Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Το ανέκδοτο της ...αποκατάστασης του περιβάλλοντος των μεταλλείων

Δείτε την φωτογραφία και κοιτάτε τι υποστηρίζουν στις μελέτες τους τα μεταλλεία. Στα τέλος μετά απο 10 χρόνια κοιτάξτε τι δάσος αποκτάμε, καλύτερα και απο πρώτα γίνεται.
Ποιος αποδέχεται αυτές τις μελέτες και ποιος αποδέχεται ότι ... πράγματι έχει δημιουργηθεί δάσος από τις εταιρείες εκεί που ήταν λατομεία;
Την φωτογραφία την βρήκα σε άρθρο της antigold για τα μεταλλεία της Γκιώνας.Οι εικόνες των μη αποκατεστημένων δεν μου έκαναν τόση εντύπωση όσο η φωτογραφία από την μελέτη αποκατάστασης.
“Θα επαναφέρουμε το περιβάλλον στην προτέρα κατάσταση!” υπόσχονται οι μεταλλευτικές εταιρείες σε όσους διαμαρτύρονται για τα σεληνιακά τοπία που αφήνουν πίσω τους.

Aν νομίζουν ότι έτσι ήταν το περιβάλλον πριν βάλουν το χεράκι τους, τότε μάλλον χρειάζονται γυαλιά. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η πολυδιαφημιζόμενη “αποκατάσταση” δεν είναι παρά μερικά σκόρπια καχεκτικά δεντράκια, καθώς η φύση αρνείται να συνεργαστεί με τους βιαστές της και η πολυπόθητη “δάσωση” δεν επέρχεται ποτέ.

Δείτε την αποκατάσταση στην Ιτέα μετά απο πάρα πολλά χρόνια.
Μόνο οι πλαστικοί σωλήνες που τοποθετήθηκαν για την άρδευση των φυτωρίων έμειναν. Ούτε χορτάρι δεν φυτρώνει, ούτε ζωντανό δεν μπορεί να περπατήσει.

1 σχόλιο:

  1. Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, στους ανθρώπους πάει, οι οποίοι κατόπιν παίρνουν τα βουνά! Αλίμονο αν υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος, ο οποίος να πιστεύει ότι σε 10 χρόνια η περιοχή της Γκιώνας γύρω από τα μεταλλεία θα είναι ζωντανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή