Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Το Διεθνές Συνέδριο της Φωτονικής στους Δελφούς

Με την συμμετοχή διακοσίων επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο, διεξάγεται στην πόλη μας από 7-9/10/2009, το Διεθνές Συνέδριο Φωτονικής με διοργανωτή της Ελληνική Κοινωνία Οπτικής και υπό την εποπτεία της Διεθνούς Επιτροπής Οπτικών Επιστημών.
Θέμα του σημαντικού για την Ελλάδα θεματικού συνεδρίου είναι οι: "Αναδυόμενες Τάσεις και Νέα Υλικά στην επιστήμη της Φωτονικής". Η Φωτονική σήμερα αντιπροσωπεύει έναν υπερσύγχρονο επιστημονικό & τεχνολογικό κλάδο σε τομείς που άπτονται της ανθρώπινης δραστηριότητας. Τηλεπικοινωνιακά δίκτυα οπτικών ινών, ανιχνευτές ... φωτός, οθόνες υγρών κρυστάλλων, συστήματα καταγραφής εικόνας, οπτικοί δίσκοι cd και dvd, συστήματα ιατρικής απεικόνισης και διάγωνσης, είανι μερικές από τις εφαρμογές αυτής.
Χορηγοί και υποστηρικτές του Συνεδρίου είναι η European Science Foundation / COST office, η Νομαρχία Φωκίδας, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Άμφισσας, ο ΟΤΕ, το Παν/μιο Πατρών, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου