Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Δεν προχωράνε οι εργασίες στην Παιδική χαρά της Ιτέας

Έχουν περάσει πάνω από είκοσι ημέρες από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες στην παιδική χαρά της Ιτέας και όμως δυστυχώς τα έργα δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.
Ο χώρος στο μεγαλύτερο μέρος του έχει στρωθεί με τσιμέντο πριν την πρωτομαγιά και εξακολουθεί να μην είναι κατάλληλος για τα παιδιά . Υπάρχουν κομμάτια ξύλα από τις προηγούμενες κατασκευές, γωνίες από τσιμέντο επικίνδυνες να σπάσει κανένα παιδί το κεφάλι του και γενικά ο χώρος εξακολουθεί να έχει τα χαρακτηριστικά που είχαμε περιγράψει και στο προηγούμενο άρθρο μας.
Το βασικό πρόβλημα είναι η ... ανυπαρξία άλλης παιδικής χαράς και η αναγκαστική επιλογή να χρησιμοποιείται ο ημιτελής αυτός χώρος παρόλο που είναι επικίνδυνος.
Δεν ξέρω πόσο χρόνο κάνει συνήθως ο Δήμος για τις εργασίες του, αλλά έχουν περάσει πάνω από τρεις εβδομάδες και ο χώρος αργεί ακόμα να ολοκληρωθεί. Δεν έχουν κατασκευαστεί τα στέγαστρα τα παγκάκια ο ελαστικός τάπητας κλπ.
Ελπίζουμε να μην περιμένουμε να βγει και το ...καλοκαίρι για να τελειώσει αυτό το έργο, όχι τίποτα άλλο αλλά θα ξαναγράψουμε άρθρο και στο τέλος θα μας λέτε και ...γκρινιάρηδες.

3 σχόλια:

  1. Ποιός κάνει τα έργα ο Δήμος ή το Λιμενικό Ταμείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα από το τσιμέντο είναι πολύ επικίνδυνη και η πρόσβαση στο χώρο. Η έλλειψη εναλλακτικής παιδικής χαράς κάνει τα παιδιά να τη χρησιμοποιούν παρά τους κινδύνους. Όταν είναι παρόντες οι γονείς τα βοηθούν να μπουν χωρίς να μπορούν και οι ίδιοι να κάνουν το ίδιο για να τα προστατεύσουν, εκτός από κάποιες φορές που είναι ανοικτή η ανατολική είσοδος. Όταν τα παιδιά είναι μόνα και πηδούν τα πρόχειρα εμπόδια, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται. Αν προβλέπεται καθυστέρηση, καλύτερα αφού απομακρυνθούν όλα τα επικίνδυνα υλικά και συγκεντρωθεί άμμος στα επικίνδυνα σημεία, να επιτραπεί η πρόσβαση παρά να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή