Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Πεζοδρόμιο στην Κακανού με κολόνα επάνω στην στροφή

Γράφαμε για πλάκα ότι ετοιμάζονται να φτιάξουν πεζοδρόμιο στην Διασταύρωση της Κακανούς γιατί δεν το περιμέναμε αλλά αυτοί το κάνουνε στα αλήθεια.
Εργάτες τις τελευταίες ημέρες τοποθετούν πλάκες πεζοδρομίου εκεί που μέχρι πρόσφατα ήτανε δρόμος.
Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι να γίνεται πιο επικίνδυνος ο δρόμος στο σημείο αυτό .
Το χειρότερο από όλα είναι ότι τοποθέτησαν στο πιο επικίνδυνο σημείο της στροφής μια κολόνα φωτισμού. Έτσι ενώ μέχρι τώρα οι οδηγοί που περνούσαν αυτήν την επικίνδυνη στροφή είχαν κάποια περιθώρια διορθώματος τώρα με το άχρηστο πεζοδρόμιο και την ... τοποθέτηση της κολόνας φωτισμού στο συγκεκριμένο σημείο οποιαδήποτε μικρή στραβοτιμονιά μπορεί να προκαλέσει μεγάλο ατύχημα.
Ενώ στα εθνικά δίκτυα για την ασφάλεια της οδήγησης προβλέπεται κενός χώρος πέρα από την λωρίδα κυκλοφορίας, πρόβλεψη που τηρεί ο συγκεκριμένος δρόμος, στο συγκεκριμένο σημείο μόλις μισό μέτρο δίπλα από την λουρίδα κυκλοφορίας και επάνω στην στροφή τοποθέτησαν πεζοδρόμιο και κολόνα φωτισμού.
Οι εργολαβίες δίνουν και παίρνουν τα χρήματα αλλάζουν τσέπες αλλά οι δρόμοι γίνονται χειρότεροι. Τα ίδια χρήματα αν τα χρησιμοποιούσαν σωστά θα είχαν κόψει την στροφή αρκετά. Αλλά πιθανόν τα χρήματα να μην βγαίνουν από τα σωστά έργα αλλά από τις εργολαβίες για τα μπαλώματα.
Σχετικό παλαιότερο άρθρο διαβάστε ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Τα συγχαρητηρια μου στους μελετητες καθως και σε αυτους που θα παραλαβουν το εργο!Καπως πρεπει να δρασουμε αλλιως δεν θα μπορεσουμε να αποφυγουμε τα χειροτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρουμε με ποιά λογική και ποιές παραμέτρους έγινε η μελέτη των παρεμβάσεων (ίσως πχ ο σχεδιασμός στη συγκεκριμένη διασταύρωση να αποσκοπεί στο να μην παραβιάζουν το STOP οι από Δελφούς ερχόμενοι). Όμως όρια ταχύτητας 40χλμ σε σημεία που πριν από αυτές ήταν 50 και κολώνες γκιλοτίνες αλλά και τα "πεζοδρόμια" όπως κατασκευάζονται, μάλλον επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό "χειρότεροι" για τους δρόμους.
    Πιθανότατα θα χρειασθούν χρήματα για διορθώσεις, μακάρι να μην είναι και έμψυχο το τίμημα μέχρι να γίνουν αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή