Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Κρύβεται η Κυβέρνηση και δεν πάει στην Βουλή για τα σκάνδαλά της

Μετά το λευκό, κενά έδρανα για τον Αρ. Παυλίδη
Χωρίς τη διεξαγωγή ψηφοφορίας, καθώς η συμπολίτευση δεν προσήλθε στη Βουλή, ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την πρόταση σύστασης και δεύτερης προανακριτικής επιτροπής για τον Αριστοτέλη Παυλίδη. Οι θεσμοί θα εκδικηθούν την κυβερνώσα παράταξη, επειδή τους πλήγωσε, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, ανακοινώνοντας την αποχώρηση και του κόμματος της Αριστεράς από τη διαδικασία. «Το ζήτημα είναι να μην εκδικηθούν το σύνολο της πολιτικής ζωής και του πολιτικού κόσμου του τόπου», πρόσθεσε. Αιτιολογώντας την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει, σημείωσε ότι η ... απουσία των βουλευτών της πλειοψηφίας οδηγεί τη διαδικασία σε θεσμικό αδιέξοδο. Η ψηφοφορία δεν μπορεί να διεξαχθεί, δεδομένου ότι δεν συγκροτείται η δεδηλωμένη, πρόσθεσε. Αναφερόμενος στις προηγούμενες περιπτώσεις αποχώρησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τις χαρακτήρισε «θλιβερές».
Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι "η χώρα στην πραγματικότητα δεν διαθέτει Κυβέρνηση που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής", σχολιάζοντας την απουσία της Νέας Δημοκρατίας. Έκανε λόγο για "πλειοψηφία 150 βουλευτών με την σύμπραξη του κ. Παυλίδη", υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Αιγαίου σέρνει από πίσω του την κυβέρνηση, καθώς και ότι ξ κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον Αριστοτέλη Παυλίδη.
Σχολιάζοντας την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, ότι το ΠΑΣΟΚ σκανδαλολογεί, απάντησε ότι "ασχολούμαστε με τις αρμοδιότητες που το Σύνταγμα αναθέτει στη Βουλή και με την απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε σε ένα έγγραφο του Τακτικού Ανακριτή Δωδεκανήσου που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, παρά τους φραγμούς που έθεσε ο Εισαγγελέας και ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου".
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμποδίζει με την αποχή της τη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και το ΠΑΣΟΚ ότι συγκαλύπτει τις δικές του ευθύνες. Ας βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του, πρόσθεσε.
Απο Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο: