Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Στις Ενώσεις νέα λίστα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών

Η νέα λίστα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών
Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε και απέστειλε στις Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών τον καινούργιο κατάλογο (λίστα) με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, των οποίων το κόστος ενεργοποίησης των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης της καινούργιας ΚΑΠ θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στη λίστα περιέχονται περί τους 250.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους στα διαθέσιμα στοιχεία ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή του, συνέταξε την καινούργια-ολοκληρωμένη λίστα με τους ... κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, από τους οποίους για τη φετινή ενεργοποίηση των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης οι Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών δεν πρέπει να εισπράττουν χρήματα, καθώς η δαπάνη θα καλυφθεί από το δημόσιο.

Η προηγούμενη λίστα, που είχε αποστείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις ΕΑΣ περιείχε 304.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, συμπεριλαμβανομένων και 16.000 συνταξιούχων του ΟΓΑ, το αγροτικό εισόδημα των οποίων υπερέβαινε το 51% του συνολικού τους εισοδήματος.

Οι αγρότες για να δουν εάν συμπεριλαμβάνονται ή όχι στη λίστα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών θα πρέπει να δίνουν το ΑΦΜ τους στους αρμόδιους υπαλλήλους των Ενώσεων.

Για τους αγρότες που συμφωνούν με τον χαρακτηρισμό τους (κατά κύριο επάγγελμα ή μη), η διαδικασία λήγει. Όσοι δεν συμφωνούν, θα πρέπει σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να υποβάλουν ένσταση καταθέτοντας στις Ενώσεις φωτοτυπίες των φορολογικών τους δηλώσεων και εκκαθαριστικών σημειωμάτων από την εφορία, καθώς και φωτοτυπία του βιβλιαρίου ασφάλισης του ΟΓΑ.

Αγρότες που περιλαμβάνονται στη λίστα και έχουν ήδη πληρώσει στις ΕΑΣ χρήματα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους κατά την υποβολή της αίτησης ΟΣΔΕ, δικαιούνται σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να ζητήσουν την επιστροφή του ποσού που κατέβαλαν και οι EAΣ οφείλουν άμεσα να τους το επιστρέψουν.

Ανακοίνωση για το θέμα απο το ΚΚΕ
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμπαίζει και προκαλεί τους αγρότες

Η κυβέρνηση εμπαίζει και προκαλεί εκείνους τους φτωχομεσαίους αγρότες και συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν τους απαλλάσσει από το χαράτσι για την υποβολή αίτησης προκειμένου να λάβουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται όπως τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Με αυτή την επιλογή της η κυβέρνηση», προσθέτει στην ανακοίνωση «κάνει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης το αιτήματος των μεγαλοαγροτών να καταργηθούν και οι ελάχιστες επιδοτήσεις που κατευθύνονται στην φτωχομεσαία αγροτιά. Εξυπηρετεί την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ για γρήγορο και άμεσο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, ώστε να μείνουν οι λίγοι μεγάλοι που θα συγκεντρώσουν τη γη και παραγωγή και θα γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι.

Όλα αυτά τα χρόνια οι παρακρατήσεις μέρους των επιδοτήσεων, τόσο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ είναι παράνομες και καταχρηστικές, αφού απαγορεύεται το «τσεκούρεμα» τους, που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει το 35% της συνολικής.

Καλούμε τους αγρότες και συνταξιούχους να μην αποδεχτούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι αλλά να διεκδικήσουν το σύνολο των επιδοτήσεων που δικαιούνται και την επιστροφή όσων παράνομα και καταχρηστικά στο παρελθόν τους παρακράτησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου