Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Μαριέτα Γιαννάκου, ή Παπακωσταντίνου;

Σίγουρα όλοι θυμούνται τη Γιαννάκου σαν την υπουργό που επιχείρησε με λύσα [τόση μεγάλη που σαγήνεψε και το Γιωργάκη τότε], να περάσει την κατάργηση του άρθρου 16 για τα δημόσια πανεπιστήμια και το νέο συντηρητικό θεσμικό πλαίσιο.
Σίγουρα πολλοί θυμούνται [αν δεν πήραν κιόλας μέρος] στις μαζικές διαδηλώσεις και ποικίλες διαμαρτυρίες ενάντια στην πολιτική της.
Όλα αυτά τα πλήρωσε χάνοντας την βουλευτική έδρα στις εκλογές του 2007.
Τώρα την επαναφέρουν επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Σα να μην συνέβη τίποτα...
Επιχειρούν δηλαδή, τελείως τυχοδιωκτικά, να αξιοποιήσουν την συμπάθεια [που δημιουργήθηκε από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε] προς το πρόσωπό της.

Πιστεύουμε πως κανείς δεν τα ξέχασε αυτά και γι' αυτό δεν θα τσιμπήσει τώρα.

Ας δούμε και τον Παπακωσταντίνου για να μην ξεχνιόμαστε:...
....ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να μείνουμε λίγο στο άρθρο 16 και θέλω να σας ρωτήσω κ. Παπακωνσταντίνου, γιατί εσείς επιμένετε στη διασταλτική ερμηνεία;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν επιμένουμε στη διασταλτική ερμηνεία. Κάνετε λάθος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νομίζω ήσασταν ξεκάθαρος προχθές.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Εμείς λέμε το εξής: Έχουμε ταχθεί και είναι γνωστό αυτό, έχουμε πει ότι το άρθρο 16 πρέπει να αναθεωρηθεί υπό όρους και προϋποθέσεις, για να μπορέσει να ελεγχθεί ένας άναρχος χώρος ιδιωτικής παιδείας, ο οποίος λειτουργεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και ο οποίος δεν ελέγχεται από κανέναν, πλην του Υπουργείου Εμπορίου. Και έχουμε πει ότι αυτό θα θωρακίσει περαιτέρω το δημόσιο πανεπιστήμιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιος φταίει γι' αυτό το ότι κολέγια ελέγχονται από το Υπουργείο Εμπορίου. Η δική σας κυβέρνηση το έκανε.....


Ευτυχώς που υπήρξαν οι Φοιτητές και οι μαθητές της χώρας μας που τους έδωσαν ένα γερό μάθημα.
Αυτό το ίδιο μάθημα πρέπει να πάρουν και στις Ευρωεκλογές.

5 σχόλια:

  1. ΣΥΡΙΖΑ και τα μυαλά στα κάγκελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ iteanet,
    θεωρώ ότι κάνεις ένα πολύ σοβαρό λάθος στην προσέγγιση του κατά τα άλλα σοβαρού θέματος του άρθρου 16 του Συντάγματος και της δωρεάν δημόσιας παιδείας, ο θεός να την κάνει.
    Χρεώνεις, άθελά σου, τα γεγονότα και τις θέσεις στη Γιαννάκου και τον Παπακωνσταντίνου, ενώ είναι πασίδηλο πως αυτά αποτελούν κεντρικές πολιτικές επιλογές των κομματικών τους σχηματισμών. Πέφτεις και συ δηλαδή στην παγίδα του συστήματος των νταβατζήδων που μας έχει επιβάλει τα περί μεμονωμένων περιπτώσεων και περιστατικών, χρεώνοντας τις αποτυχίες, γκάφες, λαμογιές σε άτομα και αν είναι δυνατόν αναλώσιμα και μαρίδες. Εάν κάπου πρέπει να προσωποποιήσουμε τις ευθύνες, τότε αυτές ανάγονται απευθείας στις κορωνίδες των αρχηγοκεντρικών κομμάτων εξουσίας, δηλαδή τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου. Εκτός πάλι αν υιοθετήσουμε την κοινή αίσθηση που κυριάρχησε για τα δύο αυτά πρόσωπα όταν πρωτοεμφανίστηκαν στο πολιτικό σκηνικό και αργότερα ανέλαβαν τα ηνία των κομμάτων τους: μπούλης, Κωστάκης, Γιωργάκης, γιός της Μάργκαρετ κλπ.
    Μιλάμε δηλαδή για αχυράνθρωπους που άγονται και φέρονται από σκοτεινά εξωθεσμικά κέντρα, προκειμένου να ανελιχθούν στην εξουσία και να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Εν μέρη μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά δεν πρέπει να μας κάνει να παραβλέπουμε το δάσος του σάπιου πολιτικοκοινωνικού μας συστήματος.
    Ναι, το πρόβλημά μας είναι η Γιαννάκου και ο Παπακωνσταντίνου, αλλά είναι και οι Καραμανλής και Παπανδρέου. Είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι κι διάφοροι Κυριακόπουλοι, Δασκαλόπουλοι και Μυλωνάδες.
    Και πολύ περισσότερο είναι όλοι αυτοί που τους ανέχονται και τους επιβραβεύουν. Ζούνε ανάμεσά μας (ή μήπως εμείς ζούμε ανάμεσά τους;). Κοίταγα πριν τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ στη Φωκίδα το 2007 και έφριξα: σχεδόν 90%!!!
    Και μετά εσύ iteanet αναρωτιέσαι γιατί δεν προχωράνε τα έργα στη παιδική χαρά, γιατί καταστρέφεται η Γκιώνα και καίνε σπίτια, γιατί βουλιάζουν οι νέοι στην ανεργία και ερημώνει η Φωκίδα...
    Γιατί πολύ απλά έτσι έχουν επιλέξει οι 9 στους 10.
    Σχετικά με το προηγούμενο σχόλιο: δεκτό, αλλά δεν ωφελούν οι χουλιγκανισμοί σε νεκροταφείο
    PS: Περιμένω από τους technofreak πράκτορες της ΝΔ-Φωκίδας να προβοκάρουν. Όποτε σχολίαζα, ήταν πάντα εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε subutai
    Αν πατήσεις επάνω στη λέξη Γιωργάκης εμφανίζεται ένα λίνκ που παραπέμπει σε κείμενο του Γεώργιου Παπανδρέου όταν επιχειρηματολογούσε υπέρ της κατάργησης του άρθρου 16.
    Θα μπορούσα να βάλω αντίστοιχα κάποιο παρόμοιο λίνκ που να παραπέμπει σε λόγο του Καραμανλή, αλλά νομίζω οτι έχει ταυτιστεί στην κοινή γνώμη με την προσπάθειά του να ιδιωτικοποιήσει την Ανώτατη εκπαίδευση και την αποτυχία του, μετά τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.
    Την εποχή που έγιναν οι κινητοποιήσεις οι δυνάμεις των δύο αυτών κομμάτων ήταν πολύ μεγαλύτερες και δεν είχαν εξευτελιστεί τόσο πολύ λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και τα σκάνδαλα στα οποία οδηγεί. Ας μην κοιτάμε μόνο λοιπόν τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές, υπάρχει η δυνατότητα τόσο αυτά να αλλάζουν όσο και η δυνατότητα να επιβάλουν οι πολίτες τις απόψεις τους.
    Όταν υπάρχει απαισιοδοξία γι αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και δεν πιστεύει κάποιος οτι μπορούν να αλλάξουν όσα μας ενοχλούν, τότε οι μάχες δεν δίνονται και αν δίνονται οδηγούν σε ήττα και σε μεγαλύτερη ακόμα απογοήτευση.
    Αυτό που χρειάζεται σήμερα, είναι όλοι όσοι βλέπουμε τα στραβά να κινητοποιηθούμε μαζί, στο τέλος θα επιβάλουμε τις απόψεις μας.
    Ο εφησυχασμός που προτείνουν τα μεγάλα κόμματα και η προυπόθεση κοινής κομματικής ταυτότητας για κοινούς αγώνες δεν μπορούν να δώσουν λύση.
    Χρειάζεται κοινές μάχες των πολιτών, γιατί κανένα ψηφοδέλτιο δεν θα αλλάξει από μόνο του αυτά που ζούμε, οι μόνοι μας σωτήρες είναι οι εαυτοί μας που χτίζουν για μια συλλογική προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα ρε φιλε subutai, Εσύ βριζοντας το 95% που δεν υποστηριζει το ΣΥΡΙΖΑ ή οτι άλλο θα ήθελες παραγεις πολιτικη σκεψη. Αν κάποιος δεν συμφωνησει με την αποψη σου για τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστημια ή την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, για οτιδήποτε είναι προβοκάτορας;
    Δεν είμαστε όλοι φιλε, γραμμενοι σε κόμματα και πιο πολύ και από τα λάθη - ανικανότητα - ασχήμιες που γίνονται στην Πόλη, στο Νομό και στη Χώρα, μας ενοχλουν πρακτικές που απαγορεύουν σε κάποιους άλλους να εκφραστούν είτε πλειοψηφεία είτε μειοψηφεία (όπως εσύ) είναι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά ντε, δε σε είπε και καμπούρη, πως κάνεις έτσι;
    πάρτο και συ φίλε νεοδημοκράτη, πασόκε χαλαρααααά....
    εδώ δε χωλοσκάνε, αντίθετα το γουστάρουν οι ιταλιάνοι με τον μπερλουσκόνι, εμείς με τους δικούς μας θα αγχωθούμε;
    ας τα παλιοκουμμούνια να λεν ότι θέλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή