Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Φωτιά σε αποθήκη στην Μανάγουλη Ευπαλίου

Παρανάλωμα του πυρός έγινε την Κυριακή το απόγευμα μια αποθήκη στην οποία ήταν αποθηκευμένα δέματα με σανό στη Μανάγουλη του δήμου Ευπαλίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, είδαν στις 4 το απόγευμα να βγαίνουν καπνοί από το χώρο της αποθήκης και μέσα σε ελάχιστο χρόνο να ξεπηδούν οι πρώτες φλόγες. Έντρομοι ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου και μέσα σε ελάχιστο χρόνο στο σημείο κατέφθασαν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μην εξαπλωθεί η φωτιά και σε παρακείμενα σπίτια.

Κάτοικοι με λάστιχα και ... πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά όμως το ξερό σανό δυσχέραινε το έργο τους.

Συνεχώς στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες με άγκιστρα απομάκρυναν την σκεπή της αποθήκης για να μπορούν να σβήσουν την φωτιά. Οι κάτοικοι δήλωσαν προβληματισμένοι καθώς η αποθήκη βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή και κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα γινόταν αν οι φλόγες επεκτείνονταν και σε σπίτια.

Έπειτα από αρκετή ώρα οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις φλόγες

Συχνό φαινόμενο χαρακτήρισε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου τις φωτιές σε αποθήκες με σανό αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκτός από τον εμπρησμό από αμέλεια, το ανακριτικό γραφείο της πυροσβεστικής θα διερευνήσει και άλλες πιθανές αιτίες.

Ωστόσο ένα πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες ήταν και η έλλειψη νερού στους πυροσβεστικούς κρουνούς του χωριού. Ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το καλοκαίρι υπάρχει ζήτηση για νερό και πέφτει η στάθμη από τους κρουνούς.

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου.
Από Λεπάντο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου