Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Φωκίδας για τα γήπεδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Βελτίωση αθλητικών υποδομών Νομού Φωκίδας, συνολικού προϋπολογισμού 2.047.000 ευρώ».
1. Γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Δ. Χρισσού Δήμου Δελφών
2. Γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Δ. Μαλαμάτων Δήμου Ευπαλίου
3. Γήπεδο ποδοσφαίρου Δεσφίνας

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, αποσκοπώντας στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Νομού μας προχωρά στην κατασκευή τριών (3) έργων στους δήμους ... Δελφών, Ευπαλίου και Δεσφίνας, συνολικού προϋπολογισμού 2.047.000 ευρώ.

Ειδικότερα:
1. Στις 7/4/2009 δημοπρατήθηκε το έργο «Βελτίωση αθλητικών
εγκαταστάσεων γηπέδου ποδοσφαίρου Δ.Δ. Χρισσού Δήμου Δελφών», η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μετά την υπογραφή του συμφωνητικού με την ανάδοχο εταιρεία στις 2/9/2009, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 2/3/2010. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν έργα οικοδομικά (303.560,90€), οδοποιίας (164.752,86€) και ηλεκτρολογικομηχανολογικά (70.330,622€) ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται τοποθέτηση συνθετικού τάπητα τέταρτης γενιάς προδιαγραφών FIFA. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 650.000 ευρώ και οι πιστώσεις προέρχονται από τους Κ.Α.Π. 2009 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας.

2. Εξάλλου το έργο «Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων
γηπέδου ποδοσφαίρου Δ.Δ. Δεσφίνας του Δήμου Δεσφίνας» συνολικού προϋπολογισμού 797.000 ευρώ δημοπρατήθηκε στις 25/8/2009 και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τους Κ.Α.Π. 2009 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας. Το έργο περιλαμβάνει την εκσκαφή του αγωνιστικού χώρου, έργα αποχετευτικά, ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση συνθετικού τάπητα 55 χιλιοστών και γραμμογράφηση του γηπέδου ενώ έχει συμβατικό χρόνο αποπεράτωσης 6 μήνες από την ημέρα υπογραφής του συμφωνητικού η οποία θα γίνει στις προσεχείς ημέρες.
3. Τέλος το έργο «Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου
ποδοσφαίρου Δ.Δ. Μαλαμάτων του Δήμου Ευπαλίου» συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, δημοπρατείται στις 20/10/2009 και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τους Κ.Α.Π. 2009 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας.
Το έργο περιλαμβάνει την εκσκαφή του αγωνιστικού χώρου, έργα αποχετευτικά, ηλεκτροφωτισμού, άρδευσης, τοποθέτηση προφυτρωμένου έτοιμου χλοοτάπητα και φύτευση δένδρων ενώ έχει συμβατικό χρόνο αποπεράτωσης 6 μήνες.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή των γηπέδων αυτών εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού μας που επιτηρεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους.
Επιπλέον, στον ίδιο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται:
ο ηλεκτροφωτισμός του Γηπέδου του Τ.Δ. Τολοφώνας του Δήμου Ευπαλίου, έργο το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί (προϋπολογισμός 44.022€),
το Κλειστό Γυμναστήριο Γαλαξειδίου, προϋπολογισμού 900.000€ για το οποίο αναμένεται η μελέτη από το Δήμο Γαλαξειδίου,
ο ηλεκτροφωτισμός του Γηπέδου ποδοσφαίρου της Ιτέας, προϋπολογισμού 150.000€. Για το έργο αναμένεται η απεμπλοκή του θέματος από τις δεσμεύσεις της 7.0 και
Ολοκλήρωση των εργασιών στο Κλειστό κολυμβητήριο της Άμφισσας, προϋπολογισμού 2.350.000€, έργο το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΠΑΝΦΩΚΙΣ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Στα έργα που γίνονται δεν είδαμε να υπάρχει κανένας προγραμματισμός για κλειστό γυμναστήριο την Ιτέα, ή τουλάχιστον για επισκευή του ήδη υπάρχοντος, μιας και όταν βρέχει στάζει, ενώ το καλοκαίρι βράζει από την ζέστη, μιας και δεν έχει εξαερισμό.
    Να πω τίποτα για το κολυμβητήριο της Ιτέας, ή θα γίνω κακός.
    Το κρύο τον χειμώνα είναι φυσικό φαινόμενο.

    Υστερόγραφο
    Αν περισσέψει καθόλου πλαστικό χορτάρι από τα γήπεδα, στείλτε το για να το τοποθετήσουμε στην παραλιακή παιδική χαρά, έχει κάτι κενά που θα ταιριάξει μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή