Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Αντί να καταδικάσει τον εμπρησμό και να σωπάσει, προσπαθεί να επιτεθεί κιόλας


Γκιώνα: Καταδικάζει τον εμπρησμό η εταιρεία του βωξίτη

Ελευθεροτυπία Έντυπη Έκδοση

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Διαμαρτύρεται η εταιρεία S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταλλείων της Γκιώνας, επισημαίνοντας ότι εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιείται η μεταλλευτική δραστηριότητα για το γεγονός του εμπρησμού της οικίας του Στέφανου Κόλλια, κατοίκου της περιοχής και μέλους της Κίνησης για την προστασία της Γκιώνας.

Σε επιστολή της στην «Ε» η Ρένα Κουμάντου, διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επικοινωνίας, τονίζει ότι:

«*Η S&Β δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φωκίδας εδώ και 75 χρόνια, με απόλυτο σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενούς της και τηρώντας απόλυτα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

* Δεν γνωρίζουμε τα πορίσματα των αρμοδίων αστυνομικών αρχών σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς της 30.3.2009, αλλά ... ένα γεγονός εμπρησμού είναι πέραν πάσης αμφιβολίας καταδικαστέο ως απροκάλυπτη έκφραση βίας που δεν συνάδει με τα ήθη τόσο αυτού του τόπου όσο και της ίδιας της εταιρείας και των ανθρώπων της.

* Από την άλλη μεριά, οποιαδήποτε κατευθυνόμενη, έστω και εμμέσως, προσπάθεια στοχοποίησης της εταιρίας μας και των ανθρώπων της ως ηθικού αυτουργού μιας τέτοιας ενέργειας, αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση εξίσου καταδικαστέα με το γεγονός ενός εμπρησμού. Στοχεύει να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία που έχει επιδείξει και αποδείξει εμπράκτως η εταιρία μας, ενώ παράλληλα δημιουργεί και κλίμα αναταραχής στην περιοχή.

* Η διασπορά μιας φημολογίας που στρέφεται ευθέως, με παντελή έλλειψη ουσιαστικής βάσης, κατά της εταιρίας μας, δεν μπορεί παρά να υποκινείται από αγνώστου σκοπιμότητας κίνητρα και να εξυπηρετεί σκοπούς διάφορους από τους προφανείς».

Σημ. «Ε»: Στο ρεπορτάζ της «Ε» δεν υπήρχε ουδεμία αναφορά σε τυχόν εμπλοκή της εταιρείας στον εμπρησμό.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=31752

Απο ότι διαβάζουμε δηλαδή
Η εταιρία προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της και να μετατραπεί σε ανυπεράσπιστο θύμα. Αν ξέχασε τον ρόλο της στην στρατηγική της έντασης που προσπάθησε να επιβάλει στην περιοχή , της βάζουμε την φωτογραφία με την αντισυγκέντρωση που οργάνωσε , και της θυμίζουμε τις προσπάθειες εκφοβισμού και τις πληρωμένες καταχωρήσεις σε όλα τα έντυπα του νομού.
Δεν ξέρουμε αν διέταξε η ίδια τον εμπρησμό ξέρουμε όμως οτι δημιούργησε το κλίμα για να γίνει.

2 σχόλια:

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο! Μήπως υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες από την αντισυγκέντρωση για να τις βάλω κι εγώ στο μπλογκ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοποθέτησα άλλες δύο Φωτογραφίες στο άρθρο που είναι απο την ιστοσελίδα
    http://www.katafygio-oiti.gr/forum/index.php?topic=43.msg567#new

    ΑπάντησηΔιαγραφή