να επιρρίψει ευθύνες και για τα Δεκεμβριανά.

«Ταυτόχρονα, μαζί με τον Βρετανό Skompy, τον αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό και τα Τάγματα Ασφαλείας των Ράλληδων, προχώρησαν στη σφαγή του λαού της Αθήνας και του Πειραιά, λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση.»

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για το θέμα ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Η σημερινή αναφορά του πρωθυπουργού στον παππού του Γ. Παπανδρέου υπήρξε ατυχής. Πέραν όλων των άλλων φανερώνει την προσωπική του διάθεση να αυτοπροσδιορίζεται ως ο συνεχιστής της δυναστείας των Παπανδρέου.»
Από www.foreignpress-gr.com
και από stoforos.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. Σαλταρισμένος: Εγώ ύψωσα τη σημαία στην Ακρόπολη, όχι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ούτε ο Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί υπήρξαν και άνθρωποι που μείναν πίσω στην Ελλάδα όταν μπήκαν οι Γερμανοί;Δεν πήγαν όλοι στο Κάιρο να περιμένουν να τους διώξει ο θείος Ουίνστον;;
    Που να τα ξέρει αυτά ο μικρός Γιωργάκης;Ο μπαμπάς του είπε ότι ο παππούς προσπαθούσε πάντα να διώξει την Κακιά Δεξιά που σκότωνε Κακούς Κομμουνιστές, αλλά αυτή δεν έφευγε με τίποτα μέχρι που ήρθε ο μπαμπάς και την έδιωξε.
    Αλλά αυτή ξανάρθε, γι' αυτό η μαμά είπε ότι τώρα που ο Γιωργάκης μεγάλωσε πρέπει να κάνει ότι έκανε ο παππούς και ο μπαμπάς.

    Ιστορία του Ελληνικού Έθνους στο 2ο μισό του 20ου αιώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη σημαία στην Ακρόπολη, τη σήκωσε ένας πραγματικός πατριώτης, κάτοικος της περιοχής κάτω από τον Παρθενώνα, αγνώστων πολιτικών πεποιθήσεων.

    Για λόγους συμφέροντος όμως ή να το πω πιο σωστά, για λόγους ψηφοθηρίας, βγήκαν εκπρόσωποι κομμάτων (π.χ. Παπανδρέου, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, κτλ) και υποστήριξαν ότι εκείνοι ύψωσαν τη σημαία, με αποτέλεσμα εδώ και δεκαετίες να μας φλομώνουν με τις απόψεις τους ότι δήθεν ο ένας ή ο άλλος ήταν αυτός που ύψωσε τη σημαία.

    Εκτός αυτού, αν διαβάσει κανείς λίγη ιστορία, θα μάθει ότι ο πρώτος μεταπολεμικός Πρωθυπουργός ήταν ο Σοφοκλής Βενιζέλος (γιος του Ελευθερίου) το 1944 και όχι ο Γ. Παπανδρέου. Γιατί πολλοί προβάλλουν τον Παπανδρέου; Ίσως επειδή ο γιος και ο εγγονός του ασχολούνται μέχρι σήμερα με την πολιτική, ενώ ο γιος του Σοφοκλή Βενιζέλου -αν και πρώην κεντρώος βουλευτής- απέχει από τα κοινά, επειδή τον διακρίνει η πολιτική σοβαρότητα.

    Από την άλλη, ο Γεώργιος Παπανδρέου, που κακώς αποκαλείται (γέρος της Δημοκρατίας), έγινε πρωθυπουργός για περίπου 2 χρόνια με διακοπές σε όλο του το βίο. Τόσοι άλλοι πρώην πρωθυπουργοί που πέρασαν από τη χώρα και διετέλεσαν πρωθυπουργοί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό του Παπανδρέου δεν ήταν δημοκράτες;

    Οι Ιωάννης Καποδίστριας, Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, Ιωάννης Κωλέττης, Κωνσταντίνος Κανάρης, Δημήτριος Βούλγαρης, Αθανάσιος Μιαούλης, Αντώνιος Κριεζής, Χαρίλαος Τρικούπης, Αλέξανδρορς Κουμουνδούρος, Θρασύβουλος Ζαϊμης, Επαμεινώνδας Δεληγεώργης, Θεόδωρος Δεληγιάννης, Αλέξανδρος Ζαϊμης, Γεώργιος Θεοτόκης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Θεμιστοκλής Σοφούλης, Παναγής Τσαλδάρης, Αλέξανδρος Παπάγος, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Σημίτης, Κώστας Καραμανλής.

    Όλοι οι παραπάνω ήταν πρωθυπουργοί για πάνω από 2 χρόνια. Δεν ήταν δημοκράτες; Από το 1827 με την ανάληψη των καθηκόντων του Κυβερνήτη από τον Ιωάννη Καποδίστρια, μέχρι σήμερα, ο καθένας τους προσέφερε πολλά στη χώρα. Δε με ενδιαφέρουν οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, απλά δε μου αρέσει η παραποίηση της ιστορίας από συγκεκριμένες πολιτικές οικογένειες, που στοχεύουν στη διαιώνιση του ονόματός τους με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την ιστορία, ο παραπάνω φίλος Πρόεδρος έχει κάνει ένα λάθος:
    -Σ. Βενιζέλος
    πρωθυπουργός 14-26 Απριλίου 1944
    (Στο Κάιρο εννοείται,εκ του μακρόθεν, για 12 μέρες, εκλεγμένος με δημοκρατικές διαδικασίες από τους Άγγλους φίλους μας που ξέραν καλύτερα από μας)
    -Γ. Παπανδρέου
    26 Απριλίου 1944-3 Ιανουαρίου 1945
    (Ξεκίνησε επίσης στο Κάιρο επίσης εκλεγμένος με δημοκρατικές διαδικασίες από τους Άγγλους,
    έγινε δεκτός κι από την Αριστερά εν συνεχεία για τις ικανότητές του, τις οποίες επέδειξε κατόπιν στα Δεκεμβριανά)

    Άρα ο ΓΑΠ ο παππούς ήταν όντως ο πρώτος πρωθυπουργός της Απελευθέρωσης, γι' αυτό άλλωστε και ύψωσε τη σημαία ξανά (για τη φωτογράφιση αυτή τη φορά) 6 μέρες μετά την Απελευθέρωση.
    Στο κάτω κάτω της γραφής ποιος θυμάται ή ξέρει τον τύπο που ανέφερε ο Πρόεδρος;
    Ο ΓΑΠ θα μείνει στην Ιστορία που τράβηξε και βίντεο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόεδρος (ο παλιός, όχι ο παραπάνω!!!)14 Οκτωβρίου 2009 στις 7:58 μ.μ.

    Για την ιστορία:

    Το άτομο που εμφανίστηκε ως Πρόεδρος δεν είναι ο γνωστός πρόεδρος που έγραφε ως το καλοκαίρι, αλλά πρόκειται για επίδοξο-η μιμητή-μιμήτρια.

    Αναγκάζομαι να γράψω το συγκεκριμένο σχόλιο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα από συγγενικό μου πρόσωπο που νόμισε ότι εγώ τα έγραψα, αφού χρησιμοποιούσα το όνομα "Πρόεδρος". Ο λόγος που σταμάτησα να κάνω διάφορα σχόλια είναι η έλλειψη χρόνου. Επιπλέον, όταν κάνω σχόλια φροντίζω να μην έχουν ιστορικές ανακρίβειες όπως του ή της δήθεν "προέδρου", άσχετα αν είναι λίγο καυστικά.

    Προσωπικά, δεν ξέρω αν ύψωσε τη σημαία ο ΓΑΠ ή ο κάθε "πατριώτης", ούτε μπορώ να το αποδείξω αφού ήμουν αγέννητος τότε (!), και επιπλέον αμφιβάλλω αν υπήρχαν συγγενείς ή φίλοι γονέων και λοιπών συγγενών στην Αθήνα τότε. Αυτά που ξέρω είναι τα βίντεο που έχουμε δει οι περισσότεροι στην τηλεόραση.

    Καληνύχτα και προσοχή σε ό,τι γράφετε και ό,τι λέτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή