Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΟΧΙ στα Αιολικά πάρκα και Υδροηλεκτικά φράγματα στην ορεινή Ναυπακτία

Σαφώς και δεν είμαστε ενάντια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Όπως δεν είμαστε και ενάντιοι στις Μεταμοσχεύσεις : αν και προκρίνουμε την προληπτική ιατρική, υποστηρίζουμε σαφέστατα την δωρεά ανθρωπίνων οργάνων – όχι όμως και την εμπορία τους ή ακόμη χειρότερα, την λήψη οργάνων χωρίς την συγκατάθεση του δότη. Υπάρχει κανείς που θα επικροτούσε την ευθανασία με σκοπό την λήψη οργάνων για μεταμόσχευση; Έτσι δεν πρέπει να υπάρξει και κανείς που να συμφωνήσει στην καταστροφή μοναδικής οικολογικής αξίας περιοχών, για την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων ή Υδροηλεκτρικών Φραγμάτων.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ!
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την καταστροφή του νοτιότερου στην Ευρώπη δάσους οξυάς! Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του... νοτιότερου στην Βαλκανική Βιοτόπου για τις καφέ αρκούδες! Θα εμποδίσουμε την καταστροφή των μοναδικών για την Ελλάδα οικοτόπων της Κεφαλληνιακής Ελάτης όπου αναπτύσσονται υγιείς πληθυσμοί Ζαρκαδιών και Λύκων. Θα δώσουμε μια ελπίδα επιβίωσης για το τελευταίο ζευγάρι Αετών και ένα από τα τελευταία κοπάδια αγριοκάτσικων που συναντάμε στην Χώρα μας. Κι ίσως κάποτε δούμε να ξαναεπιστρέφει και ο Λίγκας, που λίγα χρόνια πριν, λόγω των έργων εκτροπής του Εύηνου ποταμού ( πάλι με οικολογικό μανδύα : για να μην χάνεται το νερό στην Θάλασσα ..) χάθηκε για πάντα. Επειδή λοιπόν εμείς πιστεύουμε ότι τα Ποτάμια πρέπει να φθάνουν στην Θάλασσα, ότι οι Βουνοκορφές πρέπει να ατενίζουν τα σύννεφα και ότι αν θέλουμε να σώσουμε τον Πλανήτη μας , πρέπει πριν και πάνω από όλα να σεβόμαστε την Πραγματική Φύση, για αυτό και απαιτούμε την πλήρη και άμεση προστασία του Περιβάλλοντος στην Ναυπακτία.
Η ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ!
Να διαφυλαχθεί η μοναδική της Οικολογική Σημασία. Να μην αλλοιωθεί η αισθητική αξία του Περιβάλλοντος της. Να προστατευθεί η Χλωρίδα και η Πανίδα της.
ΑΜΕΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ-ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑΣ-ΚΡΑΒΑΡΩΝ"
ΥΓ: για μην βρεθεί κάποιος κακοήθης και μας κατηγορήσει ότι δεν θέλουμε ανεμογεννήτριες στις αυλές μας και για αυτό αντιδρούμε, σας επισημαίνω ότι η πλειοψηφία όσων προσυπογράφουμε το παρόν, μένουμε στην Αθήνα και πολλοί λίγοι έχουμε αυλές! Κοιτάξτε λοιπόν την Αθήνα του Περικλή και του Ικτίνου πως την κατάντησε η Σύγχρονη Ανάπτυξη, και αναρωτηθείτε αν αξίζει για την ηλεκτροδότηση του Mall και του Carrefour να θυσιάσουμε έναν, αν όχι τον τελευταίο οικολογικό παράδεισο της Χώρας μας.
Κωνσταντίνος Χ. Δαβανέλος
Νευροχειρουργός

5 σχόλια:

  1. ασφαλώς όχι στα αιολικά και πάρκα. χίλιες φορές να καταστραφεί ο πλανήτης παρά να χάσουμε τις ομορφιές μας, ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αφήνει ο ένας, δεν επιτρέπει ο άλλος...να δούμε τί θα κάνουμε στο τέλος.
    Τα αυτοκίνητα αυτοκίνητα, η σπατάλη σπατάλη..και καμία σοβαρή επιστημονική προσέγγιση σε τίποτα, όλα με συναίσθημα, όλα με πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αιολικά πάρκα δεν γίνονται για να σωθεί ο Πλανήτης αλλά για να σωθούν αυτοί που τα φτιάχνουν.
    Είναι ο τρόπος που επιλέχθηκε να δημιουργηθούν Ιδιωτικές ΔΕΗ χωρίς χρήματα απο τους ιδιώτες αλλά με την επιδότησή τους απο μας, τα κορόιδα.

    Οι οικολογικές ευαισθησίες τους είναι τελείως ψεύτικες, οι ίδιοι ιδιώτες που έχουν τα εργοστάσια λιθάνθρακα και τα πυρηνικά εργοστάσια και ρυπαίνουν με τον χειρότερο τρόπο, οι ίδιοι παίρνουν και τα αιολικά πάρκα.

    Η λύση είναι να υπάρξει οικονομία στην ενέργεια και η νέα παραγωγή να στηριχθεί σε χιλιάδες μικρούς παραγωγούς. Αυτό θα γίνει αν σε κάθε σπίτι τοποθετηθουν στην στέγη φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.
    Στο ήδη υπάρχον δίκτυο χωρίς να καταστρέφουμε το περιβάλλον μπορούμε να κάνουμε τεράστια οικονομία κλίμακος.
    Δεν χρειάζονται δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος απο τις απομακρυσμένες περιοχές.
    Δεν χρειάζεται οδοποιία μέσα σε δάση και βιοτόπους που έχουν και μεγάλο οικονομικό κόστος.
    Αποφεύγουμε το τεράστιο κόστος των μελετών.
    Αγοράζοντας τεράστια ποσότητα φωτοβολταϊκών κάνουμε ακόμα περισσότερη οικονομία, ή ακόμα καλύτερα μπορούμε να δημιουργήσουμε βιομηχανία που θα τα παράγει.
    Δημιουργούμε θέσεις εργασίας απο εγκαταστάτες και εργαζόμενους στην παραγωγή και συντήρηση των συστημάτων αυτών, σε αντίθεση με τις ανεμογεννήτριες που δεν παράγουν απολύτως καμία θέση εργασίας.

    Η πράσινη ενέργεια των Αλαφούζων και των ψευτοοικολόγων δεν έχει σχέση με την οικολογία και το περιβάλλον αλλά με την πράσινη κονόμα και την διαπλοκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μην είσαι κορόιδο, ασχολήσου και εσύ με αιολικά πάρκα για να βγάλεις λεφτά. Όλο αντίδραση μου είστε, αλλά η καλοπέραση καλοπέραση! Θέλετε να δουλεύετε ως υπάλληλοι για να σας πληρώνουν άλλοι. Είστε εναντίον κάθε μορφής επιχείρησης λόγω της ξεπερασμένης ιδεολογίας σας. Αν είχατε τα κότσια να κάνετε κάτι δικό σας για να βγάλετε χρήμα, άλλες απόψεις θα είχατε.

    Σίγουρα, από αισθητική άποψη δεν είναι ό,τι το καλύτερο τα αιολικά πάρκα, σίγουρα κάποιοι βγάζουν και θα βγάζουν τις ιδιωτικές ΔΕΗ από εμάς τα κορόιδα που τους τα σκάμε, αλλά αν ήμασταν στη θέση τους, θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Μην τα ισοπεδώνετε όλα!! Είμαστε όλοι μέλη αυτού του κόσμου.

    Εκτός αν θέλετε να βγούμε να φωνάξουμε ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ. Αν ξέφευγες ήσουν λίγο διαβασμένος, θα έβλεπες ότι τα αιολικά πάρκα (σαν ιδέα προσφέρουν στην κοινωνία με την εκμετάλλευση του αέρα και την παραγωγή ενέργειας).

    Γι' αυτό δεν πάμε μπροστά σαν χώρα, υπάρχουν αντιδραστικά στοιχεία που πάνε κόντρα στις κάθε είδους επιχειρήσεις λόγω ιδελογίας.

    Στην προστασία του περιβάλλοντος δε χωράει ιδεολογία, είναι ζήτημα όλων μας. Πάντα υπάρχουν κάποιοι που κερδίζουν. Γιατί δε χώνεσαι σε αιολικά πάρκα να βγάλεις χρήμα? Είναι καλή ευκαιρία. Αν είχα τα χρήματα για τέτοια επένδυση θα το έκανα ευχαρίστως. Γνωστό μου άτομο από Σουηδία έχει καλά έσοδα από τέτοια δουλειά. Βαρέθηκα να με πηδάνε οι εργοδότες, όπως βαρέθηκα να διαβάζω ηλίθιες απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε αυτό ζητάω που λες και εσύ να σταματήσω να είμαι κορόιδο και να ασχοληθώ με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
    Και δεν το ζητάω μόνο για μένα αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, για να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα που αρέσει κι σε εσένα.
    Όμως αυτοί που παίρνουν τα έργα είναι οι διαπλεκόμενοι και το αστείο της υπόθεσης είναι οτι δεν βάζουν φράγκο.
    Η τράπεζα Πειραιώς σου δίνει όλο το ποσό, φτάνει να έχει την άδεια.
    Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι επενδυτές αλλά πλιατσικολόγοι.
    Ο κάθε έλληνας που επενδύει κάπου δεν του δίνει όλα τα λεφτά η τράπεζα και δεν του τα δίνει γιατί στην επένδυση υπάρχει η επισφαλεία. Σε αυτές τις ¨επενδύσεις ¨όμως δεν υπάρχει επισφάλεια και κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει καν επένδυση , υπάρχει μόνο πλιάτσικο.
    Τα χρήματα θα τα πληρώσει η ΔΕΗ δηλαδή εμείς, και ξέρεις ποιό είναι το χειρότερο το ρεύμα που παράγουν οι ανεμογεννήτριες είναι άχρηστο.
    Δεν μπορούν να κλείσουν οι μηχανές και να βασιστούμε στον άνεμο, δουλεύουν και τα δύο συστήματα για λόγους ασφαλείας και οι μηχανές δουλεύουν κανονικά και οι ανεμογεννήτριες παράγουν άχρηστο ρεύμα για να κονομάνε οι διαπλεκόμενοι .
    Στα φωτοβολταϊκά δεν είναι το ίδιο, το ρεύμα το παίρνεις όταν το έχεις ανάγκη , τα μεσημέρια του καλοκαιριού όταν δεν δουλεύουν τα υδροηλεκτρικά για την εξτρά ενέργεια.
    Τα αντιδραστικά στοιχεία σε αυτήν την χώρα είναι οι κλέφτες που μας κυβερνάνε και που καταστρέφουν το περιβάλλον χωρίς λόγο μόνο και μόνο για να τα κονομίσουν με το αζημίωτο οι φίλοι τους.
    Η πρόταση να γίνουν φωτοβολταϊκά σε όσον το δυνατόν περισσότερα σπίτια είναι εφικτή πιο οικονομική και πιο οικολογική λύση.
    Οι διαπλεκόμενοι δεν θα μας σώσουν από την ρύπανση γιατί αυτοί την προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή